не го виде ли линкот што го ставив на претходната страна убаво ја пишува цената и максималното оптеретување од 16 ампера кое го трпи апаратотza site grejni tela moze da se koristat ?malku pojasnuvanje ako moze ?? i cena !
значи околу 3500 вати
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не го виде ли линкот што го ставив на претходната страна убаво ја пишува цената и максималното оптеретување од 16 ампера кое го трпи апаратотza site grejni tela moze da se koristat ?malku pojasnuvanje ako moze ?? i cena !
Тоа за седмата година е застарено тврдење што се врти по нет но ај пак се зима како апроксимација само што во тие 7години заштедата на потрошена струја со климава неколку пати ке ја исплати замената на еден компресор од 100 или 200евра (зависно дали е за фикс или инвертер) и пак ке врти бар уште 5-10год.па поинаку и неможе да биде... моќноста на компресорот (електрична) е таа.. прашањето е колку е искористливоста после 12 години? да се обидам да подраситнам со зборови и пример:
за 1 саат на греење ке потроши 1,2 киловати. кога била нова, простоирја од (лупам) 30 квадрати ке ја загреела од 18 до 25 стемени за 1,5 саат... сега после 12 години, она сеуште си троши 1,2 киловати на саат, но истата просторија за истата температурна разлика ке и треба околу 2 саати и 15 минути... секоја клима, после 7-мата година од својот животен век изгубува нај малку 30% од моќноста, односно ослабува... компресорот ја енам више таа моќ на набивање, и ослабува... а електро моторот во него (тој што го движи компресорскиот дел) си е 1,2 киловати и тоа е тоа... тука не се менува ништо од тој аспект...
ne duri otkako ti pishav se vrativ nekolku strani nanazad ,no ne zaprimetiv ,vo sekoj slucaj blagodaram ke pregledam pak ...jas iskreno mnogu ,more duri i ic ne se razbiram okolu strujava ...se gream co panelka 3,5 ,pa za nea prashuvav dali moze da se izmeri ,iako so smetanje moze da se dobie rezultat ..vo sekoj slucaj blagodaramне го виде ли линкот што го ставив на претходната страна убаво ја пишува цената и максималното оптеретување од 16 ампера кое го трпи апаратот
значи околу 3500 вати
Ispadja deka NEO-to trosi 125 W/h. Kazimi sto ce tie klima koga mozes da zapalis edna sijalica od 150 sveci koja kosta 100 denari i da se grees do milje volje......