Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Напраи ако сакаш. Поише ми беше намерата за хејтерите.
Eпа ако е за хејтерите и јас сум хејтер сега ама ги сакам до рајд д лајтнинг и ако за хејтерите не правам анализа пошо ме мрзи си гледам филмче
Beerfest

Замислете по којзнај кој пат ги преслушувам Пантера и не можам да најдам лоша забелешка ниту една
ѕверови

Ако успее некој да ми каже детално што не му се свиѓа кај Металика, без пристрасни вреѓања на бендот, покривајќи ја целосната кариера, го признавам за човек.

Nekako posle reload koga se osisaa kako da go smenija stilot i pocnaa nekako da ne licat na starite albumi kako ride the lightning ili kill em all i inace i ponataka mi se dopagaat

Ако успее некој да ми каже детално што не му се свиѓа кај Металика, без пристрасни вреѓања на бендот, покривајќи ја целосната кариера, го признавам за човек.
Не ми се свиѓа тоа што станаа поспори, тапаните им станаа ко на поп песнички, Џејмс сеа пее ко баба ми, да набројувам уште? И не ни спомнав дека станаа комерцијала :)

Има некои денови од месецот кога слушам и метал.Не е некој правец што многу го обожувам, мегутоа сепак има одредени песни од одредени групи каде ми се допагаат стиховите, музиката односно како тоа е сколопено во една хармонична целина. ..Неможам да ги поднесам песните со антихристијанска идеологија...иако тие што најчесто слушаат метал се одвојуваат тотално од религијата...
Едена од групите која најмногу ја ценам е Металика.Според мене последните албуми не им се нешто посебно , а сметам дека славата ја здобија токму со тие последни албуми.Ги слушам затоа што ми се допага тематиката особено што говорат за проблемите на лугето.

Не ми се свиѓа тоа што станаа поспори, тапаните им станаа ко на поп песнички, Џејмс сеа пее ко баба ми, да набројувам уште? И не ни спомнав дека станаа комерцијала :)
Tuka nekade si vo pravo stanaa bavni, posebno posledniot album zabavuva, ehee godinite bea na master of papers i samo koga ke se potsetam na pesnata St.Anger zakon bea porano sega ne se ni sluseni tolku samo gledam po radiata im ja pustat himnata sto bese na meetalot ako dobro se sekavak HIMNA bese pesnata Nothing else matter na metalot ako gresam popravejte me.

Metallica propagaaaaaat .... (stari se veke seriozno).
Има некои денови од месецот кога слушам и метал.Не е некој правец што многу го обожувам, мегутоа сепак има одредени песни од одредени групи каде ми се допагаат стиховите, музиката односно како тоа е сколопено во една хармонична целина. ..Неможам да ги поднесам песните со антихристијанска идеологија...иако тие што најчесто слушаат метал се одвојуваат тотално од религијата...
Едена од групите која најмногу ја ценам е Металика.Според мене последните албуми не им се нешто посебно , а сметам дека славата ја здобија токму со тие последни албуми.Ги слушам затоа што ми се допага тематиката особено што говорат за проблемите на лугето.

Sega nemoj da se nalutis iskreno malku da praime muabet zosto mislis taka ako sluses metal a toa sto ja slusas gupata se anti-hristijani i znaci deka i ti sto slusas mora da stanes takov, tuka ne si vo pravo eve jas slusam metal pa sto tolku ne sum protiv religijata jas toa sto e ubavo za mene po moj stil si slusam metal bez razlika za nivnata religijaa i ne samo jas i poveketo sto slusat metal ne im e problemot vo toa.
Barem spored mene.

Во однос на религијата во металот , мене не ми пречи да слушам метал со анти-христијански лирики се додека се забавувам , ама всушност не се водам по идеологијата на музиката што ја слушам , верник сум :) .
Никогаш нема да престанам да се молам безразлика што и да слушам :)

најпознатите песни што се и најбољиии во нив свири мустејннн
незнам кој пиша ама ств хамет може вода да му носи на мустејнн
и вајда чоекот си имал попаметна работа од металикаа да нзам плавуша суммм ама знам шо е музикаа хаха:pos2:

Јаоо колку глупости читам. Е ајде де пиши ги кои се тие песни. Башка на само 3-4 песни се води како ко-автор Мустејн.

Tuka nekade si vo pravo stanaa bavni, posebno posledniot album zabavuva, ehee godinite bea na master of papers i samo koga ke se potsetam na pesnata St.Anger zakon bea porano sega ne se ni sluseni tolku samo gledam po radiata im ja pustat himnata sto bese na meetalot ako dobro se sekavak HIMNA bese pesnata Nothing else matter na metalot ako gresam popravejte me.

Последниот албум забавува? Последниот им е најбрз албум од And Јustice For All па навака...

Абе остајте ги металика тоа ви е пропала прича туку дајте повесела тема

Ај батали ко што викаш. Никој не напиша поголем пост од 3 реченици ко што побарав.

Не си ги слушал доволно за да ја видиш убавината во новиот материјал.
Ова им е музички најплодниот период, компактни се, музички заедно израснати, а сега со трухиљо се на сосема друго...повисоко ниво.
Така да, можеби имаат изгубено во брзина и џејмс на глас...но сепак звучат помоќно од кога и да е.

Замислете по којзнај кој пат ги преслушувам Пантера и не можам да најдам лоша забелешка ниту една ѕверови

Losa zabeleska e koa sfatija deka glamot nema da im nosi pari , pa go smenija zvukot vo thrash.

Metallica ja mrzat mnogu luge , posto bese najgolemiot thrash bend, i nikoj ne ocekuvase da gi predade fanovite, koa ke ti kaze nekoj Metallica , treba da ti asocira na cist thrash , a ne na nekakov si rock so go pocnaa.

sega ne se ni sluseni tolku samo gledam po radiata im ja pustat himnata sto bese na meetalot ako dobro se sekavak HIMNA bese pesnata Nothing else matter na metalot ako gresam popravejte me.

Nothing Else Matters ne bila himna na metalot , toa e sigurno.
moze bila najpustana pesna na radija i televizii od nekoj metal bend , ama himna nikako.

Во однос на религијата во металот , мене не ми пречи да слушам метал со анти-христијански лирики се додека се забавувам , ама всушност не се водам по идеологијата на музиката што ја слушам , верник сум :) .
Никогаш нема да престанам да се молам безразлика што и да слушам :)

Ama ne e li malku ironicno.

Mainstream publikata ja zdobija so poslednite albumi.

славата со последниве два албуми??? (Дет Магнетик и Ст.Ангер)???? абе дај те молам...
можда со овие два албуми( и со Релоуд) почнаа да забегуваат со комерцијала, ама сигурно дека не се стекнале слава со овие последниве два... баш, напротив, поради тие две изданија(мада мене Ст.Ангер ми е најбољи од сите изданија на металика, без разлика на тоа дали биле комерцијала или не) металика здобија како да кажам, одбивност од страна на своите фанови...
а 100% сум сигурен дека ги слушаш Nothing Else Matters,Unforgiven,Fade To Black,Unforgiven 2 и уште некоја... а оние другиве, тешка работа

Metallica ja mrzat mnogu luge , posto bese najgolemiot thrash bend, i nikoj ne ocekuvase da gi predade fanovite, koa ke ti kaze nekoj Metallica , treba da ti asocira na cist thrash , a ne na nekakov si rock so go pocnaa.

a dali postoese definicija THRASH koga go izbacija prviot album ili da kazam na nivnite pocetoci??

a dali postoese definicija THRASH koga go izbacija prviot album ili da kazam na nivnite pocetoci??

Metallica go formirase toj zanr thrash metal sto site podocna go prifatija.
koj sosema se razlikuva od podocneznite albumi , pocnuvajki duri od
Justice da se oseka deka se vo kriza , i podocna go smenija stilot vo rock.
kade sto ne bea veke tolku brzi i mokni kako porano , i pocnaa da pravat spot za sekoja vtora pesna.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom