Најдобро балканско пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Batistuta
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобро “наше“ пиво ?

• Вкупно гласачи
    211
Се заклецкавте двајцата а? Ако, ако... :)

Назад на темата:
Сум лапал на Никшичко. У Црна Гора. И то типка од Никшич.

Од домашниве, Златен Даб. Copy дај еин Д'б.

Обожавам Скопско од овие нашиве пива.Инаку генерално највеќе ми се допаѓа Амстел.

Елената напиша:
Обожавам Скопско од овие нашиве пива.Инаку генерално највеќе ми се допаѓа Амстел.
Па јасно Амстел,само у Америка е сино а тука е црвено,видиш разлика,ако одиш у Америка да не ја утнеш,ок?

Скопско е закон.
Коа сум дрво, од него сум! :je:

hmm skopsko e najbolje definitivno,a od drugive sto znam mene MB i jelen mi se okey,ama nekako go nemaat vkusot na koj sum naviknata... :)

Скопско си е скопско.

Interesna tema.

Nikshicko beshe ubedlivo najkvalitetno pivo vo poraneshna Jugoslavija. Vo Makedonija, skopsko beshe sekogash prvo, pa bitolsko so malku poslab kvalitet, a prilepskoto nekako gorcheshe.

Otkako crnogorcite ja prodadoa fabrikata, plus site stresovi shto gi dozhivea ekonomijata vkl.vojni, politiki itn., Nikshickoto pivo go izgubi primatot kaj mene (barem kolku shto mozhev da primetam od nekolku pienja).

Kje recham Skopskoto e "naj", ne samo deka e kvalitetno i navistina mi se bendisuva tuku i od lokal-patriotski pobudi. No i Lashkoto e ubavo. Ozhujsko sum piel samo ednash i ne mozham bash da se setam na vkusot vo sporedba so drugite, beshe dobro no ne mi ostavi nekoj poseben vpechatok.

Ne piam pivo no od patriotska pricina glasav za skopsko.

Од нашиве пива Скопско, а од светските Heineken.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom