На другар ми му се допаѓа девојката на којашто ѝ се допаѓам... што сега?

• Креатор на темата Креатор на темата -Rubik-
  • Време на започнување Време на започнување
Остави ги женските што ти зборат на форумот имаш од мене нешто во inbox што ќе ти го реши проблемот. Твоето решение е таму,bro.

Другарството е преценето бе. Ќе те заебе утре другар ти па ќе ја пееш Сега касно е од Алпина. Плус она сака со тебе, што автоматски те ослободува од секаква одговорност.
Не е преценето друже еден колку што може да ти помогне илјада не можат да те заебат.
Јас уште сум релативно млад па не можам да зборам од лично искуство пошто нели другарите во лошо се познаваат ама еве пример ќе земам од стариов мој(татко ми) кој помагал на другари и тие му помагале нему ако моиве другарства испаднат пола од овие на стариов јас ќе бидам презадоволен.
Не знам за тебе какви искуства си имал и плус денеска времињава се сменија поматеријалисти се луѓево и повеќе гледаат за себе ама времето ќе каже.

Не сум сигурен за отпосле ситуација, ама у главном со најблиските другари никад не сум имал некое правило коешо вика дека ако на некој му се свиѓа некоја личност и тоа го изјасни јавно, јас го губам правото да правам било шо околу фактот дека и мене истата личност ми е симпатична.

Непишано правило постои единствено таму кајшо имало чувства, ака доколку добриот другар имал некоја стара љубов шо и не завршила така добро (без разлика која страна ги искинала конците), и биле вмешани емоции коишо не сакаат да им надојдат назад. Тогаш таа личност е недостапна (бар у догледно време).

Редефинирајте си ги односите со другарот и кажи му дека и тебе ти се свиѓала таа типка уше од одамна, ама дека малу не си знаел како да изреагираш околу тоа и дека глупо ти било ко го глеаш него затрескан у него и ти да коментираш дека и ти би ја опнал (или би ја дејтал). За понатаму, научи се да бидеш малу поотворен за девојкиве шо ти фатиле око, па макар и да ви фатиле око и на двајцата. Дека другарството не треба да биде расипано за некоја рандом девојка на којашо и на двајцата ви се дига. ;)

Ако ради девојка се растури другарство, тоа не ни било право другарство (y)

Другарство нема да се растури поради девојка но, другар нема да го направи, тоа што дечково го направил.

Принцип.

Нема врска тоа што она не свиѓала, па тој неа ја свиѓал, па што ти јас знам.

Да не ме сфатиш погрешно, не ми е намерата да те навредам ама има нешто што постои кај правите другари.....Bro Code!!

Барем јас со моите го имам, од секогаш сум го имал, верувам и дека ќе го имам.

Без разлика што таа не сака со мене, јас ја „сакам“ и крај, тоа треба да биде граница за мојот другар, доколку нели ми е другар. Постапкава на дечково е крајно below the belt. Не затоа што смувал (мизерен израз), туку затоа што го направил тоа без предходна консултација со другарот (key word). Можеби ако му кажел што планира, другаров ќе „попуштел“ во целата ситуација, што е веројатно и можно, ако се другари.

Другарство нема да се растури поради девојка но, другар нема да го направи, тоа што дечково го направил.

Принцип.

Да не ме сфатиш погрешно, не ми е намерата да те навредам ама има нешто што постои кај правите другари.....Bro Code!!

Без разлика што таа не сака со мене, јас ја „сакам“ и крај, тоа треба да биде граница за мојот другар, доколку нели ми е другар. Постапкава на дечково е крајно below the belt. Не затоа што смувал (мизерен израз), туку затоа што го направил тоа без предходна консултација со другарот (key word). Можеби ако му кажел што планира, другаров ќе „попуштел“ во целата ситуација, што е веројатно и можно, ако се другари.
Океј да, дечкото направил грешка уште при самиот почеток кога се смувал со типката, без претходно да поразговара со другарот.Верувај скоро иста е ситуацијата и кај нас женските.Мене ми се случило тип што јас го свиѓам(и другаркава знаела)да ми го смува она пред нос.Знам дека воопшто не е убаво, меѓутоа кога ми помина шокот заклучив дека бар да ми кажела дека е таква ситуацијата како оваа на дечково што бара совет, би се помирила со истата(сигурно нема на сила да го терам да ме засвиѓа).Друго прашање иам до тебе јас, нема да ти е криво што можеби ти ќе му ја загрозиш среќата на другарот(претпоставувајќи дека би можеле тие двајца да имаат нешто сериозно)знаејќи дека од тебе и девојката нема да испадне ништо?

ама таа не била со него, ниту сака да биде. ако тој неможе да ја има, тогаш значи дека не треба никој да ја има?
Не е ама ич битно што таа сака . Не станува тука збор за неа, туку за односите помеѓу другарите, барем вистинските.
А ако сте вистниски другари многу добро знаеш дали е некој зацапан во неа или му е само некоја рандом симпатична девојка. Ако е зацапан тогаш пиши му крст на другарството, ако е некоја рандом, тогаш најверојатно ништо посебно нема да се случи, можи малце мрштење евентулано.

Не ја знаете ниту неговата ситуација ниту однесувањето на другарот. Што ако можеби на другар му му се допаѓа секоја втора девојка, па заради него од големата почит кон пријателството тој делумно да му ги остава сите девојки?
Има пријателствата и браќа до одредени граници т.е. додека едниот не те зафркне.

Што ако овој бил голем давеж и и се "пикал" цело време, па заради него овие што си се допаѓаат меѓусебе да не си се задоволат на одреден начин?

Океј да, дечкото направил грешка уште при самиот почеток кога се смувал со типката, без претходно да поразговара со другарот.Верувај скоро иста е ситуацијата и кај нас женските.Мене ми се случило тип што јас го свиѓам(и другаркава знаела)да ми го смува она пред нос.Знам дека воопшто не е убаво, меѓутоа кога ми помина шокот заклучив дека бар да ми кажела дека е таква ситуацијата како оваа на дечково што бара совет, би се помирила со истата(сигурно нема на сила да го терам да ме засвиѓа).Друго прашање иам до тебе јас, нема да ти е криво што можеби ти ќе му ја загрозиш среќата на другарот(претпоставувајќи дека би можеле тие двајца да имаат нешто сериозно)знаејќи дека од тебе и девојката нема да испадне ништо?

Ти верувам и се надевам дека е иста ситуацијата и кај вас девојките.
Тебе да ти ќари некоја дечко, не верувам :)

Онтопик: Сигурно би ми било криво, напади на самоубиство мислам дека би имал одреден период. Премногу сум врзан со моите другари, во средно домашните не заебаваа дека сме си дечковци/девојки меѓу себе.

Битно да се напомене за примерот и прашањето што ми го постави, ги знам моите другари како дишат, знам дека во таква ситуација ќе дојде, ќе ми каже и со благослов (нашки кажано) ќе му дадам зелено светло. Не сум имал конкретен ситуација, како што ете за жал си имала ти, има и другарот на дечково но, за себе знам и одговорно тврдам за моите другари дека такво нешто не би се дозволило.

Тоа е изневерување на другарството што сме го граделе деценија и + (плус). Агресивно дружење и делење сФе. Жално е се тоа да пропадне за некоја личност што влага во друштво, за некоја девојка која во моментот не значи ништо, може да е само simple fling, ништо повеќе. На крајот од краиштата, како и што напиша, „претпоставуваќи“, од каде би претпоставил, нели? :)

Сепак, ако ми каже а ќе ми каже, добива зелено светло (y)

Windfucker

Секоја ситуација е различна. Мене ми изгелда дека дечкото немал абер за девојката, ама видел шанса за мување и се смувале.
Друго е да им се допаѓа на двајцата, да знаат и двајцата, па таа да бира.

Мене пак ми звучи дека и двајцата имале симпатии помеѓу себе, плус штом бара совет како да му објасни на другар му и да останат пријатели мислам дека не е некој што му работел зад грб.

Без разлика, девојката не била во врска со неговиот другар, тој само се обидувал да ја освои и де факто не гледам причина зошто неговиот другар не би бил со неа ако му е пријатно, па макар би било тоа и за мување.
Мислам овде ние се расправаме за средношколски глупости, барем така претпоставувам, а не за изградени личности кои што ќе знаат на што се со девојката веќе по првиот или вториот состанок.

wow,не очекував дека и тема ќе се отвори. Ок, разни совети прочитав. Некои ми ебаа мајката, ко да сум раделил еден пар(или убил човек), некои беа полиберални. Да се дообјаснам само, и да одговорам на некое прашање. Другарот ја бркаше неа скоро година дена, и оваа нон-стоп корпи му даваше. Можеби не директно, ама се гледа кога некој не сака да се види со тебе. Да, во право сте, требаше да кажам пред да се случи ова, но како што реков, се случи непланирано и за една вечер. Пак ќе повторам, немаше ништо помеѓу нив, не биле никогаш заедно,ниту пак ќе беа доколку не се случеше ова, па јас сега да ги разделувам. Другаров не и потенцираше дека сака да се фати со неа, па да знае на што е, ниту пак таа му негираше. Немаше акција за да постои реакција. Ќе речете дека се бранам себе си. Не, кажувам од моја гледна точка. Да бев и јас на негово место, нормално дека ќе се налутев, ама сигурно не до толку за да го прекинеме другарството. Ќе ја согледав реалноста, ќе се помирев со тоа. Да не ми беше гајле за ова, немаше сигурно да барам совет, туку ќе си терав така понатаму.

Принцип.

И шо е поентава во целиов Bro Code кога на крај пак иде до зелено светло и другарите би попуштиле и би рекле дека ако може другиот да ја ќари, зашо да не. Зашо тогаш постои тој Bro Code? Pointless. Ако некој му се посреќи, кој кур ја ко другар би му забранил да иде бидејќи и мене ми се свиѓа истава особа? Шо другар сум ја тогаш, шом така себично се понашам дека ако ја не ја имам, никој друг у мое (блиско) опкружување не смее. Патетики.

Pa dobro be mame mu ebam. Shto drugarstvo kje beshe da se rasipe za zhenska. Okej, picheto e jako chuvstvo, high-ot e jak, ali ipak..

Nego, ti kazhuem ja za mene i moite drugarchinja, si napravivme natprevaruvanje koj kolku devojki kje fati, a ako ja smuvash/whatever nekoja shto ja svigja nekoj drug od drushtvoto se rachuna ko 3, taka da do the math.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom