Најдобар голман

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар светски голман?

• Вкупно гласачи
    326
Статус
Затворена за нови мислења.
Касиљас, од 19 години е прв голман на Реал

Гiжо, мore Gжижо, да гоимитирам Циле, и ти си у право, хехехехе!

glasav za bufon...a i onoj za verder sho igra ne e losh, ne mi teknuva momentalno kako se vika..

Јас би го издвоил и Andrés Palop (голманот на Sevilla, кој во изборот за составот на минатата година од UEFA бесе ставен во најдобрите(5) голмани за 2006год

Сепак Gigi Buffon :zver:

Ја би гласал за Буфон. Се докажал човекот милијарда пати веќе.

Според мене најдобар без конкуренција е Буфон. Па потоа следат Чех и Цезар..

Гижо напиша:
Касиљас, од 19 години е прв голман на Реал
Tочно така .Касиљас е најдобар.Се рамни о Буфон

Buffon е добар, ама за пенали е катастрофа, на Франција ни еден не им процени. Касиљас е закон, со срце брани(игра), за разлика од останатите соиграчи негови од Реал. Јаскелаинен мислам дека е чудо од голман, ептен ме харесва, ќе биде нешто од него, ептен сакам во Арсенал да отиде. Иначе за минатата сезона за најдобар голман дефинитивно би го избрал Јенс Леман, не дека сум за Арсенал, ама се препороди човекот

Абе сме го забораиле овој голман да го спомнеме.:zlo::helou::tapp::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa:

А дали ви текнува на Чилаверт? :)
Може не беше толку добар како голман, ама сите слободни тој ги шутираше, и многу голој имат збучено. :)

Чех одлично брани во последниве натпревари се враќа во форма :zlo:

Vander Sar, Kasilas,Bufon,Ceh,,,,,,, i Fabian Bartez:pos2::pos2::pos2::kesa:, a zaboraviv David Siman go ima se sekavate li kakov gol mu bapna Sakiri od korner mislam ne mu e mestoto tuka

faraon напиша:
...zaboraviv David Siman go ima se sekavate li kakov gol mu bapna Sakiri od korner mislam ne mu e mestoto tuka
Фараоне... муабетот за Симан беше кажан на ист начин како и твојот за Бартез. Внимавај на смајлиња, на контекст... пред глупости да тропаш.

Иначе, Дејвид Симан го јадел покрај од Артим наш, и на многу поважни натпревари, како со Бразил на светско првенство кога Роналдињо му збрца гол од 40-тина метри...

...или нешто што се случи 95-та или 96-та година. Финале "Куп на куп победници" (за помладите, порано уефа организираше и вакво натпреварување), играат Зарагоса и Арсенал.

1-1 мислам беше резултатот, се играат продолженија... во 120-та минута, Дејвид Симан си излезе пред 16-тникот, а НАЈИМ (мислам дека беше момакот) од 50-тина метра му закачи голиште и пол кое на шпанците им го донесе последниот евро трофеј, бар досега.

Димитар, дали е возможно да се најде овој гол? :smir:

bujrum.. cela akcija :P

=

heheh... spanskive komenatori se... :vozbud: :drk:

a inace on topic:kahn be lugje koj drug. vo eden red so yashin, zoff i kompanija. ne samo dobar golman nego i prav lider e covekot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom