MoneyBookers (официјална тема)

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Имаат акаунт двете?
Ако имаат тогаш е ептен лесно.

Ако не треба да отворат па да чекаат периоди на верификација бла бла бла сите тие процедури па после ќе може да префрлаат од еден на др акаунт.
Провизијата е само 50 центи.
Повлекување на картица или на сметка е 1.80 евра.
Значи она таму од банка ги става на сметката на Moneybookers а потоа ги префрла на сметката на Moneybookers сметката што треба да ја направи сестра и?

А не може еве пример само Девојчето кое е на брод да активира сметка Moneybookers и од таму на Банкарската сметка или картица на сестра и да испраќа без притоа и сестра и да прави сметка?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Значи она таму од банка ги става на сметката на Moneybookers а потоа ги префрла на сметката на Moneybookers сметката што треба да ја направи сестра и?

А не може еве пример само Девојчето кое е на брод да активира сметка Moneybookers и од таму на Банкарската сметка или картица на сестра и да испраќа без притоа и сестра и да прави сметка?
Види друже малце е комплицирано, ни јас не размислив еден дел.
Како она уствари ќе стави пари на манибукерс од брод? Со која кредитна?
Од банка кога уплаќаш на МБ парите мора да дојдат од сметка на твое име.

"Please transfer from a bank account in your name any amount of your choice"

МБ работи само со картици што се исклучиво на твое име, неможе некој др да стави за тебе.
Така да ако го надмине тој проблем со ставање пари на нејзиниот МБ акаунт од кредитна картица или банка од таму, тогаш може сестра и да си ги повлече у банка на сметка тука. Да напоменам дека сестра и ќе треба да биде "овластена" за подигање на парите тука иначе нема да и ги дадат.

Член од
4 јануари 2010
Мислења
36
Поени од реакции
37
Здраво дечки,
Дали некој знај (има прочитано или од искуство) листа каде можам да го користам Moneybookers/Skrill за плаќање? Skype кредит, Ebay, друго?
Фала однапред!

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Здраво дечки,
Дали некој знај (има прочитано или од искуство) листа каде можам да го користам Moneybookers/Skrill за плаќање? Skype кредит, Ebay, друго?
Фала однапред!
Прво се логираш на Skype акаунтот и одиш во опцијата за кредит и кога ќе одбериш колку кредит сакаш одиш на следниот чекор бираш плаќање со Moneybookers (Skrill) се логираш после тоа на тој акаунт ти повлекува пари и имаш кредит за 1 минута на skype акаунтот и толку.

Ако сакаш да знаеш каде може да купуваш посети го линков
https://www.moneybookers.com/app/directory.pl

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Види друже малце е комплицирано, ни јас не размислив еден дел.
Како она уствари ќе стави пари на манибукерс од брод? Со која кредитна?
Од банка кога уплаќаш на МБ парите мора да дојдат од сметка на твое име.

"Please transfer from a bank account in your name any amount of your choice"

МБ работи само со картици што се исклучиво на твое име, неможе некој др да стави за тебе.
Така да ако го надмине тој проблем со ставање пари на нејзиниот МБ акаунт од кредитна картица или банка од таму, тогаш може сестра и да си ги повлече у банка на сметка тука. Да напоменам дека сестра и ќе треба да биде "овластена" за подигање на парите тука иначе нема да и ги дадат.

Па да и тоа е проблем...... едино нејзина колешка има Банкарска сметка најверојатно во Англија.... можеби она може да и префрли на нејзината сметка (кој знае колку ке наплатат за тоа)
Па така Девојчето од брод би им ги препратило парите на Банкарската сметка тука во Македонија на Сестра и.... (банкарска сметка на сестра и)

Зар така неможе да пројде ?

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Од која банка да извадам картичка за да можам да го користам Moneybookers(Имам една дебитна од комерцијална банка ама ги нема трите цифри на задната страна и од она што читав на нет неможе таква да се користи на нет).
Која ја препорачувате како најдобра?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Од која банка да извадам картичка за да можам да го користам Moneybookers(Имам една дебитна од комерцијална банка ама ги нема трите цифри на задната страна и од она што читав на нет неможе таква да се користи на нет).
Која ја препорачувате како најдобра?
НЛБ Тутунска ке извадиш VISA Electron.

Член од
1 јули 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Дечки ке ве молам за помош ! Направив акаунт на мб и јасно ми е тоа дека треба да ја верифицирам адресата и картичката неколку прашање не ми се јасни само... 1.За колку дена стига писмото на адресата (Скопје) 2.Извадив картичка од НЛБ Тутунска ама Маестро мислам дека Виса екетрон се наплаќа и ми рече дека може да се користи да услугите на МБ.Дали ќе има некако проблем со таа картичка? 3.Испратени ми беа пари од друг верифициран акоунт ама јас уште не го верифицирав дали откако ке ги средам парите ке ми стигнат парите или ќе му се вратат на пријателот? 4.Првиот пат дали знаете колку е дозволениот лимит за примање на пари? 5.Немам ич пари на сметката како ќе се верифицира картичката од страна на МБ? 6.Откако ќе ми стигнат парите дали можтам да ги подигнам од банкомат или треба од банка од сметката. ФАЛА ВИ МНОГУ ОДНАПРЕД !!

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Дечки ке ве молам за помош ! Направив акаунт на мб и јасно ми е тоа дека треба да ја верифицирам адресата и картичката неколку прашање не ми се јасни само... 1.За колку дена стига писмото на адресата (Скопје) 2.Извадив картичка од НЛБ Тутунска ама Маестро мислам дека Виса екетрон се наплаќа и ми рече дека може да се користи да услугите на МБ.Дали ќе има некако проблем со таа картичка? 3.Испратени ми беа пари од друг верифициран акоунт ама јас уште не го верифицирав дали откако ке ги средам парите ке ми стигнат парите или ќе му се вратат на пријателот? 4.Првиот пат дали знаете колку е дозволениот лимит за примање на пари? 5.Немам ич пари на сметката како ќе се верифицира картичката од страна на МБ? 6.Откако ќе ми стигнат парите дали можтам да ги подигнам од банкомат или треба од банка од сметката. ФАЛА ВИ МНОГУ ОДНАПРЕД !!
За болдираното со црвено : не може да регистрираш маестрото со еден збор shit е маестрото , за црното : кој ти рече дека се наплаќа ?? извади си виса електрон и ке ти ја извадат за 7-10 дена .
За акаунтот не мора да ти е верификувана адресата само картичка верификувај и може да ги вадиш парите на картичка .. тоа со адресата ти е за поголем лимит да имаш .
5.Немам ич пари на сметката како ќе се верифицира картичката од страна на МБ?
- Ке ставиш од кога ке извадиш виза електрон 200 денари на картичка и ке ја внесиш во МБ и ке повлече одредена сума на пари од 1-2.5 евра мислам беше и ке се јавиш во НЛБ да ти кажат колку пари точно ти повлекле до децимала и ке ги внесиш и ке ја верификуваш картичката . после тоа ги повлекуваш парите од МБ на картичка и ти стигаат за 3-5 работни дена и ги вадиш од банкомат после :)

Член од
1 јули 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Па таа од банка рече дека може со маестро од МБ да се подигаат пари или Мастер кард не сум сигурен..
да не знаеш за ова:Испратени ми беа пари од друг верифициран акоунт ама јас уште не го верифицирав дали откако ке ги средам парите ке ми стигнат парите или ќе му се вратат на пријателот?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Па таа од банка рече дека може со маестро од МБ да се подигаат пари или Мастер кард не сум сигурен..
да не знаеш за ова:Испратени ми беа пари од друг верифициран акоунт ама јас уште не го верифицирав дали откако ке ги средам парите ке ми стигнат парите или ќе му се вратат на пријателот?
Имаш ти акаунт или немаш направено ?
не мора да ти е верификуван за да примиш пари .. само емаилот да ти е верификуван .. види на емаил дали имаш нешто гифт пари на МБ .. а иначе со Мастер кард може да ти рекле а ако ти рекле со Маестро те зафркнале ..таа ја бива само за од банкомат да си вадиш пари што ке ги ставиш од банка на сметка дирекно ... иначе за на интернет заборави со таа картичка .. ако се малце пари до 80 евра може и на сметка да ги извадиш дирекно од МБ и ке ти стигне таму во банката за 1 недела одприлика ке ти стигнат со код кој ке треба да го внесиш да ја верификуваш банкарската сметка на МБ за понатамоштно вадење преку сметка дирекно доколку сакаш .

Член од
1 јули 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
ja verificirav email adresata i nesto mi vika:Врската погоре важи за 7 дена откако ќе ја добијат оваа е-маил.

Член од
1 јули 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
parite se prateni ama pred da ja verificiram adresata izgleda..
sega izgleda ja verificirav

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Дечки пробал некој да направи акаунт деновиве на МБ? пробав ми вика неможе ова време да се креира акаунт.. да не забранила за МКД и овие?

Kajgana Shop

На врв Bottom