Мене ова ми смета...

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Ми сметаат ГОЛФ-4 автомобили. По default у 90% од случаите некој сељак ги вози. :)

Ми сметаат комшииве што немаат осет кога е време за одмор, а кога за бушење и сечење со шмишајвна :mad:

Ми сметаат комшииве што немаат осет кога е време за одмор, а кога за бушење и сечење со шмишајвна :mad:

Јас да не сум,вчера ги оштрев ножевите на тераса со „шмишајвна“
рачна брусалица де,некаде од 8.45-9.00 часот. Ама мислам од 7.00 може.

Јас да не сум,вчера ги оштрев ножевите на тераса со „шмишајвна“
рачна брусалица де,некаде од 8.45-9.00 часот. Ама мислам од 7.00 може.

Не сто посто не си ти:pos:
Ова кај мене е тортура секој ден се случува, ја разбирам имал нешто работа па не запазил колку е саат, ама ова е секој ден. Не ми смета толку преку работните денови, ама за викенд ми иде да му ја напикам во ......

Мене ми смета кога ке најавуваат нова турска серија на Шител.
... и ексклузивно на НАЈДОБРАТА македонска телевизија доаѓа НАЈГЛЕДАНАТА (каде е најгледана не знам) серија "Ајде да плачеме и кокодакаме".
А пази, ја најавуваат како најгледана, а никаде никој не ја гледал, само што излегол филмот пред 1 месец, а воедно и се самопрогласуваат за најдобра телевизија.
Да да, најдобри ке бидете кога наместо Турски серии ке направите Македонски, или некои научни емисии, документарци и сл, и кога нема Љатас Поморанџести Србин да грака колку нашата влада е за пофалба а колку се контрашите бедотија , сакам да кажам, кога ке бидат неутрални заедно со набројаните работи погоре, тогаш ке ги сметам за најдобри.
И ја знам да купам 5-6 филмови, да ги преведам на МК и да ги пуштам во јавност.

Picture 827.jpg.без зборови, без зборови, без зборови
поточно немам зборови,само имам завој на главата и скинати панталони.

.....офтопик

....сите се жалиме дека нешто ни смета....сите као знаеме што не е во ред....но во реалност сите правиме нешто што нетреба

...со кого и да правам муабет...сите тврдат дека ѓубрето го фрлаат правилно...не фрлаат на улица и во природа...и им смета загаденоста....а улиците и природата се затрпани од ѓубре

или некои зли-духови намерно ни ја загадуваат околината...или поверојатно пред други луѓе сме ангели...но кога сме сами го имаме ставот "што го е..м кој ќе го носи ѓубрево со себе....треба да пешачам 10м"

промената мора да почне од нас самите...па дури потоа да очекуваме некоја промена кај другите....

кога возите ви сметаат пешаците кои не поминуваат на семафор....но истите вие кога сте пешаци барем еднаш во месецот поминувате неправилно

Па не баш сите, јас на пример никогаш не ги врлам отпадоците доколку не видам или најдам корпа за нив. Дури и син ми кој што е само 2 години доколку нешто фрли или му падне го собирам и го носам во канта или во рака/џеб додека не најдеме канта и да го фрлиме. Вчера имав ситуација кога истури на земја цело кесе со грисини и ги собрав сите до една и ги фрлив во кантата поогоре, а замисли дека немаше никој околу нас, значи можев комотно да ги оставам и да продолжам без и некој да ме види. На пр. да ми влежеш во кола ке видиш дека личи ко една голема канта за отпадоци бидејки се што можам да фрлам низ прозор додека возам не фрлам туку го собирам и после тоа еднаш неделно кога ке ја однесам на перење го чистат тоа.... итн итн итн... али тоа сум јас, сопругата дури нкогаш ми вика дека сум глуп и дека сите прават се што не треба да се прави а јас почитувам некој правила до некаде. Ја и викам, ако, нека прават, зошто јас да станам како нив? Зошто они не станат како мене? Па моето е многу подобро од нивното... и така до бескрај...

.....офтопик

....сите се жалиме дека нешто ни смета....сите као знаеме што не е во ред....но во реалност сите правиме нешто што нетреба

...со кого и да правам муабет...сите тврдат дека ѓубрето го фрлаат правилно...не фрлаат на улица и во природа...и им смета загаденоста....а улиците и природата се затрпани од ѓубре

или некои зли-духови намерно ни ја загадуваат околината...или поверојатно пред други луѓе сме ангели...но кога сме сами го имаме ставот "што го е..м кој ќе го носи ѓубрево со себе....треба да пешачам 10м"

промената мора да почне од нас самите...па дури потоа да очекуваме некоја промена кај другите....

кога возите ви сметаат пешаците кои не поминуваат на семафор....но истите вие кога сте пешаци барем еднаш во месецот поминувате неправилно

Па не баш сите, јас на пример никогаш не ги врлам отпадоците доколку не видам или најдам корпа за нив. Дури и син ми кој што е само 2 години доколку нешто фрли или му падне го собирам и го носам во канта или во рака/џеб додека не најдеме канта и да го фрлиме. Вчера имав ситуација кога истури на земја цело кесе со грисини и ги собрав сите до една и ги фрлив во кантата поогоре, а замисли дека немаше никој околу нас, значи можев комотно да ги оставам и да продолжам без и некој да ме види. На пр. да ми влежеш во кола ке видиш дека личи ко една голема канта за отпадоци бидејки се што можам да фрлам низ прозор додека возам не фрлам туку го собирам и после тоа еднаш неделно кога ке ја однесам на перење го чистат тоа.... итн итн итн... али тоа сум јас, сопругата дури нкогаш ми вика дека сум глуп и дека сите прават се што не треба да се прави а јас почитувам некој правила до некаде. Ја и викам, ако, нека прават, зошто јас да станам како нив? Зошто они не станат како мене? Па моето е многу подобро од нивното... и така до бескрај...

...погрешно си ме разбрал....не си ниту сам...ниту единствен што внимава каде и што фрла.....
....друга ми беше поентата....поголемиот број луѓе во јавност декларираат дека не газат на мравка...и почитуваат опшествени правила.....но во реалноста поинаку се случуваат работите

форумов голем број членови (посетители)....отприлика еден помал град во Источна Македонија или едно поголемо село во Западна Македонија........е сега најголем број членови различно се декларираат по различни прашања (најчесто позитивно)

неколку примери....
на форумов еден куп членови се декларираат како верници (христијани, муслимани, будисти, евреи, хиндуси......)....кога сите тие декларирани верници би ја почитувале својата религија и би се запознале со својата религија....милионите постови со нетолеранција, закани, навреди би ги немало на Кајгана....на сите им смета кога некој ја навредува или омаловажува нивната религија, но воопшто не се штедат кога истите тие ја навредуваат или омаловажуваат туѓата

на форумов во темите за сообраќај скоро сите го критикуваат брзото возење и возењето под дејство на алкохол....но во реаноста голем дел од нив возат побрзо од пропишаното и често се враќаат од пијанки со автомобил

има и голем дел членови што се декларираат како атеисти и не се замараат со религија и свештеници, но во темите во кои е скрнавена црква или навреден свештеник распалуваат со цел арсенал закани, клетви, навреди за другата страна

примери има многу...како на форумов...така и во реалниот живот...голем број луѓе декларативно се добри и почитуваат правила...но во реалноста го прават спротивното

....коментар на еден мој колега за Монте Карло...."не дека несмееш да фрлиш ѓубре или пикавец на улица, туку кога ќе ги видиш улиците чисти незгодно ти е и срам те фаќа".....така да...кога секој од нас би се трудел да биде подобар, без да го зема во обзир однесувањето на околината....околината полека ќе се промени

...ќе завршам со една мисла на Мохандас Карамчанд...."бидете промената што сакате да ја видите во светот"

Па реално да правиме муабет кога сите би ги следеле правилата како што се би биле роботи а не луѓе, али добро ке биде барем да се трудиме да ги следиме колку што можеме. Е тука е проблем што сите тие што ги кажа и наброја не се потрудуваат ни најмалку тоа да го прават. Проблем е кај нас она... ајде бе фрлај кур те боли, има кој да чисти и сл....

п.с. респект за мислата подоле!

...ќе завршам со една мисла на Мохандас Карамчанд...."бидете промената што сакате да ја видите во светот"

Па реално да правиме муабет кога сите би ги следеле правилата како што се би биле роботи а не луѓе, али добро ке биде барем да се трудиме да ги следиме колку што можеме. Е тука е проблем што сите тие што ги кажа и наброја не се потрудуваат ни најмалку тоа да го прават. Проблем е кај нас она... ајде бе фрлај кур те боли, има кој да чисти и сл....

п.с. респект за мислата подоле!

на ова се сведува целиот муабет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom