На што посветувате најголемо внимание при слушањето на некоја песна?

• Креатор на темата Креатор на темата rossoner stefan
  • Време на започнување Време на започнување
Најпрвин на музиката,да има убава мелодија,добар ритам и вокал,па потоа доаѓа текстот.Мислам дека попресудна за слушање ми е музиката одошто текстот...за да ја слушам песната може и некој бош текст да има,ама музиката да ми е убава.Ако не ми се допаѓа мелодијата,некако не ме привлекува да го слушам текстот.Има некои песни што имаат исклучително добри текстови,ама горе долу и музиката ги исполнува моите стандарди.Или на пример ако некоја песна жанровски е далеку од она што сакам јас да го слушам,и најубав текст да има,џабе е.

Музика,ритам па текст,ако вооошто има.

Најпрвин вокалот, потоа жанрот, а за да продолжам да ја слушам песната треба убав текст.

Најмногу ја следам мелодијата, потоа текстот. Тие две ми се најзначајни во една песна. И, нормално, треба да има јако гитарско соло!

Прво текстот и неговата сторија , па флоуто и битот.... а може некогаш и само на слухот знаете на композицијата на стилот , битот , флоуто , мелодичноста... но ова многу поретко:salut:

При слушањето на некоја песна, на што обрнувате најголемо внимание?
Каков е текстот, односно каква тематика разработил текстописецот?
Каква е музиката, и на кои музички жанр припаѓа?
Или пак на тоа кој ја пее песната, како ја пее, на неговите вокални карактеристики и способности и слично?
Ке тргнам од мене....Најголемо внимание посветувам на текстот.Не дека другите два фактори ми се неважни, дека сепак нели за да се добие квалитетен производ терба се да биде перфектно, мегутоа мислам дека текстот ја дава душата на една композиција.Сметам дека за квалитетна песна воопшто неможе да стане збор доколку нејзиниот текст претставуваат површно нафрлани зборови, ради реда, колку да се каже дека песната има текст.Всушност ако се навлезе по длабоко во тематиката, може да се заклучи дека може да имаме квалитетна песна, без музика, односно текстот буквално речено да биде испеан ‘‘акапело‘‘ без музичка придружба.
Какви се вашите ставови?

Еее сега Бетовен во гроб се преврќа:nesvest:

Квалитетна музика без текст бидува,али текст без музика не бидува музика...веч поезија:wink: .....Ипак според мене и многу други текстот е последното нешто на кое треба да се гледа. 1Музика,2текст...:smir::smir:

Dodeka slusam pesna najveke go primetuvam ritamot na taa tema i taktot potoa glasot isto taka ako mi se dopadne posle go ucam tekstot :smir:

Ритамот,поише слушам транс така да текстот тешко.:smir:

На зборовите во текстот ,после на се друго..а и рефренот на песната ми е доста важен:salut:

Ритамот да е добар, а текст немора да има, зашо повеќе слушам транс-манс и нема многу многу избор на вокални песни, повеќе се мелодични.

Pri slusanje na nekoja pesna najgolemo vnimanie i posvetuvam na muzikata. Znaci treba da ima dobar ritam. Potoa go pratam tekstot.

Па бидејки слушам рок и метал кога слушам треш или спид метал обрнувам внимание на гитарите и тапанот повеке а помалку на тематиката...

На певаљката, на деколтето и на минито, како меша и треси со облините

%7BA31E37A4-4D92-465D-B054-76E8BF2D695D%7D_indira-2.jpg

BD102BE73FFD9A42AEC130BEED1045D7.jpg

majamarijana1v.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom