- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.140
- Поени од реакции
- 42.873
now you see meПрепорака на некој филм сличен на The Prestige?
now you see meПрепорака на некој филм сличен на The Prestige?
The IllusionistПрепорака на некој филм сличен на The Prestige?
The IllusionistПрепорака на некој филм сличен на The Prestige?
Akcija moze samo da ja zacneme, i dvajcata go glasame John Wick.1. ЛИСТАТА НЕ Е КОМПЛЕТИРАНА - Фалат категориите Акција @џимеј ?
Одлична листа.Момци, успеав да компетирам листа на letterboxd со сите филмови од Филмскиот каталог за тапчовци. Можете да ја видите тука: http://boxd.it/lSWG Вака секој од нас може да види до кај е со прогресот кон добивање на титулата НЕТАПЧО. Јас не да сум тапчо, тапчо и пол сум - само 37% од филмовите ми се изгледани. Но - на letterboxd не ми се означени како гледани ниту еден од филмовите кои сум ги гледал пред 10 и повеќе години, на пример, зошто не се ни сеќавам на нив за да можам да им дадам некаква оценка, па така бројот на изгледани, а воедно и процентот мој е поголем (ова за да си се утешам )
Шегата настрана - слаб сум и ќе се потрудам да изгледам што е можно повеќе. Каков е вашиот скор?
Кога сме кај Филмскиот каталог за тапчовци, многупати е дискутирано, и не сакам да се повторувам во поглед на субјективноста при креирањето на листата, но морам да потенцирам повторно на некои работи, а некои можеби и за прв пат да ги напоменам:
1. ЛИСТАТА НЕ Е КОМПЛЕТИРАНА - Фалат категориите Акција и Романтична Комедија
2. БИ МОЖЕЛА ДА БИДЕ ДОПОЛНЕТА СО НЕКОИ КАТЕГОРИИ - Недостасуваат Superhero филмови, Film Noir (иако повеќето се ставени во Класици), Silent Film, Документарци...
3. ЛИСТАТА Е ЗАСТАРЕНА - Скролајќи и пренесувајќи ги филмовите на letterboxd не можев да не забележам дека во меѓувреме се излезени едно чудо филмови кои можат да им парираат и да ги заменат некои од филмовите во скоро сите категории. Настрана од тоа што според моето субјективно гледиште некои и од постарите филмови се заборавени, а можеле да се спомнат барем во BONUS категоријата.
Па, се надевам ќе се најде јунак да го доврши проектот, а @wot , @џимеј ?
Сега подобро е?Само една забелешка, те молам среди го тоа линкот од КГН во текст-линк, вака ептен боде очи.
Моментално не постои Ноар жанр во каталоготЗа Noir филмовите @grande-juve би го предложила да помогне, како што гледам на letterboxd он најмногу ги има гледано и плус листа мислам имаше направено.
Инаку засега >51% ми се гледани. Статус полу-тапчо.
Баш и ја пред некој ден си напраив за Анимирани листа, топ 20Еве ви и листа на сите анимирани филмови од 2000-та (кога се воведе категоријата најдобар анимиран филм на Оскарите) наваму кои ги имам гледано, рангирани според оценката која сум им ја дал. http://boxd.it/l1de
Не е филм, ама за оние што сакаат Ноар гледајте ја Bron/BroenМоментално не постои Ноар жанр во каталогот
Хаха молиим?!се бројат деновите до interstellar на добра снимка
Тоа Њотомир во предизборната кампања го имаше зацртано, така дојде на функција џубрето.Кога сме кај Филмскиот каталог за тапчовци, многупати е дискутирано, и не сакам да се повторувам во поглед на субјективноста при креирањето на листата, но морам да потенцирам повторно на некои работи, а некои можеби и за прв пат да ги напоменам:
1. ЛИСТАТА НЕ Е КОМПЛЕТИРАНА - Фалат категориите Акција и Романтична Комедија
2. БИ МОЖЕЛА ДА БИДЕ ДОПОЛНЕТА СО НЕКОИ КАТЕГОРИИ - Недостасуваат Superhero филмови, Film Noir (иако повеќето се ставени во Класици), Silent Film, Документарци...
3. ЛИСТАТА Е ЗАСТАРЕНА - Скролајќи и пренесувајќи ги филмовите на letterboxd не можев да не забележам дека во меѓувреме се излезени едно чудо филмови кои можат да им парираат и да ги заменат некои од филмовите во скоро сите категории. Настрана од тоа што според моето субјективно гледиште некои и од постарите филмови се заборавени, а можеле да се спомнат барем во BONUS категоријата.