Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Начин на живот, борба , идеологија ,филозофија , многу работи.

Па ако е така значи сите видови музика не се стил туку само имаат некое значење т.е. искажуваат нешто.

Па ако е така значи сите видови музика не се стил туку само имаат некое значење т.е. искажуваат нешто.

A тоа е претежно околу тоа како им било скршено срцето , дур се кешираат од спотови на МТV , или рапуваат за bitches and money.
Не е тоа , тоа.

A тоа е претежно околу тоа како им било скршено срцето , дур се кешираат од спотови на МТV , или рапуваат за bitches and money.
Не е тоа , тоа.

Не мислев на тоа ама нвм...

Toчно така! Кога јас правам музика, треба да иам некоја инспирација за тоа! Пример изреволтиран од општеството во кое црквата и политиката владеат наместо народот ќе си напишам песна! Преку неа јас искажувам нешто! Песната го разгласува моето мислење насекаде! Таа има свое значење! Е сеа тоа сите видови музика, тоа значи дека без разлика дали јас праам метал, рап, техно или шо и да е, не е битно, искажувам свое мислење, и песната има свое значење! Дури и класиката има свое значење иако често е без текст! Нормално секаде има некој кој што без инспирација лупа текстови само колку да имаат рима! Тие се познати како комерцијални музичари и ги слушаат деца од 13 14 и 15 години....

Toчно така! Кога јас правам музика, треба да иам некоја инспирација за тоа! Пример изреволтиран од општеството во кое црквата и политиката владеат наместо народот ќе си напишам песна! Преку неа јас искажувам нешто! Песната го разгласува моето мислење насекаде! Таа има свое значење! Е сеа тоа сите видови музика, тоа значи дека без разлика дали јас праам метал, рап, техно или шо и да е, не е битно, искажувам свое мислење, и песната има свое значење! Дури и класиката има свое значење иако често е без текст! Нормално секаде има некој кој што без инспирација лупа текстови само колку да имаат рима! Тие се познати како комерцијални музичари и ги слушаат деца од 13 14 и 15 години....

Епа така е секоја музика си има свое значење и не треба да се омаловажува, ама неможе секој се да сака јас стварно не поднесувам метал:toe:

Се сложувам со се , освен од еден аспект. Не секоја музика има значење. Поп музиката (ЕмТиВи) и турбофолкот се жанрови без значење.
Риана на пример ја слушаат милиони фанови а текстот е :
„You can stand under my Umberella -ella -ella - eh eh eh“
Истото е и со Аца Лукас , Синан Сакич и сл :
„Napred-nazad , nema gde,
Licna karta , prazna je ,
Samo tvoja slika stoi tu “

Епа така е секоја музика си има свое значење и не треба да се омаловажува, ама неможе секој се да сака јас стварно не поднесувам метал:toe:
Никој не те тера да го слушаш! Само не треба да се плука по ниедна музика! Освен по турбофолк се разбира, зашто тоа не е музика!

Се сложувам со се , освен од еден аспект. Не секоја музика има значење. Поп музиката (ЕмТиВи) и турбофолкот се жанрови без значење.
Риана на пример ја слушаат милиони фанови а текстот е :
„You can stand under my Umberella -ella -ella - eh eh eh“
Истото е и со Аца Лукас , Синан Сакич и сл :
„Napred-nazad , nema gde,
Licna karta , prazna je ,
Samo tvoja slika stoi tu “
Прочитај ги пак моите 2 последни реченици у првиот пост! А за Аца Лукас последното од вториот :)

Никој не те тера да го слушаш! Само не треба да се плука по ниедна музика! Освен по турбофолк се разбира, зашто тоа не е музика!

Јас не кажав ништо лошо за металот:smir:

Прочитај ги пак моите 2 последни реченици у првиот пост! А за Аца Лукас последното од вториот :)

Ко лектира за основно ти го прочитав , први два реда читај , втори два ионака се филери:). Моја грешка . :smir:

Јас не кажав ништо лошо за металот:smir:
Јас не реков дека рече :pipi:
Ко лектира за основно ти го прочитав , први два реда читај , втори два ионака се филери:). Моја грешка . :smir:
Ја сеуште така ги читам ако се решам да ги читам х)

Не дека во металот нема беззначајни текстови, само што се тие поретко застапени. Инаку, во сите правци на музиката има беззначајни текстови. :)

Иначе in unrelated news некој да не знае новиот на Некрофагист кога излага? Зашо Мухамед кажуваше нешто по интервјуа дека ќе биде за Summer Slaughter 2009. Ама нема ништо друго освен тоа.

Добро бе....аман више го отече. Те сфативме...глуп си ко кур, ама Тиесто го слушаш. Доста више пуниш постови за безвезе.

Иначе in unrelated news некој да не знае новиот на Некрофагист кога излага? Зашо Мухамед кажуваше нешто по интервјуа дека ќе биде за Summer Slaughter 2009. Ама нема ништо друго освен тоа.
Summer Slaughter турнејата почна уште во март месец во Австралија, а ќе трае до Јули месец, така да ваљда и тогаш ќе влезат во студио. Најверојатно ќе го издадат до крајот на оваа година.

Овој Џанго Рајнхарт е луд , еј како свири џез со два прста , Томи Ајоми се инспирирал од него да продолжи да свири по неговата несреќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom