На другар ми му се допаѓа девојката на којашто ѝ се допаѓам... што сега?

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Ај совет ако може. Се смував со девојката која ја брка мој најдобар другар. Девојчево многу јасно ми рече дека со него не сака ништо да има, ама тој ништо не знае(се сомнева,да). Е сеа, како да постапам не знам,а да не се налути, дали да му кажам јас што биднало, или таа да му рече дека не сака со него ништо да нема.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Ај ќе почнам полека:
Ти знаеш дека твој најдобар другар ја „брка„ цурата (најверојатно некое време) и ти од нигде никаде оп му ја ќари пред него. Да не си знаел е друго и најверојатно ќе прошло после ден два како да не било, јбг се дешава. Но ти си знаел за плановите на другар ти и од нигде никаде оп му ја ќари пред нос.
Епа јбг ако си маж кажи му на другарти лично ти што како се се десило, може нема да зборите неколку дена, недели месеци или што и да е тоа се зависи што карактер е другар ти и ќе помине. Зошто ако дознае од некој друг би испаднало дека му работиш зад грб а тоа може да биде и крај на вашето другарство.
Ако планираш нешто за во иднина со девојчето кажи му што поскоро ако не си го наебал и друг пат мисли со другата глава малку ;)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ај совет ако може. Се смував со девојката која ја брка мој најдобар другар. Девојчево многу јасно ми рече дека со него не сака ништо да има, ама тој ништо не знае(се сомнева,да). Е сеа, како да постапам не знам,а да не се налути, дали да му кажам јас што биднало, или таа да му рече дека не сака со него ништо да нема.
Биди маж и кажи му на другар ти што си направил, како што си бил маж да се муваш со девојката која нему му се допаѓа. И извини му се, побарај прошка.

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Ај ќе почнам... ;)
Значи ништо не направив со што би ја ќарил неа, таа отпочеток сакала со мене да биде. Не и се пуштав, муабет само 2-3 збора и толку. Најверојатно таа ќе му каже дека е заинтересирана за мене, па ќе видиме што ќе биде. Сепак фала :)

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Значи ништо не направив со што би ја ќарил неа, таа отпочеток сакала со мене да биде. Не и се пуштав, муабет само 2-3 збора и толку. Најверојатно таа ќе му каже дека е заинтересирана за мене, па ќе видиме што ќе биде. Сепак фала :)
Растури го другарството со најблискиот другар за девојка... браво :)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Растури го другарството со најблискиот другар за девојка... браво :)
Ако ради девојка се растури другарство, тоа не ни било право другарство (y)

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
она нејкела со него а он ја бркал и оваа си кутела :D и дошла приликата со тебе ја искористила пошо отпочеток сакала со тебе (а ти со неа?)... најлошото сценарио ке биде да останеш и без другар и без неа :) си можел да и кажеш не ако тоа било толку длабоко и искрено пријателство :)

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
она нејкела со него а он ја бркал и оваа си кутела :D и дошла приликата со тебе ја искористила пошо отпочеток сакала со тебе (а ти со неа?)... најлошото сценарио ке биде да останеш и без другар и без неа :) си можел да и кажеш не ако тоа било толку длабоко и искрено пријателство :)
далеку од тоа, не сакам да го изгубам како другар во никој случај. ама не сум ја крив што тој не и се свиѓа. комплициран живот.:confused:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Рубик, не се глупирај бе, запрашај се дали твојот другар ако бил на твое место би пишувал на форуми и би се двоумел дали тебе ќе те изгуби како другар? НЕ, би клецкал, соочи се со тоа

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
далеку од тоа, не сакам да го изгубам како другар во никој случај. ама не сум ја крив што тој не и се свиѓа. комплициран живот.:confused:
некогаш и сами свесно си го комплицираме животот... али биднало, тури му пепел..

B

babsyy

Гостин
Штом она сака да биде со тебе, go on. Ако ти е вистински другар ќе сфати дека она не сака ништо со него, дека те сака тебе, и на крај краева ќе му биде мило ако си и ти среќен, а исто така и она. Ако ти е вистински другар секако. :)

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Штом она сака да биде со тебе, go on. Ако ти е вистински другар ќе сфати дека она не сака ништо со него, дека те сака тебе, и на крај краева ќе му биде мило ако си и ти среќен, а исто така и она. Ако ти е вистински другар секако. :)
да бев ја на негово место, така ќе размислував сигурно! Значи ја не ја украдов или со сила ја натерав со мене да биде. едноставно се случи.. да, нормално е да му биде криво, зашто со мене, а не со него, ама јбг, живот.

L

Luki Junior

Гостин
да бев ја на негово место, така ќе размислував сигурно! Значи ја не ја украдов или со сила ја натерав со мене да биде. едноставно се случи.. да, нормално е да му биде криво, зашто со мене, а не со него, ама јбг, живот.
Педерска финта.
И без другар ќе останеш, и без невеста.

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Педерска финта.
И без другар ќе останеш, и без невеста.
ама таа не била со него, ниту сака да биде. ако тој неможе да ја има, тогаш значи дека не треба никој да ја има?

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Кажи му ти, додека не дознал од други. А ако ти е прав другар ќе те сфати ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom