DonJas
Married and Happy
- Член од
- 22 јуни 2008
- Мислења
- 2.651
- Поени од реакции
- 586
- Локација
- Дома
- Веб-сајт
- www.facebook.com
При слушањето на некоја песна, на што обрнувате најголемо внимание?
Каков е текстот, односно каква тематика разработил текстописецот?
Каква е музиката, и на кои музички жанр припаѓа?
Или пак на тоа кој ја пее песната, како ја пее, на неговите вокални карактеристики и способности и слично?
Ке тргнам од мене....Најголемо внимание посветувам на текстот.Не дека другите два фактори ми се неважни, дека сепак нели за да се добие квалитетен производ терба се да биде перфектно, мегутоа мислам дека текстот ја дава душата на една композиција.Сметам дека за квалитетна песна воопшто неможе да стане збор доколку нејзиниот текст претставуваат површно нафрлани зборови, ради реда, колку да се каже дека песната има текст.Всушност ако се навлезе по длабоко во тематиката, може да се заклучи дека може да имаме квалитетна песна, без музика, односно текстот буквално речено да биде испеан ‘‘акапело‘‘ без музичка придружба.
Какви се вашите ставови?
искрено како аудиофил се обидувам да обрнам внимание на се, од текст до мелодии еднаквост на тонови, вокални пособности, се.. ама највеке ме онади текстот (доколку го има во песните).. и мелодиите на гитари и сајзери. Идеална песна би било добар текст убаво уклопен со мелодии од брз ритам, да речеме на пример Armin van Burren Ft Sharon - In & Out Of Love... Или пак чисто инструментална, ама со одлични мелодии и погоден ритам би му дошло нешо као Djuma Soundsystem - Les Djins