Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
гледам посета од 3 лице сме имале тука на темата и ни е затруена .. страшно, величи го тиесто бреј ццц . туку да се врнам на темата , чув го Obscura - Cosmogenesis, албумот растура .. Оbscura се надминале со овоа издание . друга јака ствар шо слушам у последно време Behemoth - Demigod, мамојебачина. другa ствар Heaven In Her Arms - 黒斑の侵蝕 (Erosion of the Black Speckle) јапонско Screemo , вришти ли вршти , има елементи од progressive hardcore, metal, and post-rock музиката нема збор, јако до коска. тоа screemo-то почна да ми лежи, друга јака screemo ствар исто Mesa Verde - the old road, пичка матер е албумот ,страшно добар.Мaudlin of the Well - Part the Second излезе сеа , не е лош . Mastodon - Crack the Skye испадна поодамна...

Screamo си е прича за себе као жанр. Тоа е уств. емо , само шо денес „емо“ им значи плачипичкари со шишки на гитара. Пост-Хардкор Панк со емотивни лирики де.

А инаку да не знае некој шо се дешава со Better Decision ? Типците имаа еден настап у Хавана , промоција на ЦД-то и после тоа ги снема.

bravo be BLIND потписот ti e cictat t.e refrenot od edna pesna na TIESTO-Moonlight PARTY aaaaa znaci ima metalci што слушаат тиесто позз
ПС така ми звони мобилниот

http://en.wikipedia.org/wiki/Fonzerelli

Ајде поздрав. :)

И ај те молам, доста е. Остави не` нас металците на раат и решен проблем. Не си создавај негативна репутација уште на почеток.

bravo be BLIND потписот ti e cictat t.e refrenot od edna pesna na TIESTO-Moonlight PARTY aaaaa znaci ima metalci што слушаат тиесто позз
ПС така ми звони мобилниот

Фонцерели , повеќе ја почитувам верзијата.
Инаку и од Тиесто не е лоша , само што не треба да се бута ДиЏеј во тема за метал.
Металот е различен вид на музика. Всушност металот Е музика, инструменти , вокал. Трансот е чиста електроника. Не е она традиционалното.
Доколку би ги споредил од музички аспект 2та стила , металот во секој случај би бил покомплексен и посодржаен од трансот . Меѓутоа тука стапува прашање на вкус.
Лично преферирам Метал , одсекогаш сум . Ама тоа незначи дека не слушам и други жанрови , слушам и транс , и техно , и рап (не и турбофолк) ... Ама главна преокупација ми е металот , 90% од цела музика на компјутерот ми е рок и метал . 10% ми се транс ,рап и турбофолк.

Ајт создравје!

ПС. првиот клип глеј 17 секунда народ! вториот глеј 20 до 27 :)

Ova monsters of rock kujznae kolku pati mi e gledano zakon e! pantera rullz, najdobri bea, i najdobar izbor na pesni od cowboys from hell!

Москва 91 има околу пола миљон луге, а не миљон ипол!

Чим е така, зошто секаде пишува дека има околу 1.5 милион луѓе и е еден од најпосетените концерти во историјата на рок музиката?

Чим е така, зошто секаде пишува дека има околу 1.5 милион луѓе и е еден од најпосетените концерти во историјата на рок музиката?

Покажи ми каде пишува дека има толку ...

Ima milion ipol so se armijata koja mozes da vidis se zabavlja :P

Можда, ако имало 1 милион армија ...

1991
Moscow, Tushino Airfield - September 28, 1991
AC/DC
Metallica
The Black Crowes
EST
Pantera
Largest crowd ever in a Monsters of Rock Festival, with estimates between 700,000 and 1.5 million people, considered as one of the most attended rock concerts in history.

This is the Monsters Of Rock concert held in the year 1991 in Moscow. The Russian government had invited Time Warner Company to stage the free show on Tushino International Airport. 11 000 Russian soldiers were at the area to secure law and order. The crowd attendace was absolutely phenomenal. Total no. of crowd attendance was estimated to be somewhere between 150,000 to 500,000. About 53 people died during the concert. An absolute mayhem, this concert was headlined by professors of Heavy Metal like Pantera, METALLICA, AC/DC and other bands like E.S.T (local Russian band) and The Black Crowes. This concert is special because prior to this concert Russia was going thru a civil war sort of a thing and the young triumphed over the old (K.G.B troops)
--------

На некои места пишуваше дека има помеѓу 150.000 и 1.500.000 ... мислам тоа е пута 10 јебем ли га .. значи може имало и 150.001 човек таму :pos:

http://krakatsunda.blogspot.com/2007/03/monsters-of-rock.html

1991
Moscow, Tushino Airfield - September 28, 1991
AC/DC
Metallica
The Black Crowes
EST
Pantera
Largest crowd ever in a Monsters of Rock Festival, with estimates between 700,000 and 1.5 million people, considered as one of the most attended rock concerts in history.

This is by far the best concert video I ve ever seen. This is the Monsters Of Rock concert held in the year 1991 in Moscow. The Russian government had invited Time Warner Company to stage the free show on Tushino International Airport. 11 000 Russian soldiers were at the area to secure law and order. The crowd attendace was absolutely phenomenal. Total no. of crowd attendance was estimated to be somewhere between 150,000 to 500,000. About 53 people died during the concert. An absolute mayhem, this concert was headlined by professors of Heavy Metal like Pantera, METALLICA, AC/DC and other bands like E.S.T (local Russian band) and The Black Crowes.

Бесплатен бил концертот и немале појма колку луѓе всушност дошле. :)

Околу пола милион најмалце. :) Погледнете ги снимките од хеликоптерот, огромна маса народ е тоа, не е можно да е под 350.000~400.000. :)

П.С. А што е тој настан кај што загинале млади дечки? Металика посветиле интро на жртвите.

КГБ збришале протестанти или?

Леле дечки гун њуз!!!

"На 8ми јули во Белград (Србија) ќе настапи еден од најдобрите метал бендови. Ова е нивен втор концерт во Белград (првиот беше на 14ти август 2007ма)
cynic.jpg

Организатор на концертот се Legacy Promotion. Концертот ќе се одржи во малата сала на СКЦ и бројот на карти ќе е ограничен на 250. Се очекува комплетно свирење на Focus и на новиот албум Traced In Air. "

После тоа на 18 Октомври

Cannibal Corpse, Dying Fetus, Obscura and Evocation

Kralja Milana 48
11000 Beograd
Serbia

Морам да одам на Двата, ке истрошам штедењето од Две години али вреди :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom