Најдобар бурек според вас прават во...

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Pofalbi i od mene za Vetkom kaj pazarceto vo Gjorce.So ogled deka ziveam vo Topansko i celo ova podracje mi e dobro poznato i probano( Bosna,Caircanka i sl) se resiv denes da otidam do Vetkom citajki ja temata so ogled deka rabotam nakaj Taftaligje pa se resiv denes aj i jas da go vidam ova mesto.Realno burekot bese prevkusen (zboram za burek so meso old school,za ovie zdenki,kuleni stekovi ne mi se ni komentira.Ne bese ni mnogu mrsen kako sto nekoj clenovi imaa spomnato ali sepak toa e stvar na vkus.Definitivno ke se otide pak.Fala za preporakata koj ja dade pred nekolku dena.
Чим си од Топанско освен бурекџилница Босна имаш некоја друга препорака за добар бурек? Немора да е како во Босна сараевски (правен на ленти). Исто и за мантии ако знаеш каде има добри во тој предел.

Pofalbi i od mene za Vetkom kaj pazarceto vo Gjorce.So ogled deka ziveam vo Topansko i celo ova podracje mi e dobro poznato i probano( Bosna,Caircanka i sl) se resiv denes da otidam do Vetkom citajki ja temata so ogled deka rabotam nakaj Taftaligje pa se resiv denes aj i jas da go vidam ova mesto.Realno burekot bese prevkusen (zboram za burek so meso old school,za ovie zdenki,kuleni stekovi ne mi se ni komentira.Ne bese ni mnogu mrsen kako sto nekoj clenovi imaa spomnato ali sepak toa e stvar na vkus.Definitivno ke se otide pak.Fala za preporakata koj ja dade pred nekolku dena.
Бит пазар школа е мајсторот,затоа е добар бурекот.Таму у Топанско сум јадел кај кружниот блиску,и тие се врхунски бурекџии,али имаат и тие некои кифли со виршла што го расишува впечатокот.Призрен да не се викаше?Кружниот кај орелот

@BigМас малку ја промаши темата у навивачки групи :ROFLMAO:
Се сменето во чаршија со преовладување на шипурките таму, и теткине во чаир ке ги избркаат кај и да е ама искреноми не заслужуваат таква бурекџилница кога при нив они идат у некое си бродвеј и пласет :D

Чудно како во чаршија нема добар бурек,барем никој од вас не пофали бурек од таму
Автоматски споено мислење:

@BigМас малку ја промаши темата у навивачки групи :ROFLMAO:
Се сменето во чаршија со преовладување на шипурките таму, и теткине во чаир ке ги избркаат кај и да е ама искреноми не заслужуваат таква бурекџилница кога при нив они идат у некое си бродвеј и пласет :D
Добро е што приметив па извришав,ќе немаше да се трпат после ... :)

Чим си од Топанско освен бурекџилница Босна имаш некоја друга препорака за добар бурек? Немора да е како во Босна сараевски (правен на ленти). Исто и за мантии ако знаеш каде има добри во тој предел.

Искрено да ти кажам паднаа скоро сите на квалитет во последно време.Карши Цветан гимназијата има една бурекџилница се вика Калинка таму реално добар е бурекот со месо кај торбешите.Чаирчанка паднаа сите више не е тоа тоа како порано.Мантии последен пат пред година дена јадев кај Себил и добри беа али прескапи така да не вредеа.

Чудно како во чаршија нема добар бурек,барем никој од вас не пофали бурек од таму

Добро е што приметив па извришав,ќе немаше да се трпат после ... :)

Во чаршија за таа цена што нудат не можат да идат на квалитет со оглед дека еден 1/4 е 50 ден максимум со покачените цени.Во чаршија јаде сиромашен народ и више се иде на квантитет него на квалитет така да тоа е тоа.Има и некој паметни што имаат скап бурек али реално не вредат за тие пари.Порано додека работев во Чаршија често јадев кај бурекџилницата одма кај скалите после споменикот Скендербег и за цената беше ок.Сега еве година дена немам јадено така не знам како е.

Kade ima najdobar burek so sirenje/izvarka vo Skopje?

Постот без рецепт не ти е комплетен :D
Не посту ја никад хаха.
Не обиљно, ја од овој видео се научи. Скроз исто га праву, само стављам помалце кромид.

Супер рецепт, лесно изгледа за правење само време може да одземе. Плус можеш да си го напраиш со квалитетно месо и барем ќе знаеш што јадеш. Само мене многу повкусна ми е вртената пита.

Чим си од Топанско освен бурекџилница Босна имаш некоја друга препорака за добар бурек? Немора да е како во Босна сараевски (правен на ленти).

Измеѓу ул.Крсте Асенов и ул. Емин Дураку кај егејските згради, Бурекџилница Рамче...само три работи држи човекот, ѓевреци, симити и буреци, исите му се трошат за миг. Корите му се милина, како лиснато тесто

Измеѓу ул.Крсте Асенов и ул. Емин Дураку кај егејските згради, Бурекџилница Рамче...само три работи држи човекот, ѓевреци, симити и буреци, исите му се трошат за миг. Корите му се милина, како лиснато тесто
Само мене ли не ми се свиѓа бурекот кај Рамче :(
А иначе симитот му е топ.
Инаку сега за сега бурекот во Силбо Аеродром ми е топ. Поише на месо, помалку на кромид.
Ма да сеа ме терате да одам низ Ѓорче и Маџари да пробувам бурек.

Во Чаир, во уличките лево - десно од Цветан Димов. Торбеш ја држеше бурекџилницата. Корите таму беа идеални, скоро како лиснати.

Рамче.

Убедливо најдобар бурек со месо во Скопје, барем за мене.
До сеа кај и да сум им однел не се пожалиле.

Спојлер само, не е многу мрсен *што мене ми одговара и не е многу голем. Ама затоа вкусот...

Еве и братов си објаснил убаво тука кај се наоѓа.

Само да дополнам,
Бурек со месо се вади во 07:10 мин.
Рамче работи до кај 11 (до тогаш може да се најде бурек).

И да, геврекот исто е топ.

Тука се наоѓа саглам бурек, ама симит погача нема никаде :(

Купуеш бурек и кифла за хот тог, клаваш бурекот у кифлата и ете ти симит погача :D

i podobro... mora da ima barem edna rabota sto so dusa si ja cekas za koga ke si dojdes u skopje.

a burek so borovinki ste jadele?

1682580272630.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom