Me interesira dali inverter ili obicnive on-off klima uredi imaat kopce (dugme) za uklucuvanje i isklucuvanje vo vnatresnata edinica vo slucaj ako ne raboti dalecinskoto da moze da se ukluci da raboti
VIVAX AES моделот има и имашe AESI/AESI+ од инвертер изведба, друг ретко кој, искрено не се секавам на друг модел.
Haier Tundra vs. Vivax AERI vs. Gree Lomo LCHC
предности, негативности? Знам дека Хаер има Еуровент сертификат и најверојатно Митсубиши компресор (не сум сигурен), вивакс е со Мидеа, а Грее со свој. Би требало да се сите 3 во иста класа бест бај ако не се лажам?
од овие предност имаат AERI и LOMO LCLH пред се поради греачите. HAIER е добра клима но ценовно некако не е на свое место, за многу мала разлика имаш клима со греачи. Повеќе би ја споредувал со LOMO ECO на пример и VIVAX AEMI.[DOUBLEPOST=1498857273][/DOUBLEPOST]
https://klimi.mk/product.php?id=226
A so cudo ke e ova, site klimi gi deklariraat do -15 retko nekoja do -20, a ovaa demek do -25. Mizi da te lazam ili stvarno gi biva?
Климата е така класифицирана така од брендот, ние не ги измислуваме туку само ги проследуваме официјалните спецификации кои ги добиваме или од увозник или од производителот.
Таа клима е иста GREE LOMO LCLH ( C&H не производуваат, тие се бренд, своите клими ги прават во GREE ) , со тоа што и LOMO LCLH работи на -25 но со помала ефикасност, тоа го користат C&H во свој маркетинг и класифицираат како -25. Така да технички не лажат дека не ја бива само што GREE биле малку порезервирани со представување на спецификациите па ја класифицирале како ефикасна на -20. Бидејќи не се расфрламе со графикони и слично ние еве би го замолил
@Strelec ако има време и желба да пребара графици и да ги спореди од двете клими .
Дечки дајте предлог за клима примарно за ладење(можда некој ден за догревање), за кај моите им треба и не повеќе од 16 илјади.
Грее не им работи страната, Вивакс не можам да се снајдам.
Значи да биде Грее/Вивакс/Мидеа/Хаиер, не некоја фаворит/горење.
Гледав нешто вакво на техномаркет (првите три), али дајте некој предлог (отприлика за 30 м2).
@Strelec @klimi.mk
Прегледај го приврзокот 173605
VIVAX ACP-12CH35AEC
VIVAX ACP-12CH35AED
VIVAX ACP-12CH35AES
или ако успееш да најдеш моментално GREE BORA GWH12AAB-K3NNA2A бидејќи се е распродадено и стигаат за 2 недели + - .