Show-vo e za nikade, OT beshe kade-kade bolje ("I sad mi zhao sve bi opet ponovo...") so dusha chekam da pochne novoto OT. Ochekuvav mnogu od ova show ali gluposti zhivi e. Scenata e glupa, nema nikakov glamur, edino samo bendot e za pohvala. Voditelite od glupi poglupi amin. Kandidatite se OK, mada mnogu od niv povekje vikaat nego shto peat,
a fintata u belkanto peenjeto e da peesh tiho ali so mnogu chustvo i precizno, zhirito taka taka ..... sakaat da se istaknat so neshto ali ne im ide, sve isti pa isti frazi "vuv nachaloto beshe malko pritisnen, ama kam sredeto neshto se otvori; imash izlchvane no ne stiga tova dostatochno za edin pevec; prosto nqmam dumi, ti deneska me specheli sas nastapa si; obache pricheskata ne mi se haresva; itn itn." A eve prviot koncert beshe kao pod pritisok, i poshto beshe bugarska vecher ochekuvav da ispeat neshto od D2 edna od najdobrite bugarski rok grupi, ali nishto. Vtorava vecher disko vecher, ali peeva pesni kao od naftalin vadeni, a tancherite koi za razlika od OT kade shto bea uigrani i imaa koreografija, ovdeka na Idolov mi bea ko tancheska grupa od osnovno shkolo, bez koreografija samo naucheni potezi i nishto drugo. I mnogu me nervira ovaa vtorava vecher takanarechenoto talk show koe mi lichi kao "Chumu" ili nekoja druga politichka emisija, kao da ovde se razglabaat temi za "Zashto Madzharska nema more" i slichno. Prosechno show, vo koe najgolemi dzvezi iskochija Marin i Mustafa.

OT pochna so Anastasia, a ova ???