Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Бивалентна на 90% климите е на -7 .... само Mitsu/Panaso е на -10 може и други има тие ги имам заприметено.

Abe to sakav da go napisham, ama maka mi e, ne dobivame nikoj od raspraviive so prodavachive. Montiraj klima nadvor na bandera, i vnatreshnata i nadvoreshnata, stavi ja na greenje, i spodeli rezultati od potroshnja. 800w 5,5kata Mitsubishi SF mu troshi, 1 i neshto kilovat mu trosheshe Hansol 3,5ka, koga ke vidish perfekt e. Klimata ke troshi onolku kolku shto prostorot mu gubi toplina, i toa go znaat ovie, ama ete, za edna klima plus da prodadat ke se napravat i najglupi na svet. 800w po 5 COP ti smetash, a zamisli da presmetame po 6 ili 7 COP bidejki e sepak +11 nadvoreshna temperatura.
Автоматски споено мислење:

Jas imam eden merach samo i go imam staveno na Haier 5,5kata od moite. Ako si epten zainteresiran, pobaraj prethodni postovi moi od lani, imam spodeleno info za modulacija i rabota na Mitsubishi WN35, shto e entry model na Mitsubishi. Za FH35kata shto ja imam ne se ni trudam da meram, merev eden kratok period, ama taa klima e nedopirliva.

Site klimi mi se na AutoFan doma, ne razbiram sho ti e muabetov. Od Nedela/Ponedelnik vikaat minusni temperaturi, i togash WNot vo spalna ke ja stavam na 2ra/3ta brzina bidejki od site strani mi tushi sobata i plus montazata na vnatreshnata edinica mi e malku nezgodna, prostorot okolu klimata dosta pobrzo se zagreva od ostatokot na sobata bidejki vnatreshnata e montirana kako vo dupka, nemav kade na drugo mesto da ja stavam.
Mitsu FH ne moze Da stopli 20m2 na auto fan Ke MU treba dva dena a ne 40m2 kako kaj tebe. Moze za edna nedela Ke stabilizira taman Ke bide. Koj go lazis samiot sebe

Бивалентна на 90% климите е на -7 .... само Mitsu/Panaso е на -10 може и други има тие ги имам заприметено.
Затоа и ги гледаме тие бројки на -7 и -10 степени, и онака кај нас тие бројки се многу ретки.

Од каде сега пак ова?
Kaj moze so protok od 300m3/h so ukocen auto fan vo prva vtora brzina Da se zgreat 40m2. Kolku vreme Ke MU treba?. Mitsu e mnogu neekonomicen na auto fan . Vo treta cetvta e druga prikazna.
Toshiba I Gree Hansolot se dosta poekonomicni. Ako idis za bt dojdi Ke vidis I Ke se uveris.

Kaj moze so protok od 300m3/h so ukocen auto fan vo prva vtora brzina Da se zgreat 40m2. Kolku vreme Ke MU treba?. Mitsu e mnogu neekonomicen na auto fan . Vo treta cetvta e druga prikazna.
Toshiba I Gree Hansolot se dosta poekonomicni. Ako idis za bt dojdi Ke vidis I Ke se uveris.
A shto AutoFan e AutoFan koj raboti celo vreme vo treta i cetvrta brzina? Kakov e toj prostor koj go pravi AutoFanot da raboti vo 3ta i 4ta brzina celo vreme?

I ushte pobitna rabota, koj stava 3,5ka vo 40m2? Makedonec samo.....

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Од Алиекспрес по цена од 20е.
Od Ali,na 11.11 po cena od 14.06$
Ps.masala 2000 atrani na temava....

A shto AutoFan e AutoFan koj raboti celo vreme vo treta i cetvrta brzina? Kakov e toj prostor koj go pravi AutoFanot da raboti vo 3ta i 4ta brzina celo vreme?

I ushte pobitna rabota, koj stava 3,5ka vo 40m2? Makedonec samo.....
Jas imam 40m2 i imam amber12ka i sto znaci samo makedonci stavale 3.5ka vo 40kvadrati....?

Od Ali,na 11.11 po cena od 14.06$
Ps.masala 2000 atrani na temava....

Jas imam 40m2 i imam amber12ka i sto znaci samo makedonci stavale 3.5ka vo 40kvadrati....?
Epa brat, trebeshe malku da pojasnam, pa eve..... Eden objekt koj nema izolacija, normalen nekoj prostor, na -7 stepeni nadvoreshna temperatura ima potreba od 100w na m2 toplina. 40m2 prostor znaci deka na -7 nadvoreshna temperatura ima potreba od 4kw toplina. Najskapive 3,5ki shto se pravi 3,5ki i na -7 davaat 3,5kw shto znaci 500w pomalku od potrebnoto. A ushte posle stavi ja na AutoFan i chekaj da ti topli i da ti presmetuva od eden vo drug kraj kolku gubish toplina. A ushte pa i klima da stavish Mitsubishi koja shto ima kulturen sistem na rabota na AutoFan praven za situacii koga klimata e pravilno dimenzionirana, a ne makedonski dimenzionirana.

A ushte pa kaj nas mal milion situacii ke se iznaslushash za situacii "Kolku kvadrati imash doma??", "45", "Auuuuu, staj 5,5ka i po gakji ke shetash". A tie 45m2 od covekot barale 4,5kw toplina na -7 i ovoj drugiov ke ojt ke zejt Mitsubishi HJ50 demek Mitsubishi e pa ushte i 5,5ka e i ke chekat da se stoplit na -7, a to u stvari ti e klima koja dava 4kw na -7 sho znachit 500w e manjak od potrebite. A 500W e OGROMNA brojka, veruvaj, od lichno iskustvo ti kazuvam.

Back
На врв Bottom