Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Оваа зима 1 (еден) час било -15. Минатата 4 часа, пред минатата ниеден. За последниве 16 зими вкупно 43 часа било -15, односно вкупно 129 часа со температура од -15 или пониска. И тоа мерено во Петровец на бришан простор.

Ама тоа е, секој си го форсира она што го купил или од кое има интерес. А кога ќе извадиш конкретни бројки што не им се во прилог или ги снемува или пишат некои небулози со вредности од ракав истресени. Демек скапите клими не дуваат или овие поевтиниве кога дуваат торнадо прават.

Dali se voopsto se grees na klima sto pisuvas vakvi gluposti.
Sto od inat sto od neznaenje ke zaebes nekogo
Dali voopsto se citas sto pisuvas

Kazi go tvoeto iskustvo so zagrevanje so klima[DOUBLEPOST=1470831084][/DOUBLEPOST]
Оваа зима 1 (еден) час било -15. Минатата 4 часа, пред минатата ниеден. За последниве 16 зими вкупно 43 часа било -15, односно вкупно 129 часа со температура од -15 или пониска. И тоа мерено во Петровец на бришан простор.

Ама тоа е, секој си го форсира она што го купил или од кое има интерес. А кога ќе извадиш конкретни бројки што не им се во прилог или ги снемува или пишат некои небулози со вредности од ракав истресени. Демек скапите клими не дуваат или овие поевтиниве кога дуваат торнадо прават.

Da moze da se crta tuka bi nacrtal za da nekoj polesno me razberat, ama site nemaat ist kapacitet na percepcija, i poveke treba da se drzat do toa da citaat a ne da davaat soveti so koi nekoj bi go zaebale da daska.

Neka kazat nivni iskustva so greenje so klima uredi, ako voopsto gi imaat

Последно уредено:
Дали може некој за VIVAX COOL, ACP-12CH35AERI да објасни како се средува WiFi-то пробав со апликации (NetHome) и (NetHome plus) не работи

-

Кое би било најекономично греење за следнота зима за во соба од 10 метра квадрата?

Се работи за стара жена(баба ми)

Таму во таа соба каде што седе нема простор за дрва затоа што нема оџак така да таа опција е исфрлена е сега некој да ми објасни некое ефтино решение за на струја(нешто некој од тие панелите што ги има вака да ми објасни некој кој што се разбира колку би трошеле струја за еден месец користење) или пак некое друго решение

Ви благодарам однапред

Кое би било најекономично греење за следнота зима за во соба од 10 метра квадрата?

Се работи за стара жена(баба ми)

Таму во таа соба каде што седе нема простор за дрва затоа што нема оџак така да таа опција е исфрлена е сега некој да ми објасни некое ефтино решение за на струја(нешто некој од тие панелите што ги има вака да ми објасни некој кој што се разбира колку би трошеле струја за еден месец користење) или пак некое друго решение

Ви благодарам однапред
Зависи каква изолација има, прозори, на која страна гледа....
Со панел од 1,5 kw месечно би потрошил околу 2.000 денари.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Зависи каква изолација има, прозори, на која страна гледа....
Со панел од 1,5 kw месечно би потрошил околу 2.000 денари.

Прозорците(заедно со врата за излез на балкон) на југ од изолација незнам точно обична зграда стара 20-30 години

Dali se voopsto se grees na klima sto pisuvas vakvi gluposti.
Sto od inat sto od neznaenje ke zaebes nekogo
Dali voopsto se citas sto pisuvas

Kazi go tvoeto iskustvo so zagrevanje so klima[DOUBLEPOST=1470831084][/DOUBLEPOST]

Da moze da se crta tuka bi nacrtal za da nekoj polesno me razberat, ama site nemaat ist kapacitet na percepcija, i poveke treba da se drzat do toa da citaat a ne da davaat soveti so koi nekoj bi go zaebale da daska.

Neka kazat nivni iskustva so greenje so klima uredi, ako voopsto gi imaat
Образложи што конкретно е глупост од напишаното, да може да дискутираме. Можеш и да цртеж да прикачиш, ако ти е така полесно изразувањето.
И уште нема одговор на моите прашања, ниту од тие со голем капацитет.

Kako na primer koe prasanje ???

Dali ti koristis klima za zagrevanje??

Itno mi treba mislenje za klimava
Lg z12em.nsh
(Usnw126hsa1)
Cena 419eur vo grcka
Dali da ja zimam?

Sent from my Redmi Note 2
54297c59e42f0d9de56d144ad739d94e.jpg
71c82aec29f30926ea31d981f16ef6ea.jpg

11c556611e1fe994bfb785ab09a15d3f.jpg

Isto mi treba mislenje za :

*Toshiba ras-137skv-e7 469eur ovoj e tajlandski
*Panasonic cs-re12qke 429eur ovoj e maleziski.ima A++/A++ drugite se so pomalku +
*Sanyo krv-16tdaa 500 eur

Tuka sum vo prodavnicata

Последно уредено:
Mi treba vasa usluga.
Pobarajte info po net.
Spor e netot tuka

Toshiba ras-137skv-e7 469eur
Panasonic cs-re12qke 429eur ovoj e maleziski
Sanyo krv-16tdaa 500 eur

Tuka sum vo prodavnicata

Разгледај си ги на раат, јас би бирал меѓу Toshiba i Panasonic.

*Toshiba ras-137skv-e7 469eur ovoj e tajlandski
*Panasonic cs-re12qke 429eur ovoj e maleziski.ima A++/A++ drugite se so pomalku +
*Sanyo krv-16tdaa 500 eur

Tuka sum vo prodavnicata

Како и да е ќе си платиш царина за овие климички, сам направи си го есапот.

Kako na primer koe prasanje ???
На пример последното, во постот на кој реплицираш. Или ова:
@Sass Мене ме интересира по кој критериум е одредено дека таа Мицубиши е најдобра клима за парите
Dali ti koristis klima za zagrevanje??
Да. Да ги читаш постовите не би ти промакнало ;)[DOUBLEPOST=1470913929][/DOUBLEPOST]
Mi treba vasa usluga.
Pobarajte info po net.
Spor e netot tuka
Еве еуровент за лг, панасоникот и тошибата.
vivaldi_2016-08-11_13-07-14.png

Последно уредено:
На пример последното, во постот на кој реплицираш. Или ова:

Да. Да ги читаш постовите не би ти промакнало ;)[DOUBLEPOST=1470913929][/DOUBLEPOST]
Еве еуровент за лг, панасоникот и тошибата.
Прегледај го приврзокот 154179
и што значат тие бројките која е најдобра од тие трите?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom