Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.144

samantha

who's tha boss?
Член од
16 октомври 2007
Мислења
196
Поени од реакции
1
Temava vi vristi..Primer sea ako pisam ja deka slusam metal ali ne gi podnesuvam Death znaci deka ne slusam prav metal?
Sakam old school bace...Miden, Metallika,Slayer...:music3:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Зашо јас слушам, а не ми лежи death/black метал, шо си има везе тоа?

Секој со свое, не мора да значи ако слушаш метал дека мора да ги сакаш Диму, Крејдл, Бодом и слично... можеш и со Металика, Слејер итд итд... не е тоа битното, вкусот за музика си е уникат за секој...

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Temava vi vristi..Primer sea ako pisam ja deka slusam metal ali ne gi podnesuvam Death znaci deka ne slusam prav metal?
a Death kao ne se oldschool a? Aj preispitaj se malce. Nejkam da drucam nervoza ama Death ako ne se oldschool ne znam koi se. pozdrav

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
ЉоЉ
Мури сестро кои Miden, Metallika ги бараш ало?
Бар да им ги трефнеше именцата, да се задумав околу твојата олд-скул определба:)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Blood Stain Child имаат нов вокалиста кој што смрди од мизерија. Го сјебаа бендот да го ебам.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
До пред 3-4 дена незнаев за бендот, но сега знам дека подобро било тоа. Имав прилика да слушнам една "песна" од нив, и воопшто не ми се допадна. Незнам дали свират емо, техно или метал, а предпоставувам дека и самите незнаат.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Секој ден се поише си потврдувам дека со Sepultura почнав и дека со нив и ќе завршам некогаш...без разлика до кој степен сум стасала у музичката потрага, секоаш ми се на плејлиста.
Абе <3!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
До пред 3-4 дена незнаев за бендот, но сега знам дека подобро било тоа. Имав прилика да слушнам една "песна" од нив, и воопшто не ми се допадна. Незнам дали свират емо, техно или метал, а предпоставувам дека и самите незнаат.
на кратко за бендот
eпа:

BSC почнаа ко Children of Bodom со првиот албум. На вториот албум почнаа да се менуваат во Melodic Death, кој што на третиот албум премногу убаво го изведоа, со додавање на нивни шмек: транс. И вокалист си беше гитаристот, кој што вадеше добри growl-ови.
И на 4тиот албум решија да си донесат нов вокал, со што гитаристот си продужи само на гитара, и да се претворат во комплетен Melodic Death кој што веќе забегува во кич, задржувајќи ги транс елементите. Едни исти рифови. Ко прво вокалистот колку безвезе скримови вади, мислиш дека емо бенд слушаш. Еден голем чекор назад во нивната музика.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
на кратко за бендот
eпа:

BSC почнаа ко Children of Bodom со првиот албум. На вториот албум почнаа да се менуваат во Melodic Death, кој што на третиот албум премногу убаво го изведоа, со додавање на нивни шмек: транс. И вокалист си беше гитаристот, кој што вадеше добри growl-ови.
И на 4тиот албум решија да си донесат нов вокал, со што гитаристот си продужи само на гитара, и да се претворат во комплетен Melodic Death кој што веќе забегува во кич, задржувајќи ги транс елементите. Едни исти рифови. Ко прво вокалистот колку безвезе скримови вади, мислиш дека емо бенд слушаш. Еден голем чекор назад во нивната музика.
mora da go cujam ovoa, trance so metal , kombinacija ludnica, obozavam trance i metal ali zaedno ne znam kako ke funkcionira

Kajgana Shop

На врв Bottom