Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
so ova moze li da meram temperaturata na klimata kolku stepeni dava toplina?
Ako sakas pogolema klima bi ti gi preporacal slednive modeliNeka bide i pojaka klima bitno mi e da postignuva temperatura kako sto ttebai da ladi na leto.
Nelogicno mi izgleda da za 3-te sobi so vkupno 32-33 kv da ti nudat 7kw, a dnevna koja e okolu 40kv samo 4kw . Neseriozno. Plus sigurno najgolemo opteretuvanje ke bide vo dnevnata vo koja ke sakas najvisoka temperatura, dodeka vo spalnite se drzi poniska temperatura.multi od gree:
Прегледај го приврзокот 183943
vo dnevnata ke bide nezavisen inverter
eve ja ponudata:
Nas predlog bi bil, za sekoja od trite sobi da se postavi po edna kanalska edinica nad samite sobi, dve od niv bi davale del od toplinata i vo hodnikot, dodeka tretata bi davala del od toplinata vo kupatiloto B1.
Trite vnatresni edinici bi gi opsluzivala Nadvoresna edinica od 21.000btu ili 6Kw na ladenje 7Kw na greenje toplinska mokjnost.
Cenata na motorot GWHD(21)NK3KO(LCLC) iznesuva 53.990 denari a cenata na sekoja kanalska edinica iznesuva 18.500den. Kanalskite edinici se so mokjnost od 9.000btu.
Grubo opremata bi cinela 109.490 denari.
Za plakjanje vo gotovo bi imalo prostor i za odreden popust na gorenavedenite ceni.
Rabotnata Temperatura na motorot e do -20C , sezonska efikasnost pri greenje e SCOP=4.0, a pri ladenje SEER=6,1.
Za dnevnata bi go preporacale modelot Hansol 3,5/4Kw model za greenje do -20C i so promotivna cena od 39.990den.
e sega sobrano se za greenje 11kw kolku bi troselo dnevno vo denari
nerazbiram ova e od saat 11kw ili dnevno?
so montaza i materijal negde 3000 evra bi kostalo
Toplinska mokj e 7Kw na multisplitot so 3 edinici....a struja trosi 4 pati pomalku od toa.Daikin ponuda 5000 evro ponuda sto mi e skapo premnogu. Odam na parno na drva od 1 pocnuvam so mreza.
А бе климе, ај што си досаден ко мува-го*нарка ама тактикава - ЛАЖЕЊЕ за Twin-kompresrori тешко ке ти помине тука...пробај на ИТ таму има појше наивњаци, или на pazar3Ako sakas pogolema klima bi ti gi preporacal slednive modeli
https://klimi.mk/product.php?id=255
Scop 4.2
Twin rottari copresor
Maksimaln kapacitet na greenje6.500kw
Potrosuvacka na greenje 1.520w
Freon R32
https://klimi.mk/product.php?id=196
Scop4.4
Maksimalen kapacitet na greenje 7.300kw
Potrosuvacka na greenje 1.700w
https://klimi.mk/product.php?id=217
Scop 5.1
Maksimalen kapacitet na greenje 5.800w
Potrosuvacka na greenje 1.719w
Twin rottari copresor
Ova se moite predlozi vrz osnova na tvojot budet ti ke si odlucis.
Toplinska mokj e 7Kw na multisplitot so 3 edinici....a struja trosi 4 pati pomalku od toa.
Ili od iskustvo ke ti kazam posto imam multi 28.000btu so 3 kanalski vnatresni od 12.000btu toj sistem na odrzuvanje temperatura koga ke ja postigne zadadenata T, trosi vo najgolem del od denot 1Kw/h vo 90m2. Toa e minimumot na toj motor od 9Kw,....na ovoj motor pomaliot od 7Kw e sigurno i pod toa prosekot....no ke grees 4 prostorii + kupatiloto so 1Kw na saat....7den na saat.
Ponudata so 3 vnatresni e zosto so sekoja vnatresna ide i ziden konrtroler pa na ovoj nacin sekoja soba ke ima sopstvena kontrola i regulacija na temperaturata.
Isto taka nekoja od sobite moze da se ugasi da ne se gree/ladi ako nema nikoj.
Smetka za struja so sve ostanato (bojler, frizideri kompjuteri masini za perenje) bi ti bila megju 4 i 7000den vo najladnoto i toa celo vreme da raboti
Nelogicno mi izgleda da za 3-te sobi so vkupno 32-33 kv da ti nudat 7kw, a dnevna koja e okolu 40kv samo 4kw . Neseriozno. Plus sigurno najgolemo opteretuvanje ke bide vo dnevnata vo koja ke sakas najvisoka temperatura, dodeka vo spalnite se drzi poniska temperatura.
Prasaj i kaj podobrite brendovi kako Mitsubishi, Toshiba, Daikin kakvo resenie ke ti ponudat.
ХехеDaikin ponuda 5000 evro ponuda sto mi e skapo premnogu. Odam na parno na drva od 1 pocnuvam so mreza.