Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Славјански Ednostavno e....noviot Hansol e Zver klima kako sto kaza eden clen tuka sto ja zema istata 5,5ka i pojaka masina od prethodniot Hansol.
Podobra reklama od ovaa i nemozese da dobie noviot Hansol S3DBA3E.
Grees 105m2 i so noviot a i so stariot Hansol, a ovoj noviot od sto ke postigne 24C vo 105m2 duri i gasi...alal mu vera :)
Kako pomina so montazerite?
Super :)
Normalno deka vakumiraa....30min....kaj Gree i vo garancijata pisuva deka mora da ja vakumira monterot.
Dali se dobro obuceni za r32?
Nikakva fama nema okolu R32, ne razmisljaj za toa, pola svet e vekje na R32 vtora godina....nie sme ostanatata polovina no ke mora celosno da se prejde na R32 ne zaradi efikasnosta tuku zaradi pomaliot GWP(Global warming potential) koj kaj R32=675 a kaj R410=2088...pomalku steten e za planetata zemja
http://www.aircon.panasonic.eu/IE_en/news/new/785/
Kolku T. dobi maksimum na izduv?ako moze da stavis slika.
Kolku temperatura dava na izduv so podeseni 23?
Ambdi vika 102C vadi na izduv ;)
Ko ke stavis i ti ke stavam i ja
Zasto sve jas prv? Za da mrcite?
Izmeri i ti nesto, meraci imas i na pazarce a imas за 500ден ovde
187365_1_l.JPG

Ova ne samo za tebe nego i ja sakam da znam japonckite kllimi kolku vadat na izduv pa da gi sporedam...ako imale pari po 700~1000evra za klima valjda ne se bez 200den u gep za eden merac so sonda neli ?

Последно уредено:
Еееј мајка и била на Кери Фишер оваа...:(

Zdravo na site na forumot, posle dolgo vreme pak mi treba pomos okolu izbor na klima.
Prvpat koga zemav pred godina dena mnogu mi pomogna Strelec okolu izborot i i se odluciv za Mitsubishi FH35 deluxe
Sega mi treba klima za 15 kvadrati za nov u ducan pa bi baral sovet no za nesto poevtino da projdam.
Blagodaram odnapred
Сега работи за друга фирма, ич не го прашувај.

Sent from my EVA using Tapatalk

@Strelec aj izmeri koja toplina dava kogaj raboti so 180w, se toa mi e glupo deka kaj mene na changeto koga ce postigne T i go gasi prvo kompresorot no ventilatorite i na nadvoresnata i na vnatresnata dorabotuvaat uste okolu 10 sekundi pa samo so ventilatori ima potrosuvacka od 150w, e sega koja toplina tvojata bi ja isporacala za tie dodatni 30w? ili aj da recemo ima tvojata ponapredni ventilatori, ama pak sigurno trosat okolu 100w. Kaj mene koga e ispod 0 trosi 80w samo za greacite vo nadvoresnata

@Strelec aj izmeri koja toplina dava kogaj raboti so 180w, se toa mi e glupo deka kaj mene na changeto koga ce postigne T i go gasi prvo kompresorot no ventilatorite i na nadvoresnata i na vnatresnata dorabotuvaat uste okolu 10 sekundi pa samo so ventilatori ima potrosuvacka od 150w, e sega koja toplina tvojata bi ja isporacala za tie dodatni 30w? ili aj da recemo ima tvojata ponapredni ventilatori, ama pak sigurno trosat okolu 100w. Kaj mene koga e ispod 0 trosi 80w samo za greacite vo nadvoresnata
Okolu 1200w isporacana toplina za potrosuvacka od 200w

Ima tuka objaveno specifikacija za Amber i navistina odlicna e.
http://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-621#post-7799092

Krigen од Tobias Lindholm (The Hunt, A Hijacking) испадна добра воена драма.
Moжело повеќе да се разработи приказната али сепак добро прикажување на ситуацијата во која се војниците, нивните фамилии и справувањето со одлуките кои ги носат.
3.5/5 кајгана експертиза.

c78ac00483eb436e80dd2405d8dfecdf.png

Сменето ви е икончето кај саатот на VLC како на сликата? Ептен ме збуни, мислев некој програм сомнителен ми работи во позадина :D

Zdravo na site clenovi na forumot
Sakam da spodelam iskustvo od dosegashnoto greenje na klima/inverter Vivax18AECI multisplit so dve vnatreshni edinici ednata 5 za 35m2 dnevna soba i ednata 2.5 za 16m2 soalna soba.
Ke prikacam i sliki od meracot pa bi sakal da prodiskutirame za nacinot na rabota i potrosuvackata.
20161230_001147.jpg 20161230_001159.jpg 20161230_001210.jpg
Na prvata slika e momentalna potroshuvacka na nadvoreshna t 0 na zadadena 26 vo dnevnata i 22 vo spalnata.
Na vtorata slika e kolku kwh se potrosheni za 37 dena no neznam kolku se na skapa kolku na eftina posto klimata e 24 casa nonstop uklucena samo koga ne sum doma e na pomala t okolu 24 vo dnevnata i 22 vo spalnata e sekogas ista duri nekoj pat ja gasam vo spalnata posto stvarno e toplo(sega moze nekoj ke se smee no otkako kupiv jorgan so prirodno guskino perje nikogash ne mi e ladno na spienje duri i koga nema greenje ) a vo dnevnata koga sme doma 26.
I na teretata sluka e max potroshuvacka sto povlekla klimata.
No u prosek koga ja gledam troshi od 860w do 1.2 kw na cas.
No spored meracot pokazuva prosek na potroshuvacka 735wh
No najbitnata rabota e sto jas stvarno sum super zgrejan nemashe nikakva maka i koga beshe minus prosto sum iznenaden od toa kolku dobro si raboti klimata
I moram uste nesto da kazam a ke bidam 100% nepristrasen i objektiven vo izborot na klimata mi pomogna Strelec na koj sum mu mnogu blagodaren[DOUBLEPOST=1483055171][/DOUBLEPOST]
Zdravo na site clenovi na forumot
Sakam da spodelam iskustvo od dosegashnoto greenje na klima/inverter Vivax18AECI multisplit so dve vnatreshni edinici ednata 5 za 35m2 dnevna soba i ednata 2.5 za 16m2 soalna soba.
Ke prikacam i sliki od meracot pa bi sakal da prodiskutirame za nacinot na rabota i potrosuvackata.
20161230_001147.jpg 20161230_001159.jpg 20161230_001210.jpg
Na prvata slika e momentalna potroshuvacka na nadvoreshna t 0 na zadadena 26 vo dnevnata i 22 vo spalnata.
Na vtorata slika e kolku kwh se potrosheni za 37 dena no neznam kolku se na skapa kolku na eftina posto klimata e 24 casa nonstop uklucena samo koga ne sum doma e na pomala t okolu 24 vo dnevnata i 22 vo spalnata e sekogas ista duri nekoj pat ja gasam vo spalnata posto stvarno e toplo(sega moze nekoj ke se smee no otkako kupiv jorgan so prirodno guskino perje nikogash ne mi e ladno na spienje duri i koga nema greenje ) a vo dnevnata koga sme doma 26.
I na teretata sluka e max potroshuvacka sto povlekla klimata.
No u prosek koga ja gledam troshi od 860w do 1.2 kw na cas.
No spored meracot pokazuva prosek na potroshuvacka 735wh
No najbitnata rabota e sto jas stvarno sum super zgrejan nemashe nikakva maka i koga beshe minus prosto sum iznenaden od toa kolku dobro si raboti klimata
I moram uste nesto da kazam a ke bidam 100% nepristrasen i objektiven vo izborot na klimata mi pomogna Strelec na koj sum mu mnogu blagodaren
Uste nesto sakav da prasham.
Mozno li e termostatot da ne e tocen posto kkoga ke ja stavam na 26t stvarno e super toplo vo sobata a na termostatot pokazuva 24 a nema ifeel na daljinskiot(a vo spec pishuvashe deka ima) kako da go proveram toa? i kako moze da proveram kolku mi se toplinskite gubitoci?
Vi blagodaram

Последно уредено:
Follow me se vika kaj aeci poslednoto dugme od desno dve funkcii ima toa dugme led i follow me.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom