Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Temava vi vristi..Primer sea ako pisam ja deka slusam metal ali ne gi podnesuvam Death znaci deka ne slusam prav metal?
Sakam old school bace...Miden, Metallika,Slayer...:music3:

Зашо јас слушам, а не ми лежи death/black метал, шо си има везе тоа?

Секој со свое, не мора да значи ако слушаш метал дека мора да ги сакаш Диму, Крејдл, Бодом и слично... можеш и со Металика, Слејер итд итд... не е тоа битното, вкусот за музика си е уникат за секој...

Temava vi vristi..Primer sea ako pisam ja deka slusam metal ali ne gi podnesuvam Death znaci deka ne slusam prav metal?
a Death kao ne se oldschool a? Aj preispitaj se malce. Nejkam da drucam nervoza ama Death ako ne se oldschool ne znam koi se. pozdrav

ЉоЉ
Мури сестро кои Miden, Metallika ги бараш ало?
Бар да им ги трефнеше именцата, да се задумав околу твојата олд-скул определба:)

Blood Stain Child имаат нов вокалиста кој што смрди од мизерија. Го сјебаа бендот да го ебам.

До пред 3-4 дена незнаев за бендот, но сега знам дека подобро било тоа. Имав прилика да слушнам една "песна" од нив, и воопшто не ми се допадна. Незнам дали свират емо, техно или метал, а предпоставувам дека и самите незнаат.

Секој ден се поише си потврдувам дека со Sepultura почнав и дека со нив и ќе завршам некогаш...без разлика до кој степен сум стасала у музичката потрага, секоаш ми се на плејлиста.
Абе <3!

До пред 3-4 дена незнаев за бендот, но сега знам дека подобро било тоа. Имав прилика да слушнам една "песна" од нив, и воопшто не ми се допадна. Незнам дали свират емо, техно или метал, а предпоставувам дека и самите незнаат.

на кратко за бендот
eпа:

BSC почнаа ко Children of Bodom со првиот албум. На вториот албум почнаа да се менуваат во Melodic Death, кој што на третиот албум премногу убаво го изведоа, со додавање на нивни шмек: транс. И вокалист си беше гитаристот, кој што вадеше добри growl-ови.
И на 4тиот албум решија да си донесат нов вокал, со што гитаристот си продужи само на гитара, и да се претворат во комплетен Melodic Death кој што веќе забегува во кич, задржувајќи ги транс елементите. Едни исти рифови. Ко прво вокалистот колку безвезе скримови вади, мислиш дека емо бенд слушаш. Еден голем чекор назад во нивната музика.

на кратко за бендот
eпа:

BSC почнаа ко Children of Bodom со првиот албум. На вториот албум почнаа да се менуваат во Melodic Death, кој што на третиот албум премногу убаво го изведоа, со додавање на нивни шмек: транс. И вокалист си беше гитаристот, кој што вадеше добри growl-ови.
И на 4тиот албум решија да си донесат нов вокал, со што гитаристот си продужи само на гитара, и да се претворат во комплетен Melodic Death кој што веќе забегува во кич, задржувајќи ги транс елементите. Едни исти рифови. Ко прво вокалистот колку безвезе скримови вади, мислиш дека емо бенд слушаш. Еден голем чекор назад во нивната музика.

mora da go cujam ovoa, trance so metal , kombinacija ludnica, obozavam trance i metal ali zaedno ne znam kako ke funkcionira

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom