MSN Messenger и се околу него

Статус
Затворена за нови мислења.
D

Daftie

Гостин
Мене изгледа компјутерот ми е алергичен на МСН.
Кога го купив инсталирав МСН(постара верзија, да се поштедам од багови) и некое време(неколку недели) беше океј, после почна да сецка и да се кочи ненормално. Ко да имам два бајта рам. Погоре од 8,5 нејќеше ни да чуе пошто имав SP1(ова знам пошто откога инсталирав SP2 можеше), а кога стаив SP2 пак ме ребраше.
Ради месинџерот форматирав.
Пак истата работа. Овојпат одма инсталирав 9ка, али пак иста прича, прво океј после па срања.
Пројде некое време и пак форматирав.
И сега така ми напраи. Само уште нешто се поеба па неќе ни да ме логира ни на лајт верзии(оние портабл мислам што се).
Пред некоја недела напраив ристор до датумот кога сум го инсталирала месинџер прв пат(откога форматирав последен пат, нели) и пак отпочеток топ после пак срања...

Ако некој успее да ми помогне ќе го частам сладолед.

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Абе да не знае некој шо е проб не ми дава да флезам на мсн одма ми дава Troubleshoot и сите се штиклират (точни) само ова Hosts file... e празно.
Eнибади хелп???:toe:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Ја сум презадоволен од мсн 9 пошто и камера работи ко што треба не сецка не прави никакви проблеми.

Незнам... читам се жалат а кај мене работи многу подобро од другите верзии.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од попладнево имам проблеми со мснот, си го урочив погоре:(.
Кога ќе стиснам сајн ин, ми вели Error 80072745, а кога ќе стиснам Troubleshoot, се` е исправно, само не го штиклира Wireless а не го ни обележува дека не е нешто во ред.
Any ideas?

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.093
Поени од реакции
1.656
Ја сум си нма 8.5 едно 4-5 месеци и ЕКСТРА Е!

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Кога ќе стиснам сајн ин, ми вели Error 80072745, а кога ќе стиснам Troubleshoot, се` е исправно, само не го штиклира Wireless а не го ни обележува дека не е нешто во ред.
Any ideas?
И на мене ми се има случувано овие работи ама после некое време пак е ок. Повеќе го тестирај можеби е нешто до конекцијата

P

Princ

Гостин
Any ideas?
Има три начини да пробаш да го решиш проблемот
1. Ако се поврзуваш на интернет преку рутер, извади го од струја, остави го исклучен 1 минута барем и уклучи го пак. Пробај да се конектираш на мсн.
2. Оди на Start и кликни на Run. Во малото квадратче пиши regedit
Оди на [FONT=Verdana, Arial, Helvetica]HKEY_CURRENT_USER\[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Software\Microsoft\WindowsLive\CommunicationsClient\Shared[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Под Shared треба да имаш еден или повеќе како фолдери со бројки. Избриши ги сите, затвори го регистрито, рестартирај го компјутерот и пробај да се логираш.
3. Овој начин е најлесен ама нема да ти го кажам. Уште сум ти лут.
[/FONT]

cacikr

K@ŧ€ň©€ŧǾ
Член од
4 јануари 2008
Мислења
452
Поени од реакции
8
за секунда се исклучува или ти дава нешто како ДОНТ СЕНТ ?
Кај мене ова се појавува ако пишам или ако ми пишат и ако сакам да го затворам прозорчето:uvo:
Чаре?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Кај мене ова се појавува ако пишам или ако ми пишат и ако сакам да го затворам прозорчето:uvo:
Чаре?
Ништо ќе си чекаме нова верзија да го средат тоа.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Чаре?
До MSN не ти е сигурно, нешто други имаш сјебано па ус пат ти го заебува и ова. Ја до сеа сум немал НИКАКОВ ама баш НИКАКОВ проблем ни со 8.5 ни со 9.0.

Користам 9.0 и супер си е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не бе не, не сака, ги исчистив фолдерите. Кога побарав што значи еророт, ми вели: Windows Live Center is not available at the moment. Ако го преинсталирам си работи, ама ако стиснам сајн аут, пак го дава еророр. А од стариот мсн што е со Виндоусот си влегувам најнормално.
Некоја дрига идеја?:)

V

Viktoranius

Гостин
Дај му uninstall, и потоа инсталирај го пак. И јас го имав сосема истиот проблем, и го решив на тој начин. :helou:

violet

<3 SwEeT DaRkNeS <3
Член од
17 јуни 2008
Мислења
99
Поени од реакции
7
chat logovite на мсн не сакат да се отворат бара да селектирам програма за да ги отворам.??
појма немам шо сум направила порано супер си беше.
хелп плс :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom