Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Pa koji inverter nije on/off na +23 ?
Alooo pa ova se slucuva i na 0 i na 2c i na 5c
Aj za vo oktomvri pak ke merime modulacija pa togas ako se vkluci i greac na 0c ke bidi pod 650w neodi ,abe mozam dantvrdam deka e ova malku podobrena on off klima gree gtech.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ама овие од Грее се такви и на -10°.
Тука е проблемот.
Da i na -10 pregreva pa odi off najcesto preku nok zaradi sto ne se otvora vrata ,pregreva gasi pa brzo vklucuva pa odi na max 1650w pa poleka spusta i ne modulira ni na minus temperaturi
Ako do tolku im e odlicna neka ja otkupat ke ima ja prodadam komplet so instalacija.

Споредба на Gree Fairy контра две Митубишки HJ од 34000ден и HR од 43000ден...и други ке се најдат.
За HJ so samo 0.1 повисок COP 2,7Fairu nasprem 2,8 kaj HJ....ама и 400w поладно дава HJ за кои се плаќа +4000ки, а машала (ако има таков будала) треба да плати 13.000ден плус за истиот капацитет 2.2kw (послаб од Фаири) за што? за COP 0,3 повеќе od Фаирѕ??? голем тасе....Фаириво платено/добиено е BestBuy!!!.
Прегледај го приврзокот 298554
:kuracc: :kuracc::lolzz::neetaka::uzi:
Не сум видел поглупава споредба тоа и баба ми го може...
Тоа ти е како да земеш Брусалкаа од Бит Пазар Raider 1000w со 2200 вртежи и Брусалка Метабо 800w со 2000вртежи во мин и да тврдиш оти е подобра Raider Битпазар..
Без никаква друго техничко образложение за кое ти врска немаш...
Тоа го можат и мали деца...
:kuracc::kuracc:
Автоматски споено мислење:

Nisi ti ni svjestan kakvu klimu imaš , ovo ti ozbiljno kazem..Ziviš u neizoliranom prostoru , malo koja 12ka moze da to ugrije kvlaitetno a ti kmečiš što ti klima ne modulira na 23 vnajske ..
:neetaka::neetaka::neetaka:
Секоја клима ќе згрее и неизолиран простор со постојано голема потрошувачка и поголем степен на дување...

Da i na -10 pregreva pa odi off najcesto preku nok zaradi sto ne se otvora vrata ,pregreva gasi pa brzo vklucuva pa odi na max 1650w pa poleka spusta i ne modulira ni na minus temperaturi
Ako do tolku im e odlicna neka ja otkupat ke ima ja prodadam komplet so instalacija.

Го имам истото искуство со U Crown. Вклучува, крева 1200-1400 вати, спушта до 700-800 и исклучува. Барем да работи од почеток со оние 700-800 вати, интервалите би биле поретки. А каде се нивните декларирани 180 вати?

И јас им ја понудив во замена за Тундра. Давам бренд No.1 за обична, неквалитетна клима.

Prvo da ti kazam deka svesen sum sto imam KANTA STO TROPA g tech ,a inaku jas sakam da se gream vo celiot period dodeka ima potreba za greenje a ne od 15dekemvri do 31januari ,ako mi trebase za taka ke si terav na drva ,makar sto iskustvoto e slicno pregreva pa gasi pa pali pa gasi vo nedogled .
Zatoa sovet do idnite kupuvaci na inverter neka zaobikolat gree inverter so gree kompresor ako ocekuvaat razumna modulacija bez pregrevanje TOA KAJ GREE GO NEMA .

Ajde napisi malce za prostorot koj go grees, deka e prostorija bez izolacija so dupki nasekade, deka podot ima dupka.....

I kakav ti konkretno problem imaš osim neslaganja s načinom rada ?
Ima problem sa sobom

Se angazirale hejterive, lazomani nevideni......

Pozdravce uste edno od Gree No.1 brend vo Makedonija i posiroko!!!

Alooo pa ova se slucuva i na 0 i na 2c i na 5c
Aj za vo oktomvri pak ke merime modulacija pa togas ako se vkluci i greac na 0c ke bidi pod 650w neodi ,abe mozam dantvrdam deka e ova malku podobrena on off klima gree gtech.

Zanimljivo , pišeš kako griješ neizolovan prostor s ogromnim gubicima a onda pišeš da ti se klima gasi na 0" u takvom prstoru..
Zatim pišeš da ti je zadana na klimi 27 a da se isključila na 29.5 ali si prečutao da ti je sobni termometar pokazivao tačno 27..
Onda pišeš da ti sobna padne za 3-4 ° dok ti se klima upali a klima radila 40minuta a 20 pauzirala , znači u 20minuta ti je opala sobna za 3-4° na +23° vanjske , stvarno ogromne gubitke imaš , a klima ti se gasi na 0° vanjske...

Ovo su samo neke kontradiktornosti koje iznosiš u svojim postovima ..

I na -10 pregrijava u prostoru s ogromnim gubicima ? I ne modulira ? I onda ti čekaš satima da se ukljući , u prostoru s ogromnim gubicima ?!

Otišao si da kupiš klimu i rekao da imaš ogromne toplotne gubitke i da tražiš klimu koja moze da radi s 200w..
To si ti zamislio da če potrošnja u prostoru s ogromnim toplotnim gubicima da bude 200w...
Kakve kontradiktornosti , o ajel ti razmišljaš kad pišeš ?

Последно уредено:
Ajde napisi malce za prostorot koj go grees, deka e prostorija bez izolacija so dupki nasekade, deka podot ima dupka.....

Ima problem sa sobom

Se angazirale hejterive, lazomani nevideni......

Pozdravce uste edno od Gree No.1 brend vo Makedonija i posiroko!!!
Ako si pismen procitaj nekolku moi postovi se e objasneto sto kakov prostor i deka e prezentirano vo prodazen salon i deka e izvrsena poseta od ovlasten servis itn
I na seto ova vasiot zastapnik vo prilep koj doma imal gree amber se slozuva deka i negovata raboti kako mojata i poloso ne spustala pod 600w i odela off vo idealni uslovi ,veli taka rabotat ama pak nakraj smetkata e ok .Ama nepismena gree gerila saka da prodolzi da protnuva lazni specifikacii do potencijani kupuvacu i moj sovet ,ZAOBIKOLETE GREE PROIZVODI SO LAZNI SPECIFIKACII
304b6f7620ae8266fd34097735b22cce.jpg

Последно уредено:
Zanimljivo , pišeš kako griješ neizolovan prostor s ogromnim gubicima a onda pišeš da ti se klima gasi na 0" u takvom prstoru..
Zatim pišeš da ti je zadana na klimi 27 a da se isključila na 29.5 ali si prečutao da ti je sobni termometar pokazivao tačno 27..
Onda pišeš da ti sobna padne za 3-4 ° dok ti se klima upali a klima radila 40minuta a 20 pauzirala , znači u 20minuta ti je opala sobna za 3-4° na +23° vanjske , stvarno ogromne gubitke imaš , a klima ti se gasi na 0° vanjske...

Ovo su samo neke kontradiktornosti koje iznosiš u svojim postovima ..

I na -10 pregrijava u prostoru s ogromnim gubicima ? I ne modulira ? I onda ti čekaš satima da se ukljući , u prostoru s ogromnim gubicima ?!
Ova pogore e mereno vo prisustvo na GREE OVLASTEN SERVIS I ZAKLUCUKOT E SLEDEN AKO SI PISMEN
I bese ponudeno kaj saka neka ja premestat i neka me ubedat deka uredot modulira odnosno raboti po specifikaciite sto se izlozeni vo salon.
I ti ako smetas dojdi premontiraj kaj sakas i razubedime deka ne e on off malku podobren gree g
ac83ca8d38f4d825f53c6c62c84baa33.jpg

Ako si pismen procitaj nekolku moi postovi se e objasneto sto kakov prostor i deka e prezentirano vo prodazen salon i deka e izvrsena poseta od ovlasten servis itn
I na seto ova vasiot zastapnik vo prilep koj doma imal gree amber se slozuva deka i negovata raboti kako mojata i poloso ne spustala pod 600w i odela off vo idealni uslovi ,veli taka rabotat ama pak nakraj smetkata e ok .Ama nepismena gree gerila saka da prodolzi da protnuva lazni specifikacii do potencijani kupuvacu i moj sofet ,ZAOBIKOLETE GREE PROIZVODI SO LAZNI SPECIFIKACII
304b6f7620ae8266fd34097735b22cce.jpg

Test grijanja na +23° vanjske ?
Da prevaren si , na 23° vanjske klime rade bez gasenja , baš čudno što se kod tebe gasi..
Za utjehu žao mi je što se smrzavaš na 23° vanjske ..

Test grijanja na +23° vanjske ?
Da prevaren si , na 23° vanjske klime rade bez gasenja , baš čudno što se kod tebe gasi..
Za utjehu žao mi je što se smrzavaš na 23° vanjske ..
Abe ti da ne si slep slucajno
Klimata taka raboti i na -10 pa se do 24c
Razlika e dali ke ima 50on off ciklusi ili ke ima 5 on off na -10 kako i da e vo koe i da e scenario i na bilo koja nadvoresna i bilo koja zadadena vnatresna od 16-30c klimata gree g-tech ne spusta pod 545w potrosuvacka i e EKSTREMNO DALEKU OD DEKLARIRANI 180W MINIMUM VO PRODAZEN SALON.

Razlika e dali ke ima 50on off ciklusi ili ke ima 5 on off na -10 kako i da e vo koe i da e scenario i na bilo koja nadvoresna i bilo koja zadadena vnatresna od 16-30c klimata gree g-tech ne spusta pod 545w potrosuvacka i e EKSTREMNO DALEKU OD DEKLARIRANI 180W MINIMUM VO PRODAZEN SALON.

Vo taa dupka klimata raboti super, bidi sreken sto raboti so 480W, i stoplen si.

Na +23° vanjske klima ti u jedan sat radila 40 minuta a 20 pauzirala.. Znači dva paljenja i dva gašenja , kako si napisao..

E sad kad ima tih 50 ciklusa on/off ,na +35 mozda ?

Ako ima dva ciklusa na +23 vanjske , koliko ciklusa ima na 0° vanjske , 50 ?

Jako zanimljiv taj tvoj prostor koji griješ , kod tebe kako vanjska opada potrebe za toplotom se smanjuju ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom