Минато или иднина?

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување

Каде би заминале?

• Вкупно гласачи
    206
Напред, за да киднам од тоа што било позади.:smir:

Hmm...pa vaka ako mozam da se vratam ke se vratam 4-5 godini nanazad i povtorno ke odam vo PRETOR,a ako nemoze preferiram vremeto da ne minuva Dobro e Taka!!!:D

a mozi da ne se vrajka ni nazad ni da se potera napred .... ne zalam za storenoto ..... mozebi imalo nekoi gresni odluki no toa e toa jbg toa e zivotot ..... a nejkam ni napred da odam vaka e dobro sekoj den nova rabota sekoj den se uci nesto, sekoj den go gradam svojot karakter ....... ne sakam napred nema da bidi intresno...... robotski zivot ... programirano.. nejkam taka ... vakov kakov so e zivotov aren e kolku i da e zafrknat..

не би идела напред нејкам да знам предвреме шо ме очекува сакам да го доживеам коа ке дое време ... :) а за ова назад ме замислвте ... хммм па би се вратила назад за некои мали ситници а не некои фатални грешки ,пошо ако ги сменам грешките шо сум ги праела нема да знам денес некои работи , ке неам искуство и така ... :)) хихихи

Toa му доаѓа нешто како пиунче у шах. Ти вика ваму ќе одиш, ова ќе направиш, ова ќе видиш. Виде? Ај сеа истото направи го сама.

Што е поентата на животот ако знаеш се што ќе ти се случи?
Нешто како самоубиство би му дошло тоа.

Сакам само дел да видам,не викам се,како што кажав дека не знаеш каде те носи животот..Така да и тоа можеби што ќе го видам немат да е тоа баш што ќе сум...Сакам да видам само сегмент од мојот живот а тоа е 30-те и 40-те години..А секако смислата на животот се состои и од цел живот не само од негов дел..Така да..тоа е моја желба и мене не би ми представувало никакво самоубиство..

Сакам само дел да видам,не викам се,како што кажав дека не знаеш каде те носи животот..Така да и тоа можеби што ќе го видам немат да е тоа баш што ќе сум...Сакам да видам само сегмент од мојот живот а тоа е 30-те и 40-те години..А секако смислата на животот се состои и од цел живот не само од негов дел..Така да..тоа е моја желба и мене не би ми представувало никакво самоубиство..

САМО еден поглед на иднината, ја менува засекогаш.

Вака сега. Ако застанам да подразмислам малку тогаш назад би се вратила. Не дека има нешто многу да се менува туку онака да го направам вистинскиот избор и поинаку да се поставам кон одредени луѓе, а пред се за повторно да ги преживам убавите моменти и максимално да уживам во нив.
Ама, познавајќи се себеси и својата импулсивност и љубопитност јас сум сигурна дека би одбрала иднина уште во првиот момент така што...:toe:

Не се враќам назад, не сакам да живеам во минатото.....тоа се само моменти и спомени и сакам да ги оставам такви, непроменети.
Сакам да продолжам напред но не и да прерипнам некои делови. Сакам да изживеам се!

Еден период бев опседната со таа желба да можам да го вратам времето и да променам некои работи. За среќа набрзо сфатив дека од грешките треба да се извлече поуката и наместо да стојам во место или да се враќам назад, нема да дозволам да се повторат, а убавите моменти кои се случиле во минатото ќе останат само како спомен кој одвреме, навреме ќе ме потсетува.
Напред сепак!

:helou:Само напред со среќа:smir:

Bi se vratil nazad samo za edna pricina da vidam kolku moze nekoa moja odluka nesto sto sum napravil a da ne sum go storil toa da gi promeni nestata. Ednostavno da vidam dali mi se tocni moite veruvanja ili ne.

ne bi se vrakala nazad definitivno toa si e vise minato, no i ne bi odela napred so ke si izbrzuvam-poleka se ke si dojde:pipi:ama stvarno ni bi se vrakala ni bi odela napred zivotot e prekratok za da predkoknuvam nekoi delovi od mojot zivot a jas sakav da vidam se so ke bide i kako...

Би останала во сегасноста, без разлика дали ми е добро или не, сепак, не треба да гледаме назад и да се навраќаме на тоа сто веќе се случило, ниту пак да гледаме во иднината за она што допрва ќе се случи, зашто во тој случај нашиот живот не би имал поента, кога би знаеле се што ќе ни се случи...Поинтересна е неизвесноста и откривање на работите малку по малку, ден по ден... Меѓутоа, и покрај се, доколку би имала таква прилика, можеби, само МОЖЕБИ би се вратила назад во минатото, да поправам некои грешки, и да им кажам на некои луѓе колку ги сакам,и колку ми значат, и дека секогаш ќе имаат посебен дел во моето срце, а денес веќе ги нема тие луѓе...:pipi:

Лоши и добри моменти, луѓе кои ми ги поклонил животот (позитивни, негативни), периоди на растење и созревање - се` ми е тука, се` е мое и си го чувам во себе и по потреба ги активирам. На тој начин си ги имам, бар за момент, имагинарно, луѓето кои од било која причина не ми се присутни во сегашноста, моментите кои ме правеле среќна, тажна, успешна, неуспешна ...
Иднина? Не знам... планови, размислувања, сомнежи, надевања, неизвесност... нешто што не зависи само од мене.
Повеќе би се одлучила за овој момент, за сегашност како комбинација на двете претходно кажани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom