Музиката во игрите

• Креатор на темата Креатор на темата Nightwalker
  • Време на започнување Време на започнување
Ова го рекле повеќемина
Најдобра музика
Е неможи така. најдобро е релативна работа. Има подобро, средно, просечно, полошо итн. но нема најдобро. Тоа ти иди како, кој е подобар, Моцарт или Бетовен. Ролин Стоунс или Битлс?
--------

Еве нешто поинакво од играта The Path, независна игра која авторите ја дефинираат како кратка игра со хорор. Играта има еден интересен систем на адаптивна музика. Сега слушате едно, по 1 минута се мешаат две комозиции после нешто трето. Ќе пуштам две композиции од јутуб, но вака се разделени и на некои ќе му се допаднат на некој не. Да се слуша во играта е многу поинтересно искуство.

Музика од American McGee Alice, компонирана од Крис Врена, поранешен член нa познатата група Nine Inch Nails, а сегашен член на групата Marilyn Manson.

Total Overdose...незнам како никој не ја спомнал играта, го има еден од најдобрите soundtracks...добро познатата Return of the tres(можеби не по насловот туку по ритамот) :)

--- надополнето ---

Најдобра музика од игриве според мене има Devil May Cry скоро сите делови, особено

а може да помине и

Колку се дивев кога ја слушав додека играв DMC4, Shall never surender...секако патем и ги кинев тие гадните :)

Christopher Tin - Baba Yetu за тие што не ја слушнале,ова е главната тема од Civilization IV и редовно е дел од репертоарот на многу хорови ширум светот,тема која стана синоним за големината и непоколебливоста на човековиот дух и единственото музичко дело од светот на игрите кое со право доби номинација за Grammy.

Soundtrackot на QUAKE 2 за Сони 1 нема конкуренција ... Тhe best ever soundtrack

yes yes yes! :) тој, и плус на Quake 3. Sonic Mayhem е закон :)
освен овие, ќе ги издвојам и саундтраковите на Need for Speed High Stakes (PS1), а исто и на двојката и тројката пред нејзе, после тоа Unreal Tournament (сите 3 дела, ако сте слушале сте приметиле дека главната тема еволуира заедно со стилот, во тројката го ангажираа Rom di Prisco (www.romdiprisco.com) и малиов ги направи партал, како што направи и во NFS што веќе ја спомнав. типот има правено саундтракови за еден куп игри, ѕирнете по нет).
понатаму... Fallout 3, ама нема да се задржам на музиката од 50тите освен I don't want to set the world on fire и Butcher Pete, тие се за сеир, зборувам за амбиент музиката, посебно коа ќе влезете у некоја пештера :)
не смее да се пропушти музиката од Diablo 2. на неколку места имам прочитано дека луѓево добивале впечаток како Бетовен лично да го ангажирале. :)
други пак викаат дека се филмаат кога ја слушаат таа музика. посебно ако им кажам која трака во кој амбиент ја пушта :)
овде можеле да убацат и нешто од Shintuza, иако е D'n'B со гитари, ипак е феноменална комбинација, посебно ако трчате низ џунглата. :)
понатаму... музиката на Raven во M.A.G. (за PS3) заедно со главната тема која е иста без разлика за која корпорација гинете. :)
и дефинитивно DMC4. Tetsuya Shibata и другите направија нездраво добри траки.

епа тоа е отприлика тоа што го имам симнато, уште се немам зафатено со други саундтракови. а ги има тоооолку многу. :)

Добар soundtrack имаше Tony Hawk Pro Skater 2 за сони што беше а за оригинална музика Empire Earth 1 имаше добра интро песна.

Како смеевме да ја заборавиме најепската мелодија,после цел месец не ми излегуваше од глава од кога ја свртев Clear Sky.

Вчера ја гејмавме со другари Project Gotham Racing 4 - па музиката во неа е нешто ѕверско бе!

Том и Џери стил онака, возиш со 250, а позади си слушаш клавир и музиче од 30ти години... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom