Музиката во игрите

• Креатор на темата Креатор на темата Nightwalker
  • Време на започнување Време на започнување
Да се спои темава со оваа [thread=40230]„Музиката во игрите“[/thread]?

Таму ги спомнав Half Life 2, Synaesthete и Mirror's Edge.

Еве други.
-GTA (сите III па нагоре)
-Pro Evolution Soccer има неколку одлични песнички. Пример во 6ката во лобито (Онлајн менито)
-Braid
-Bioshock - во саунтракот има музика посебно компонирана за играта и има туѓи песни. Посебно компонираната е чисто амбиентална, не е баш за да се слуша одделно. А од другите имаат направено многу добар избор. Еве слушнете една

многу ми се свиѓа саунтракот на Tomb Raider:Underworld
посебно оној на медитеранот

и на GTA IV

Во неколку теми имам кажано дека Акира Јамаока ми е еден од омилените музичари, тоест човекот што ја креира музиката за Silent Hill серијалот.
Музиката во таа игра е апсолутно совршенство, подобра вклопување немам видено.

Се слагам со тебе , SH има еден од најдобрите Soundtracks особено јапанацот е звер еден од најдобрите композитори на денешнината е АКира!

Arcanum - До ден денес ме ежат гудачките инструменти во овој саундтрак.

Fallout 1 & 2 - Најдобриот саундтрак за пост-апокалиптична игра.

Heroes of Might & Magic 3 (или подобро кажано сите игри на 3DO) - Без око да ми трепне ќе кажам дека 3DO ги имаа најдобрите саундтракови во своите игри (претежно Heroes of Might & Magic и Might & Magic сериалите). Саундтракот на HOMAM 3 има големо влијание врз мене, толку големо што е и голема причина зошто HOMAM 3 ми е најдобрата игра на сите времиња.

Lords of the Realm 2 - Феноменално погоден саундтрак. Уште во првите 5 секунди од свирење на музиката веќе имаш чуство дека играш средновековна игра.

Total Annihilation - И се разбира, каков фан на музика од игри сум јас ако немам барем еден саундтрак на Jeremy Soule во моите омилени саундтракови. Ги немам чуено сите негови дела, но од тие што ги имам чуено, Total Annihilation ми е најдобриот.

Vampire The Masquerade (двете игри) - Исто така феноменално погодени саундтракови. Redemption има по меланхолична музика, но тоа е затоа што пола игра се наоѓаш во среден век Прага и Виена.

Warcraft 2 - Искрено, не ми е баш од омилените саундтракови, но како да не ти се свиѓа олд скул midi музика? Доле ќе ставам линкови од омилената трака од Warcraft 2, а под неа истата употребена во Warcraft 3 за да осетите разликата.

Od Soundtrackite Najvekje mi se svigjaat na Nfs na pr. Od underground Riders of the storm, ili od most wanted In a hood near you, You'll be under my wheels, Bash se u harmonija so igrata divecki se :D :P... Aaaa da da da I zaboraiv od nba Live 2007 ili 2008 nezz koja bese remember the name od Fort Minor

Od Soundtrackite Najvekje mi se svigjaat na Nfs na pr. Od underground Riders of the storm, ili od most wanted In a hood near you, You'll be under my wheels, Bash se u harmonija so igrata divecki se :D :P... Aaaa da da da I zaboraiv od nba Live 2007 ili 2008 nezz koja bese remember the name od Fort Minor

NBA 2005 и NFS Underground 2

(NBA 2005)
Сеуште ги слушам, скоро 5 години откако прв пат ги слушнав на NBA Х)

Најдобар саундтрак дефинитивно има Fallout 3. После оваа идат GTA San Andreas и Vice City, со легендарните песни..И од новиве игри...NBA 2K10 има одличен саундтрак..

Целосно се согласувам со тебе за Fallout 3 другите игри не сум ги играл ама Fallout има феноменална музика ретро стил ама незаборавна.

GTA,NFS,FIFA,NBA LIVE,MIDNIGHT CLUB i Scarface The World is Yours(masoven soundtrack).

Дефинитивно најдобар саундтрек има deus ex.
Уживајте :

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom