Мувлосано сирење

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Definitivno imas vkus

--- надополнето ---

Горгонзола со јаболка, мај фејворит! Уствари секакво сирење со јаболка обожавам!
Горгонзола со француско лепче, бегет, рукола и малку маслиново масло уште пофејворит!
Горгонзола со крекери и вино најфејворит!
Само кротце треба со конзумацијата! Смрдливо е и прилично јако, ама со дем вкусно!

Definitivno imas vkus,pozdrav

Јас често купувам такво сирење, доста добро е незнам што толку се гадат некои од вас :/

Не ама тоа што е во пресол да се остави црвчиња да добие е многу појак вкусот отколку другото.

А ја што сум алергична на пеницилин смеам да јадам :( ?

А ја што сум алергична на пеницилин смеам да јадам :( ?
Зависи што мувла е, ама мислам дека овие мувли не се исти како со пеницилинските. Еве и потрекрепа - дури и ако мувлите се пеницилински тие не произведуваат пеницилин ако се на млечна култура

п.с можело дури и да се исти

Сите различни мислења на некој му се свиѓа на некој не,така да и ја сум од тие што не пробале и ваљда нема да ми се свиѓа,си јадам обично ништо не ми фали :)

Да ми се беднисува, прв пат сум пробал во далечната 1987 год во Франција вкусот ме воодушеви. Во Македонија први почнаја да го пласира Веро, за жал многу е слапо па неможам да си дозволам постојано да го консумирам но колку за мерак земам понекогаш.

Да ме утепа некој нема да го пробам тоа грдо јадење јас обично сирење не јадам а не па такво зелено бљак

сеа пред некое време земав такво, специјално зашто имав останато малку мед со тартуфи. Тоа сирење + веќеспоменатиот мед + бело вино, е многу добра комбинација. Али медов ќе ми снема кај и да е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom