МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Нека ги даваат и коментарите од твитер ако веќе ставаат и хаштагови на екран :icon_lol:

Нека ги даваат и коментарите од твитер ако веќе ставаат и хаштагови на екран :icon_lol:
Kaко што знам америчките телевизии имаат хаштагови на сериите нивни, ама коментари од твитер не сум сретнал до сега.

Kaко што знам америчките телевизии имаат хаштагови на сериите нивни, ама коментари од твитер не сум сретнал до сега.
Нека ги прикажуваат коментарите од фејсбук и твитер за Танц со ѕвездите што ќе биде шоуто бар тоа знам ќе се коментира :)

Македонската телевизја подигна кредит од 2,5 милиони евра во Комерцијална банка со рок на отплата од 5 години и 1 година грејс период, со цел да инвестира во едни од најскапите проекти во историјата на јавниот сервис.
Очигледно радиодифузната такса не е доволна за вакви обемни проекти, па МРТ се реши на ваков чекор. Јавниот сервис планира да снима високобуџетна македонска играна серија, наскоро ќе го стартува познатото лиценцирано шоу „Танц со ѕвездите“, како и новите проекти на Игор Џамбазов и Живкица Каленикова. Исто така, ќе бидат снимени квизови, програми за деца и други емсиии.
http://www.primetime.mk/mtv-investira-nad-2-milioni-evra-vo-programata/

добро што е лиценца тоа „Танц со ѕвездите“ ,бар ќе си има стандарди како треба да изгледа студиото а не како што им се оние студиски емисии со екраните кој ги користат за бингото за фудбалот за Иселенички Џубокс (по ново преименувана во Плетенка) и др

многу се заникаде тие екрани во мали ситни точки што им се

Денес и утре се снима мислам првата епизода од "Тврдокорни" за Јосиф Даскалов. :)

Денес и утре се снима мислам првата епизода од "Тврдокорни" за Јосиф Даскалов. :)
Taa документарна серија не беше стара :confused: ,да не праат сега римејк или некое ново продолжение на истата ?

Cо истите тие глумци?

Тврдокорни е добра серија ,музиката е да се наежиш ,а па тоа како глумат е феноменално направено
Ги немам гледано претходните епизоди, а денес ги видов само Диме Илиев и Рубенс Муратовски.
4006561758_b51ee168c4.jpg
t.rubens.muratovski.jpg

Утре ќе ти кажам подобро. :)

Позитивно ме изненади ова за Тврдокорните... мислев дека ќе останат само на МНП од старите проекти. Секоја чест :cuc:
( Само музиката да не ја менуваат од серијата :icon_mrgr: )

Позитивно ме изненади ова за Тврдокорните... мислев дека ќе останат само на МНП од старите проекти. Секоја чест :cuc:
( Само музиката да не ја менуваат од серијата :icon_mrgr: )
Музиката е од Вангелис (Грк), немаат откупено права за оваа музика.

Ги немам гледано претходните епизоди, а денес ги видов само Диме Илиев и Рубенс Муратовски.
4006561758_b51ee168c4.jpg
t.rubens.muratovski.jpg

Утре ќе ти кажам подобро. :)
Да се самоцитирам, од другите попознати актери (барем за мене) глумеа и Сашко Коцев во улога на Јосиф Даскалов, Драган Спасов-Дац (турски судија мислам дека беше), Ѓокица Лукаревски, имаше еден Лазар (ама не е Лазар Бараков) и уште некои што не ги познавам. Диме Илиев претходно што го спомнав беше поп. :) Интересна е приказната и снимањето беше доста интересно, едвај чекам да го видам кога ќе го средат во едно парче од 30-тина минути. :)

Да се самоцитирам, од другите попознати актери (барем за мене) глумеа и Сашко Коцев во улога на Јосиф Даскалов, Драган Спасов-Дац (турски судија мислам дека беше), Ѓокица Лукаревски, имаше еден Лазар (ама не е Лазар Бараков) и уште некои што не ги познавам. Диме Илиев претходно што го спомнав беше поп. :) Интересна е приказната и снимањето беше доста интересно, едвај чекам да го видам кога ќе го средат во едно парче од 30-тина минути. :)
Tи беше на снимањето ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom