Минато или иднина?

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување

Каде би заминале?

• Вкупно гласачи
    206
би сакал да се вратам назад во детството затоа што некако премногу сум исплашен од тоа колку брзо минува времето и колку брзо ние “старееме“, секоја нова година носи нови оврски а со тоа и нови проблеми.

Истиот тој страв го имам и јас.
Затоа и сакам да се вратам наназад во тие безгрижни детски денови. :nesum:

Мислам дека има слична тема, поставена од Лејди.

Нема везе.

Нема да одам ни напред ни назад.
Ќе оставам да го проживеам секој миг од мојот живот.
Ако одам напред, ќе пропуштам многу работи, многу случки, макар биле лоши. Од нив се стекнува искуството кое ти дава сила и поука да одиш напред, кое те учи на некои грешки што си ги направил.

Назад нема шанси. Со минатото сум расчистила одамна. Нема шо да го чепкам ниту да изменам нешто. Сум постапила онака како шо сум сметала дека треба.

Единствено заради две причини би се вратила назад.

Првата е..

Ќе употребам еден цитат на член шо ептен ме бендиса.

Единствено нешто за што би сакал да се вратам назад е ако може некако да направам да ја спречам трагедијата со Тоше, само тоа.

А другата е трагедијата шо се случи со моја ептен блиска личност.

Назад само ако имам моќ да спречам или попрам некој работи. Инаку не. Напред?I don't think so. Значи најверојатно ќе останам тука,во сегашноста...

НАПРЕД ! Сакам што побрзо да ги поминам глупостите што ми се дешаваат.

Не патам по тоа што поминало но кога би морал да бирам меѓу враќање назад и одење напред би го избрал минатото бидејќи не сакам да скокнам ниту еден период од животот.

Не би одела никогаш во иднината,од причина што се плашам од тоа што ќе го видам.

Би отишла во минатото...
И не, нема да поправам ништо, туку како прошетка.
Отсекогаш сум сакала во некои ситуации да се гледам од страна и да си пукам самата на себе сеир за реакциите во моментот.
Онака би си се прошетала низ минатото да видам каква сум била,да си се посмеам, да ме фати носталгија или тага, да заплачам,да си се изначудам на паметот и слично.

Како и секогаш, Crazy In Love ми ги чита мислите, се согласувам со ова само што јас би сменил некои нешта :)

Дефинитивно назад...толку многу глупости чекаат да бидат сменети и избришани...а исто така и многу преубави моменти чекаат да бидат повторно проживеани...јбг

Се разбира... Назад за да си ги поправам сите мои грешки :)

јас би притиснал "pause" најубавите моменти од животов ги поминувам баш во овој период!

Ни напред ни назад. Онаму каде што сум. Не сакам да одам напред затоа што потоа ќе се вратам назад. Не сакам да одам назад затоа што тоа е дел од мене кој поминал и ме направил личноста што сум сега.

Не сакам да одам во иднината... кога тогаш таа ќе дојде- нема бегање.
Можеби би се вратила во минатато, само колку да ја почувствувам барем уште еднаш магијата на некои мигови, ништо не би менувала зашто само еден погрешен чекор е доволен да си ја уништам среќата во сегашноста и она што ме изградило мене каква што сум сега.

Но за жал некогаш има моменти кога не знам дали сакам да го вратам времето или да посакам што побрзо да помине времето...
“Would you reach out for tommorow, or try to turn back time“... ама како и да е- останувам каде што сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom