Music Idol 3

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Рано е сеуште да се види дали нашите учесници ќе имаат полза од учеството на Идолов. Времето доправа ќе каже дали на музичката сцена ќе има место за нив, иако јас сметам дека и двајцата имаат голем потенцијал за тоа.
А за да се има полза (кариера) не мора да се биде победник на едно шоу. Кој слушнал нешто ново од Аднан како победник на ОТ :raz: , за разлика од него момците од бендот на От иако не победија на шоуто пред нив стои успешна кариера.
Како што кажав не може однапред да се предвиди текот на настаните, но искрено се надевам дека Бојан и Александар ќе имаат полза од нивното учество на Идол
Е ова е моабет. Не победникот е победник. Во оваа шоу од финансиска гледна поена МКД не беше задолжена со ништо. Кои и да победи Аце и Бојан покажаа дека са добри пејачи и имат симпатиите на сите во БГ и МКД. Ползата е голема. Кои имаше слушано за нив. Во БГ никои. Сега ако напраат концерт во Софиа сичко ке е пуно.
А и Санја не беше преведувана во ефир. Ного македонски сборови станаа популерни овде.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Вчера беха дадени годишните награди на "БГ Радио" за бугарска музика за 2008г.

Интересно е дека за "Дебјут на годината" наградата получи Нора /коjа миналата година во Music Idol бе втора/. Победникот от лани не получи награда.
Мисла е факт е дека Нора прави подобра кариера от Тома.

http://www.bgradio.net/

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
A зашто ни сервирате вакви информации, искрена да бидам, не знаеме за никаква естрада во Бугарија зашто кај нас се пласираат само информации од екс ЈУ републикиве, така да затоа сметав дека е залудно и нашето учество на овој Идол. Не ме интересира повеќе Идол, ќе гледам само финале да се уверам дека Бугарка ќе победи и дека Бојан може само втор да биде најмногу.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
A зашто ни сервирате вакви информации, искрена да бидам, не знаеме за никаква естрада во Бугарија зашто кај нас се пласираат само информации од екс ЈУ републикиве, така да затоа сметав дека е залудно и нашето учество на овој Идол. Не ме интересира повеќе Идол, ќе гледам само финале да се уверам дека Бугарка ќе победи и дека Бојан може само втор да биде најмногу.
Па знае се дека при вас се пласира информации само от екс JУ републикиве /мисла си имате и заедничко MTV Adria/. Краj нас е истото - от Македониjа се знае само малко за Тоше /и то наjвеке покраj неговите песни кои беха изпети от Александар и Боjан/ и за Каролина Гочева /ама не като певачка, туку като ечустничка во едно подобно шоу/.
Поентата ми бе, дека не винаги този коj е спечелил Music Idol гради подобра кариера от този коj е втори.
Дори мисла дека девоjчето кое не се класира во финалните 13 /Рут Колева/ ке биде поголема звезда от тези кои сега гледаме во Idol.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Па знае се дека при вас се пласира информации само от екс JУ републикиве /мисла си имате и заедничко MTV Adria/. Краj нас е истото - от Македониjа се знае само малко за Тоше /и то наjвеке покраj неговите песни кои беха изпети от Александар и Боjан/ и за Каролина Гочева /ама не като певачка, туку като ечустничка во едно подобно шоу/.
Поентата ми бе, дека не винаги този коj е спечелил Music Idol гради подобра кариера от този коj е втори.
Дори мисла дека девоjчето кое не се класира во финалните 13 /Рут Колева/ ке биде поголема звезда от тези кои сега гледаме во Idol.
Кај нас бе сине се пласира музика, а то шо не постои музика нормална во Бугарија е друга работа. Нема естрада во Бугарија и нормално дека нема да се длуша бугарска музика во Македонија, чат пат има некој ропаци чалга шо слушат. Еден пејач нема ко шо треба, а Србија, Босна, Хрватска има многу добри пејачи и нормално е луѓето да слушат таква музика нема врска дека е екс-Ју и Словенија е екс-Ју па никој не слуша словенечка музика, зошто за жал како и бугарска и словенечка естрада НЕ постои.

LovedGirl

M`agapas? S`agapw polu!
Член од
17 септември 2008
Мислења
127
Поени од реакции
11
Има убава бугарска музика ама повекето не се научени да ја слушаат:toe:

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.048
Поени од реакции
105
Кога е финалето ? Не сум веќе во тек со шоуто, ама сакам да гледам финалето.. :)

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Кај нас бе сине се пласира музика, а то шо не постои музика нормална во Бугарија е друга работа. Нема естрада во Бугарија и нормално дека нема да се длуша бугарска музика во Македонија, чат пат има некој ропаци чалга шо слушат. Еден пејач нема ко шо треба, а Србија, Босна, Хрватска има многу добри пејачи и нормално е луѓето да слушат таква музика нема врска дека е екс-Ју и Словенија е екс-Ју па никој не слуша словенечка музика, зошто за жал како и бугарска и словенечка естрада НЕ постои.
Аиде ако говориме за естрада сметам дека вие немате а не ние. Това дека не си слушал си е твои проблем. Сум слушал и гледал радио и телевизиа Скопие дури кога ти не си бил роден друже. Три гонга, музички джубокс, диско селектор. Од бивша jугославиа само србите имат естрада. Другите са гола вода. Аиде нема овде да испадаме во дискусии оти ке стигнеме пак до политика. А музиката не требува да има граници.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Кога е финалето ? Не сум веќе во тек со шоуто, ама сакам да гледам финалето.. :)
Финалето е наредниот понеделник (8 јуни), вечерва нема да има елиминации, туку само ќе пеат песни на Битлси :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Финалето е наредниот понеделник (8 јуни), вечерва нема да има елиминации, туку само ќе пеат песни на Битлси :)
Конечно еден пост што и мене ќе ме натера да го погледнам тоа чудо :)

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
За мене Маги вчера спечели првото место. Фантастично изпеа, особенно првата песна.
Штета е што Боjан е болен.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Аз гласах за Бпјан. Не знаех дека е болен. Ама синока според мене песните ги испеаха вака:
1. Магдалена - гласиште
2. Преслава
3.Бојан
4. Русина - наи слаба.
Требаше Александар да е овде.

Ама ако навивам за Бојан не гледам как некои ке
испее по добро од Маги.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Според мене победникот е јасен...Магдалена !!! Нема да дозволат Македонец да победи така да ке си победи таа...

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Ми се згади од Бојан вчера, не сакам да бидам ограничена и да речам дека само за Бојан сум затоа што е Македонец, јас ги гледам како комплетни естрадни уметници, а Бојан ми е тотално антипатичен за на сцена, може има глас, тоа никој не го оспорува, но делува толку набиено, лошо му стоеше облеката вчера, лоши потези на сцена, така да дефинитивно не е лик за на сцена - зборам за на македонската естрада. Од машки естрадни ликови, се бараат луѓе од типот на Ламбе, Тарабунов, Некст Тајм да речеме, значи симпатични.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom