мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.078
- Поени од реакции
- 23.529
Jas nikade ne rekov deka se razbiram od klimi, niti pak sum koristel nekogs, montiral ili prodaval. Okolu dimenzioniranjeto pokraj komentari i iskustva tuka na forumot, se konsultirav i so lokalni monteri i prodavaci i sprema moznostite , potrebite i kvadrtaturata se odluciv za toa sto se odluciv.Najgolem problem e losho dimenzionirana klima ili neispravna nova klima, odma sozdava vakvi "neprijateli" na klimite koi za zal dokolku ne im dadat vtora shansa na klimite, nikogash nema da go osetat blagodetot. Seedno dali e najentry model kineski ili vrven japonski brend, dokolku ne e pravilno dimenzionirana edna klima dzabe ti e se.
Iskreno, nema shansi @мкд владе da ne te stopli fairyto na ovie temperaturi barem. Epten ako imash ogromni toplotni gubitoci, ama pa pak, na tret izduv i 25-27 temperatura podesena, mora da kreni ubavo temperatura.
Sprema kvadraturata sto ja imam od 30 m2 tuka se preporacuva 3.5 klima inverter ( popravime ako gresam), cenoven rang mi odgovarase Gree fairy a i imase dosta pozitivni komentari. Montazata kolku sto gledam e solidna, nisto ne cuka, nisto ne mirisa, temperatura na izduv nesto pod 50 stepeni. Toplotni gubitoci ne ke da imam bas no imam debeli zidovi od polna tula koi tesko se ladat no i tesko se zagrevaat taka da najverojatno tuka mi e problemot okolu postignuvanjeto na temepraturata. Na grejnoto telo so koe prethodno se greev toa ne mu pretstavuvase problem i zatoa si imav drug rezim na rabota, na klimata ocigledno i e problem pa ke mora malce da se adaptirame oti ocigledno so prethodniot rezim na greenje ne ja biva rabotata.
Uste koga se resiv da zemam klima prvobitnata namera ne mi bese celosno da se oslonam na greenje so nejze tuku kombinacija od dvete ili od pocetok na grejna sezona pa do kaj -10 klimata, potoa kaminot. Sega zasega matematkite ne mi izleguvaat bas kako sto treba no ajde kako sto rekov ke promenam nesto vo nacinot na rabota na klimata pa ke vidime sto ke bidi.