Prvo smetam deka e loso montirana ,preblisku do tavan ,drugo brendot si go utnal sigurno ,mozebi jaka klima ama kultura na rabota nula .Vo odnos na brzinata moras najmalku na 3ta brzina da ja rabotis za da ima nekoj efekt .Kaj mene gree g-tech ako ja stavam na auto ili 1va brzina isto kako da nema greenje a nemam tocno mereno ama neveruvam da e poveke od 7-8cm od tavan.Imam Gree Fairy Premium 3.5kw, pred mesec dena namestena. Vnatresnata edinica e 5cm od tavan. Na niska brzina (fan speed 1, 2) i niska zadadena twmperatura (23, 24, 25) duva recisi laden vozduh. Treba da zadadam twmperatura 28 ili 29 i auto fan pa da pocne da duva toplo, no togas duva jako posilno se slusa. Znaci ako ja postavam na 24 ili 25 na prva ili vtora brzina isto kako da nemam greenje. A da ne zboram ako dojde - 20 hahah. Vase mislenje?
A od iskustvo zboruvam deka vnatresna edinica odlepena od tavan najmalku 10cm pa i 15da e uste podobro nasproti ista klima montirana na 5cm od tavan ,ovaa so pogolem prostor do tavan ,raboti poprecizno vo odrzuvanje na temperaturata poveke topli porastovareno raboti.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk