Мувлосано сирење

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Кажви кај имат такво нешо да се купит кај нас???:zlo:
Не ми се веруе дека има тоа кј нас и дали може да се набави лесно, тоа поминуе преку мн процеси и после гадно изгледа ама пак велат дека е мн вкусно .:uvo:

он
Не сум пробал мувлосано сирење, а бш би сакал да пробам ...:toe:

Сум пробал, и не е лошо!

сино сирење или рокфор.рокфор се вика затоа шо е француско сирење и се прави таму во некој а област рокфор.

јас стално јадам такво сирење,ногу ми е вкусно.мислам дека е многу повеќе вкусно кога со него се готви,отколку да се јаде такво како шо е купено.пример...макарони ,шпагети со сирење,кашкавал и рокфорот да учествува како дел.иначе само рокфор не е баш...

у секој случај добро сирење

кватро формаџи пицата не ја јадам само ради мувлосаното сирење внатре. Не можам прејако на мирис и вкус за мене. Ама знам дека е многу скапо и многу здраво

Нели ке те фати пролив од такво сирење?

кватро формаџи пицата не ја јадам само ради мувлосаното сирење внатре. Не можам прејако на мирис и вкус за мене. Ама знам дека е многу скапо и многу здраво

Кватро формаџи или четири сиреља е комбинација од моцарела, пармезан, рикота и ГОРГОНЗОЛА. Е последнава е всужност тоа мувлосано сирење и е најпознато италијанско мувлосано сирење. Како и да е како и сите други мувлосани има премногу јак вкус треба само во мали количини да се пробува. Инаку ако наеднаш земете поголемо количество во уста ќе ви се згади.
Јас лично не сум љубител на мувлосаните сирења иако би се давел во старо овчо сирење кое е сепак прилично ароматично.

Сум пробал од дрчност неколку вида (не сум купил за име на вистина,него си наоѓам у фрижидер), и стално сум на исто мислење:

Што за шапшал треба да бидеш да купуеш разно-разни мувли (и тоа скапо) при услови у кои што у твојата земја се произведуваат дел од најубавите сирења и кашкавали?
(беровското биено сирење и галичкиот кашкавал се надалеку прочуени).

Не сум пробала тоа ,али сепак имам слушнато дека добро било .Во таквото сирење намерно ставале некој габички кои се шират и предизвикуваат побрзо мувлосување на сирењето.:smir:

Горгонзола со јаболка, мај фејворит! Уствари секакво сирење со јаболка обожавам!
Горгонзола со француско лепче, бегет, рукола и малку маслиново масло уште пофејворит!
Горгонзола со крекери и вино најфејворит!
Само кротце треба со конзумацијата! Смрдливо е и прилично јако, ама со дем вкусно!

Интересно е да се проба. А Зевсус нека мисли само така дека ако имаме кај нас нормално сирење па да не пробаме нешто поинакво.

Не сум пробал мувлосано сирење но не ни сакам да пробам..:):)

Мене ми се гади од ова што го читам не доаѓа во предвид да го пробам.

Сум и ќе јадам :) не за џабе е едно од најделикатесните сирења.

Не е.

Најскап е Француски вид на сирење со ларви :smir:
сум пробала има специфичен вкус појако е од обичното е сега изгледот не е баш привлечен
а сирењето со ларви мислам дека е најскапо и многу го подигнувал сексуалниот нагон кај мажот како што имам слушнато а и знам дека е забрането да се произведува ретко некои семејства го прават строго за домашна употреба

roquefort.jpg

ммммммммм:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom