Music Idol 3

Статус
Затворена за нови мислења.
Темава им ја давам на Кискин и Росоњер Стефан, да ми ја чувате и да се понервирате малу.
:back:

А за Тарабунов со некоја си Глорија или која и да е, не ме интересира, тој дует не поминува кај нас, чим е со некоја Бугарска певаљка
Аjде да не си ми толку арогантна, ок? Поради вакви како тебе имаме лошо мишленjе за македонците.

А за Тарабунов со некоја си Глорија или која и да е, не ме интересира, тој дует не поминува кај нас, чим е со некоја Бугарска певаљка

Е сега стварно ја претера ....

Има убава бугарска музика ама повекето не се научени да ја слушаат:toe:
Збориш за крадените изворни македонски песни или за крадените новокомпонирани турбо-фолк песни од сите околни балкански соседи на Бугарија?

Ми се згади од Бојан вчера, не сакам да бидам ограничена и да речам дека само за Бојан сум затоа што е Македонец, јас ги гледам како комплетни естрадни уметници, а Бојан ми е тотално антипатичен за на сцена, може има глас, тоа никој не го оспорува, но делува толку набиено, лошо му стоеше облеката вчера, лоши потези на сцена, така да дефинитивно не е лик за на сцена - зборам за на македонската естрада. Од машки естрадни ликови, се бараат луѓе од типот на Ламбе, Тарабунов, Некст Тајм да речеме, значи симпатични.
Озбилна си за овие? :tapp:

Збориш за крадените изворни македонски песни или за крадените новокомпонирани турбо-фолк песни од сите околни балкански соседи на Бугарија?

А јас не разбирам зошто мислите да се македонските изворни песни кои се популарни во Бугарија крадени! Не е битно тоа што изворна песна не може да се украде. Битно е тоа што тие песни се популарни кај нас и се омилени на сите наши сограгани па дури и ги чувствуваме како наши не само затоа што се убави. Тие песни се пеат всушност како изворни от стотици иладници бугарски грагани. Само во Пиринска Македонија живеат близу 1 милион луге за кои тие песни се стварно изворни - пиринските македонци. Уште еден милион егејци живеат во сите поголеми бугарски градови - Варна и Бургас, па и Пловдив се мегу најголемите македонски градови. Сите тие наши сограгани со потекло от Македонија пеат македонските изворни песни и не се чувствуват како крадци, а и сите останати Бугари ги чувстуват како свои. Што и не е тешко заради близината помегу Македонскиот фолклор и фолклорот во западна Бугарија.

Нема шанси да победи Бојан, не знам зашто мислам така, имам некое такво претчуство.:toe:

Нема шанси да победи Бојан, не знам зашто мислам така, имам некое такво претчуство.:toe:

Се согласувам. Нема да победи, аме успех е што стигна и до тука. Само се надевам дека нема прв да испадне од финалето. Да може да испее барем уште една песна.

Освен Бојан мој фаворит за победа е Магдалена.

Очекувано, прва отпадна Русина. Втор ќе биде или Бојан или Преслава.

Залудно е, победникот е очигледен-Маги.Нека и да сум грешка, па за среќа да е Бојан:smir:

оваа последнава на МЕГИ е без глас,

само придружбата се слушаше

оваа последнава на МЕГИ е без глас,

само придружбата се слушаше

Чудна и беше песната затоа така звучеше. Прегледај некои клипови, па ќе видиш т.е. чуеш дали е без глас :wink:.

охххх.. нее немој да ме разбереш погрешно... таа е апсолутен Фаворит,
но на во овој дел имаше најслаба изведба...

Ако се цени според изведбата, таа треба да одпадне..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom