- Член од
- 15 март 2008
- Мислења
- 547
- Поени од реакции
- 65
koj me znae, znae deka mrazam klasificiranje vo metal muzikata deka ednostavno toa e HEAVY METAL i nisto drugo,tocka, kraj na razgovor.
sekoe klasificiranje go vodi zanrot uste poblizu do komercijalizacija, posto prosto kazano toa e nisto drugo kako "sell argument"
ps...pesnata hit the lights ne e ni od metallica tuku od LEATHER CHARM, eden od prvite bendovi na hetfield
pps...procitaj go tekstot uste ednas ubavo, pa mozda ke razberes sto im znaci toa thrashing all around, posto tekstot e klasicen primer na TI - JA igra, pa vidi samiot koj toa thresha around....
nekakvo klasificiranje mora da postoi , bidejki muzikata celo vreme evoluira,
i stanuva se poveke razlicna od svojot predok.problemot so klasificiranjeto,vo metalot e sto se zloupotrebuva za da se izreklamira nekoj bend, taka da denes sekoj bend - nov stil na metal, imase na forumov primer red metal , sto nema vrska.znaci mora da postoi klasificiranje , no ne i da se preteruva.pesnata Hit the lights tocno deka e od vremeto na Leather Charm,no ne bila izdadena nikogas , ni kako demo , ni na album, oficijalno e izdadeno od Metallica.i tocno e deka publikata thrasha around, odnosno Metallica im se obraka na niv, no sakav da kazam, za izrazot thrash koj se pojavil vo pesnata. ne vika rockin all around, tuku thrashing all around , a na thrash svirka , so ke prais osven da thrashes.
me interesira koga se pojavil izrazot thrash, koj album e klasificiran prv kako takov voopsto spored tebe ?
Ако може да ми кажеш ти или било кој... Што мислите, кој е најдобар албум на Пантера? Пред неколку дена првпат ги слушнав, кај еден другар у кола слушавме и прво ја слушнав Cowboys From Hell - многу јака песна! После идеа некои песни од поновите албуми и не ме бендисаа баш.Денес си ги симнав првите два албума со Анселмо - Power Metal и Cowboys From Hell. Cowboys From Hell ми се чини како добар албум, а Power Metal ептен ме бендиса.
od pantera sum gi slusal Cowboys from Hell , i Vulgar Display of Power, i mislam deka vtoriov e edna klasa podobar, a od postarite albumi imam slusnato samo edna pesna - Killers.