Modern Warfare 2 Multiplayer Guide

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Полесно, здравје, да.
Но мене играта не ми реагира никако. Ај да се пушташе па да не наоѓаше сервери, во ред.
Играва ми прави исто како кога ќе стиснеш дупли клик на позадина, на празно. Тогаш ништо ама баш ништо не се дешава. Играва истото го прави кога ќе стиснам на иконата да ја пуштам.
Ај симни го ОВА и замени го со оригиналното (replace) во MW2 директориумот.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ај симни го ОВА и замени го со оригиналното (replace) во MW2 директориумот.
Освен да добиеш Главна премија на лото, ништо друго не ти посакувам. Фала, се пушти сеа.

Него еве нешто интересно
Connect: You can now connect to your friends' lobbies with a "connect <IP>" function! For example, "connect 74.53.214.23" will connect you to a person that has created a lobby.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Освен да добиеш Главна премија на лото, ништо друго не ти посакувам. Фала, се пушти сеа.

Него еве нешто интересно
Па да, тоа е и уствари фората на новава верзија (1.3.37а), да има конект функција. Доколку ја знаеш IP адресата на серверот во кој игра другарчето (ја пишува адресата на xfire, доколку имаш), пишуваш само connect <IP> во конзола, и веќе си ингејм. Додади ме на xfire, fico2008 ми е username.

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
Како што веќе знаете, играта е емулирана, т.е. кракната и може да се игра без никакви проблеми, на интернет. Единствен проблем е тоа што сме кнап со играчи, па знае да се случи и воопшто да нема играчи, само по 6-7 во еден gamemode. Сепак, ретко се дешава ова. Емулаторот е направен да не ги меша играчите со оригинална игра и оние што играат преку AlterIWnet, и затоа се дешава ова со играчиве. Али со тек на време ќе се врати. Сега, незнам колкава ќе е заинтересираноста, но, можам лесно да исконтактирам со администраторот на сајтот (бидејќи и јас сум дел од AlterIWnet тимот, поточно во одделот за техничка поддршка), да отвориме и наш, македонски, регионален форум на сајтот. За да се оформи ваков форум потребни се 10 играчи. Доколку се оствари ова, ќе треба некој друг да застане на модераторското место бидејќи јас сум веќе во одделот за техничка поддршка.

Ќе ставам неколку брзи линкови за полесно да се снаоѓате.

- Линк до форумот;
- Како комплетно да ја инсталирате играта заедно со емулаторот;
- За оние со брз интернет, Како да бидете добар хост;
- Команди за внесување во конзола;

За да го промените името, отворете го alterIWnet_configure.ехе и тука впишете си го никот.

Единствен проблем претставува тоа што има многу хакери, скоро во секоја игра можат да се најдат. Многу е иритирачки, неможе да се игра. Нас ни е кажано да пробуваме да ѓи фаќаме, со тоа што им ја дознаваме IP адресата и никот, и потоа ги банираме, но доколку не сум хост ова претставува проблем бидејќи нема начин како да се дознае IP адресата на играчот.
За да го искорениме ова, моментално работиме на нов release (нов пач) кој ќе содржи friend-invite систем, Anti-cheat систем (тука е крајот на сите хакери), и In-game console. Прилично интересни содржини со кои, се надеваме, ќе има многу повеќе играчи. Ќе излезе за некоја недела, поточно крајот на Јуни.

Едит: На форумот може да се најде торент од целосно инсталирана игра, подесена, ready-to-play, без singleplayer. Само симињаш и играш. Торентот е околу 6GB а може да се најде во "Downloads" подфорумот. И, бидејќи погоре некој праша дали се губат левелите ако го смениш името од alterIWnet_configure.ехе програмчето, потврдувам дека статистиката останува иста, не се губи ништо.
Исто така, за играње не ви е потребен Steam, само ја упалувате играта од iw4mp.exe и играте.

Од мене толку сега за сега, ако имате било каков проблем, не отварајте тема на форумот, прашајте ме мене, ќе пробам да ви помогнам. Поздрав.
druze probav ne sum bas spreten da ja zavrsam rabotava,nego da kazi mi na forumov kaj da ja baram da ja spustam za multi pleer.prebarav po forumov nikakoda ja najdam.pozzzzzzzzzz

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Како што веќе знаете, играта е емулирана, т.е. кракната и може да се игра без никакви проблеми, на интернет. Единствен проблем е тоа што сме кнап со играчи, па знае да се случи и воопшто да нема играчи, само по 6-7 во еден gamemode. Сепак, ретко се дешава ова. Емулаторот е направен да не ги меша играчите со оригинална игра и оние што играат преку AlterIWnet, и затоа се дешава ова со играчиве. Али со тек на време ќе се врати. Сега, незнам колкава ќе е заинтересираноста, но, можам лесно да исконтактирам со администраторот на сајтот (бидејќи и јас сум дел од AlterIWnet тимот, поточно во одделот за техничка поддршка), да отвориме и наш, македонски, регионален форум на сајтот. За да се оформи ваков форум потребни се 10 играчи. Доколку се оствари ова, ќе треба некој друг да застане на модераторското место бидејќи јас сум веќе во одделот за техничка поддршка.

Ќе ставам неколку брзи линкови за полесно да се снаоѓате.

- Линк до форумот;
- Како комплетно да ја инсталирате играта заедно со емулаторот;
- За оние со брз интернет, Како да бидете добар хост;
- Команди за внесување во конзола;

За да го промените името, отворете го alterIWnet_configure.ехе и тука впишете си го никот.

Единствен проблем претставува тоа што има многу хакери, скоро во секоја игра можат да се најдат. Многу е иритирачки, неможе да се игра. Нас ни е кажано да пробуваме да ѓи фаќаме, со тоа што им ја дознаваме IP адресата и никот, и потоа ги банираме, но доколку не сум хост ова претставува проблем бидејќи нема начин како да се дознае IP адресата на играчот.
За да го искорениме ова, моментално работиме на нов release (нов пач) кој ќе содржи friend-invite систем, Anti-cheat систем (тука е крајот на сите хакери), и In-game console. Прилично интересни содржини со кои, се надеваме, ќе има многу повеќе играчи. Ќе излезе за некоја недела, поточно крајот на Јуни.

Едит: На форумот може да се најде торент од целосно инсталирана игра, подесена, ready-to-play, без singleplayer. Само симињаш и играш. Торентот е околу 6GB а може да се најде во "Downloads" подфорумот. И, бидејќи погоре некој праша дали се губат левелите ако го смениш името од alterIWnet_configure.ехе програмчето, потврдувам дека статистиката останува иста, не се губи ништо.
Исто така, за играње не ви е потребен Steam, само ја упалувате играта од iw4mp.exe и играте.

Од мене толку сега за сега, ако имате било каков проблем, не отварајте тема на форумот, прашајте ме мене, ќе пробам да ви помогнам. Поздрав.
Отидов на линков, се регистрирав на форумов, го симнав updater-от, ги копирав фајловите во Modern Warfare 2 фолдерот (иако нигде нема упатство каде што како треба да се направи :( ) , го пуштив апдејтерот, тераше едно саат време со 15 КБ/с, стигна до 15,6 % и одеднаш се појавија 3 visual c error прозори. Сега ми е тотално сјебана играва, нит се пушта ни абер има. Nice work.....

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Отидов на линков, се регистрирав на форумов, го симнав updater-от, ги копирав фајловите во Modern Warfare 2 фолдерот (иако нигде нема упатство каде што како треба да се направи :( ) , го пуштив апдејтерот, тераше едно саат време со 15 КБ/с, стигна до 15,6 % и одеднаш се појавија 3 visual c error прозори. Сега ми е тотално сјебана играва, нит се пушта ни абер има. Nice work.....
Вака друже. Инсталирај ја играта од поново ако ти е сјебана. Не си требал да го оставиш апдејтерот да тера со 15КБ/с, багнат беше. Си требал да го изгасиш тоа, да одиш во MW2 директориумот, да го отвориш iw4mp.cfg, и да ги избришеш последните две линии (за DLC1 и DLC2), а да оставиш се друго (aIW-Client, aIW-Content..). Потоа само ќе требаше уште еднаш да го симнеш DLC1 pack-от, да го екстрактираш во mw2/zone/dlc и ќе можеше да играш. Пробај вака, ако не бива, инсталирај ја од поново и стави го кракот од поново (двете DLC, аIW-Misc, и така натаму)..

--- надополнето ---

Kako da igram zaedno so nekoe drugarce??
Инсталирајте XFIRE (за полесна комуникација и chat in-game, и за да ја дознаете IP адресата на серверот). Влези или ти или другарчето во некој сервер. Подоцна, ќе ја видиш IP адресата преку Xfire (коа ќе кликнеш на другарчето кажува која игра ја игра и IP адреса, доколку игра онлајн). Коа ќе му ја дознаеш IP адресата, упали ја играта, коа ќе дојдеш во главно мени Alt-Tab иди, да ти се спушти играта и во конзола пиши connect <IP>.
Пример: connect 173.35.53.183

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
ИЛИ ПАК.Да симнете торент со тие ствари.

Многу побрзо него да симињам од нивниот сервер.

noviot

Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Вака друже. Инсталирај ја играта од поново ако ти е сјебана. Не си требал да го оставиш апдејтерот да тера со 15КБ/с, багнат беше. Си требал да го изгасиш тоа, да одиш во MW2 директориумот, да го отвориш iw4mp.cfg, и да ги избришеш последните две линии (за DLC1 и DLC2), а да оставиш се друго (aIW-Client, aIW-Content..). Потоа само ќе требаше уште еднаш да го симнеш DLC1 pack-от, да го екстрактираш во mw2/zone/dlc и ќе можеше да играш. Пробај вака, ако не бива, инсталирај ја од поново и стави го кракот од поново (двете DLC, аIW-Misc, и така натаму)..
ИЛИ ПАК.Да симнете торент со тие ствари.

Многу побрзо него да симињам од нивниот сервер.
@ Фициани Фала за обемниот одговор друже :) Пробав да ги следам твоиве упатства ама некако не ми идеше ... После го видов постот на Steam и го симнав торентот, ја преинсталирав целосно играта, ископирав пак updater-ot и cache фолдерот од торентот, по што проработе играта и мултиплејерот :) Голема благодарност до двајцата за помошта и се гледаме (пуцаме ;) ) во некоја од мапите.

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
@ Фициани Фала за обемниот одговор друже :) Пробав да ги следам твоиве упатства ама некако не ми идеше ... После го видов постот на Steam и го симнав торентот, ја преинсталирав целосно играта, ископирав пак updater-ot и cache фолдерот од торентот, по што проработе играта и мултиплејерот :) Голема благодарност до двајцата за помошта и се гледаме (пуцаме ;) ) во некоја од мапите.
ja go sredib isto ,megutoa nema nikoj na mapite so da praam kade da baram serveri,sam sum

noviot

Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
ja go sredib isto ,megutoa nema nikoj na mapite so da praam kade da baram serveri,sam sum
Чудно... можеби треба да почекаш малце, мене ми се случува да чекам и по 2-3 минути за да најде други играчи во мапа (пробано во team deathmatch, global thermonuclear war и др). Уште едно предупредување: бекапирајте си го players фолдерот, пошто мене ми се случи т.н instant 70 level заради модуваните мапи, па одеднаш рипнав од lv 16 на lv 70, а морав пак да почнам од lv 1 :toe:. Познат баг е, има тема на фоумот AlterIWnet.

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Да не знае некој што е фркава кога ќе ја пуштам ми вика да се логирам на стим како онлајн иако сум веќе логиран?

--- надополнето ---

Исто така ми дава ерор и инвалид ив сешн.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Играм една стаза и после тоа кога иде лоадот за друга, ми прави еррор... пу јаз'к XD

Kajgana Shop

На врв Bottom