На другар ми му се допаѓа девојката на којашто ѝ се допаѓам... што сега?

• Креатор на темата Креатор на темата -Rubik-
  • Време на започнување Време на започнување
Би рекол покемон генерација.. ама постариве изгледа не ебеле многу ради конзерватизмот порано па проектираат тука неостварени желби и комплекси. Знам дека ако напишам ми се гади од муабетиве ќе се протолкува ко редовното драматизирање, ама навистина ми се гади. Од фактот што 70 посто му одговорија ако ти бил прав другар ќе те сфатил. Да со Ф се пишува. Па и ти ако си бил прав другар немало да ја смуваш девојката за која си немал интерес whatsoever, само онака дека можеш. Џабе ќе серам за вредности, интегритет и пред се достоинство барем да си му рекол каква е ситуацијата и џентлментско барање дозвола кога веќе имаш повеќе шанси. Ми се гади во што се претвараме, за едно ебење.. другар значеше да влезеш кај некого без да ѕвониш и да си намачкаш парче ајвер. Имаше побитни ствари од интерес.. ама ајде, фатете цицка преку прслук, на крајот на денот тоа се брои.

Luki Junior, само поштовање за тебе човек. Нашио крај другшиј се васпитува, таа е.

Ај совет ако може. Се смував со девојката која ја брка мој најдобар другар. Девојчево многу јасно ми рече дека со него не сака ништо да има, ама тој ништо не знае(се сомнева,да). Е сеа, како да постапам не знам,а да не се налути, дали да му кажам јас што биднало, или таа да му рече дека не сака со него ништо да нема.

Кажи му бе кур те боли, за жена, ебење вреди да се растури другарство, битно е да не се криеш и да не лажиш ко пичка.
Не знам дали имате сексуално искуство ти со другар ти (не двајцата заедно туку со жени мислам хехе) ама ако сте имале ќе разбере, а ако не разбере кој го ебе, како што реков битно е да не се криеш ко пичка...остај овие дркаџииве што развиваат филозофии за ситуација кеде нема ни врска ни брак ни курац.;)

Сите овие што ти препорачуваат да бидеш маж и да му кажеш, се или глупи или ти мислат лошо.
Мој совет, ако си ПРАВ МАЖ, клецкај ја и ќути си. Ако неможеш да го правиш тоа и се осеќаш виновен, ти си пичка.

Windfucker

Секоја ситуација е различна. Мене ми изгелда дека дечкото немал абер за девојката, ама видел шанса за мување и се смувале.
Друго е да им се допаѓа на двајцата, да знаат и двајцата, па таа да бира.
имав абер за девојката, ама ја избегавав за да не напраам белја. на крај таа сама рече, дека сака со мене, а не со него.

Сите овие што ти препорачуваат да бидеш маж и да му кажеш, се или глупи или ти мислат лошо.
Мој совет, ако си ПРАВ МАЖ, клецкај ја и ќути си. Ако неможеш да го правиш тоа и се осеќаш виновен, ти си пичка.
А идеалот "другарство" сосема небитен е,така?

А зошто да се крие бе? Криењето и лажењето е пичкарски начин, педерски итн...верувам во другарство ама не во она што го лигават овде деца што живеат виртуелен живот туку во едно поинакво за цел живот што трае, за кое нема дефиниции и не се учи од филмови (y)

имав абер за девојката, ама ја избегавав за да не напраам белја. на крај таа сама рече, дека сака со мене, а не со него.
Дете,стави слика од тоа девојчето да ти кажеме дали се исплати.

Другарството е преценето бе. Ќе те заебе утре другар ти па ќе ја пееш Сега касно е од Алпина. Плус она сака со тебе, што автоматски те ослободува од секаква одговорност.

Треба да имаш на мукает дека млади се уште, тие за тешки глупости ќе се скаруваат, смируваат ќе склопуваат нови другарства ехееееј нема крај. Сеа не те знам можи и ти си младо ама така стојат работите ќе видиш понатаму, и поимот другарство полека но сигурно ќе почне да поприма нови значениа ако си доволно искрен према себе а и према другите ;)

Треба да имаш на мукает дека млади се уште, тие за тешки глупости ќе се скаруваат, смируваат ќе склопуваат нови другарства ехееееј нема крај. Сеа не те знам можи и ти си младо ама така стојат работите ќе видиш понатаму, и поимот другарство полека но сигурно ќе почне да поприма нови значениа ако си доволно искрен према себе а и према другите ;)
Не сум баш "младо" како детево и сосема ми е јасно дека со текот на годините,посебно после 20.година се менуваат работите и поимањето на другарството.Јас само му предложив да биде фер и да му каже на другарот,на другарот е дали ќе се лути или не(ако се лути,значи е сеуште зелен,незрел).Крајно,дечкото не е виновен што и го закачил(ако и го закачил) на девојката,мојата белешка се однесуваше само во контекст дека треба да му каже на другарот,тоа е машки и достоинтвено,џентлменски,а не да се крие како пичица од сите.
И не се прај дека не ме знаеш,а ме имаш на ФБ:D

идеалот другарство ќе си остане. Едниот ќе лапа а другиот ќе биде goofy clueless bastard! Прво и основно никој не треба да се затрескува по женска и да кажува -> ОВАА ЌЕ ЈА БРКАМ!

Пријателите служат да одмагаат. А поентата на животот е што појќе фак.
wot, заеби ти покемон и драгонбол, уште на арката Ноева се оставало пријателство за жени.

Јас лично, не би му украл пари на пријател. Али би му дрпнал цура, ако е квалитетна. :D

идеалот другарство ќе си остане. Едниот ќе лапа а другиот ќе биде goofy clueless bastard! Прво и основно никој не треба да се затрескува по женска и да кажува -> ОВАА ЌЕ ЈА БРКАМ!
Се согласувам,освен со тоа дека треба да преќути.Вистинско другарство мора да се базира на искреност.Уствари најпаметно е сам да одлучи што ќе прави,така најубаво се учи.
@-Rubik-друже животот е твој и не ти требаат љубовни ментори:)

Искрено, ако ми каже таа дека не сака ништо со мене, туку сака со другарот- go ahead. Ако една женска им се допаѓа на двајца,тројца, тогаш женската бира, а не машкото.

Ај вака, сум се нашла во слична ситуација но од женски аспект, па те разбирам што дилема имаш.Впрочем мене ми се пушташе дечко што го бендисуваше другарка. Меѓу мене и дечкото немаше апсолутно ништо (мување, секс), само си бемве еднаш излезени на кафе за да си ги раскрстиме работите и јас тоа го премолчав на другарка ми. И нормално како и секогаш дозна од некој друг и се налути бидеќи погрешно си ги протолкува работите. За да не се најдеш и ти во таква ситуација разговарај со другар ти, кажи му дека ти се јавиле некои симпатии спрема девојката, дека таа потегнува некоја иницијатива за да биде со тебе, како би се чувствувал он, што мисли доколку ти се пружи шанса дали да ја искористиш и слично. Подобро од тебе да разбере не од друг. Ако е доволно созреан и не е детиште ќе разбере, ќе свати и пак ќе си бидете другари. Ако не, ти знаеш дали вреди да го ставаш другарството на коцка за таа девојка.
Дечково што го бендисуваше другарка ми, а ми се пушташе мене, пред да расчисти со мене засекогаш ми даде паметен совет : Размисли дали доколку другарка ти се најде во ваква ситуација би го направила истото што го правиш ти за неа. Постависи го и ти прашањето, гарант го знаеш одговорот исто како што и јас го знаев ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom