Max Legend
The black swordsman
- Член од
- 27 септември 2010
- Мислења
- 4.339
- Поени од реакции
- 6.479
- Локација
- Somewhere in Midland
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоshiba Daiseikai VI ти е најдобра опција кога се работи за клима во однос перформанси и затоплување, пробем е што се ужасно скапи.
Инаку во Енергија има интересна понуда на Carrier Inverter од 12.000 или 3.5 КВ кој изнесува 48.000 ден. комплет со монтажа, што би дошло скоро колку Фјуџитсуто на Хидросет.
Можеби на хартија нешто послабо изгледа од Фјуџитсу во однос на перформанси, ама пак Carrier си е одличен и проверен бренд на клима уреди.
Noviov CARRIER XPOWER GOLD 42UQV035M e so malce namalen kapacitet i zatoa sea i cenata e podole (a i nadvoresnata edinica e smalena )
na greenje beshe 4,2 kw a sega e 3,5 kw![]()
Го следам овој форум неколку дена и никако да донесам некој здрав заклучок која клима, кој бренд и колку е реално квалитетот што се плаќа, која клима е највредна за потрошените пари. Повеќето знаат дека најскапото е најдобро, но дали е стварно така, дали е тоа бест бај ?? Дали е побитно ЦОП,ЕЕР, или марката како гаранција за квалитетно,долготрајно користење !! Дали е исплатливо од економски аспект да се инвестира во Даисекаи од 80+ илјади, или е пологичен избор средна класа на клими како Авант 13-3, Фуџитсу лец12, Даикин фтх35, кои се средна класа со цена околу 40.000 и коеф. 3.2/3.6![]()
На која минимална потрошувачка се мисли??Читав нешто дека разликата ја прави минималната потрошувачка на уредите.
Ја сепак би размислил дали оваа или 35LLCP. Сепак ти си го знаеш просторот и конфигурацијата на собата и изборот е твој. Што и да земеш, со здравје да се служиш и пиши напролет како си поминал.Vanlok ti blagodaram za iscrpnoto izlaganje i najverovatno ke te poslusam i ke ja zemam FUJITSU ASYG - 25 LLCP .Ke ja toplam dnevnata soba a potamu ke zemam uste eden za vo spalnata.Vi blagodaram uste ednas na site
На онаа кога уредот работи на минимум сила.На која минимална потрошувачка се мисли??
Само уште еднаш да нагласам, дека препораката за 2.5KW / 9000BTU модел е само ако си сигурен за квалитетот на излацијата, односно коефициентот на губење на топлинска енергија на собата.Vanlok ti blagodaram za iscrpnoto izlaganje i najverovatno ke te poslusam i ke ja zema
m FUJITSU ASYG - 25 LLCP .Ke ja toplam dnevnata soba a potamu ke zemam uste eden za vo spalnata.Vi blagodaram uste ednas na site
Да гаранцијата е важна барем исто колку и карактеристиките на уредот, ако не и поважна.Mozebi najbitno e da se gleda koj moze da ispocituva servisni garanciski uslugi pa i vongaranciski, bidejci jas imam loso iskustvo so Zorba od Skopje, za nova klima celo leto me ostavija da se ladam max do 26c zasto ispod toa mrzne klimata i seuste nemaat aber da dojdat i da ja zamenat a navodno imam garancija od 5god, tie za 1 den starost ne me ispocituvaa a kamo li da se rasipe po 4.5 godini, zalosno
nemoj da gi pratite cop tuku gledajte (ako vi e za greenje) kolku kw toplina dava na poniska temperatura.
Razlikata pomegu 3.56 i 4.15 vo pari na mesecno niko e mnogu mala.
Sto mi e mene vazen cop-ot ako koga e nadvor depel minus i ne mozam da se gream
Eve primer na nekoI klima uredi od sredna i visoka klasa
Toshiba Suzumi 13 Q=2.37KW, COP=2.1 (-15C)
Fujitsu ASYG12LTC Q=3.63KW, COP=1.84 (-20C)
MITSUBISHI MUZ-FH35VEHZ Q=2.60KW, COP=1.60 (-25C)
Toshiba Daiseikai 6.5 13 Q=2.19KW, COP=2.48 (-15C)
Panasonic E12-PKE Q=2.8KW, COP=2.31 (-15C)
MITSUBISHI MUZ-FH35VE Q=3.2KW, COP=2.6 (-15C)
LG H12AK Athena Q=3.7KW, COP=3.09 (-8C)
Toshiba RAS-35N3AVP-ND Q=2.25KW, COP=2 (-25C)
Daikin RXS35K/FTXS35K Q=2.61KW, COP=2.37 (-15C)
Daikin Ururu-Sarara RXR 42E Q=3.15KW, COP=2.03 (-20C)
Daikin RXL35J/FTXS35J Q=1.67KW, COP=1.02 (-25C)
Fujitsu ASYG12LUC Q=3.13KW, COP=2.43 (-15C)
Gree Hansol GWH12TB Q=2.9KW, COP=2.30 (-15C)
http://lampopumput.info/foorumi/index.php?action=dlattach;topic=17803.0;attach=33827;image