Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
нема од корнер офсајд, колку што знамМене ми смета кд на некога му сметам дека мноо збору
из коррен га познаам дека кд изведуе корнер е у офсајд
Ми сметаат комшииве што немаат осет кога е време за одмор, а кога за бушење и сечење со шмишајвна![]()
Јас да не сум,вчера ги оштрев ножевите на тераса со „шмишајвна“
рачна брусалица де,некаде од 8.45-9.00 часот. Ама мислам од 7.00 може.
Прегледај го приврзокот 74983.без зборови, без зборови, без зборови
поточно немам зборови,само имам завој на главата и скинати панталони.
.....офтопик
....сите се жалиме дека нешто ни смета....сите као знаеме што не е во ред....но во реалност сите правиме нешто што нетреба
...со кого и да правам муабет...сите тврдат дека ѓубрето го фрлаат правилно...не фрлаат на улица и во природа...и им смета загаденоста....а улиците и природата се затрпани од ѓубре
или некои зли-духови намерно ни ја загадуваат околината...или поверојатно пред други луѓе сме ангели...но кога сме сами го имаме ставот "што го е..м кој ќе го носи ѓубрево со себе....треба да пешачам 10м"
промената мора да почне од нас самите...па дури потоа да очекуваме некоја промена кај другите....
кога возите ви сметаат пешаците кои не поминуваат на семафор....но истите вие кога сте пешаци барем еднаш во месецот поминувате неправилно
Па не баш сите, јас на пример никогаш не ги врлам отпадоците доколку не видам или најдам корпа за нив. Дури и син ми кој што е само 2 години доколку нешто фрли или му падне го собирам и го носам во канта или во рака/џеб додека не најдеме канта и да го фрлиме. Вчера имав ситуација кога истури на земја цело кесе со грисини и ги собрав сите до една и ги фрлив во кантата поогоре, а замисли дека немаше никој околу нас, значи можев комотно да ги оставам и да продолжам без и некој да ме види. На пр. да ми влежеш во кола ке видиш дека личи ко една голема канта за отпадоци бидејки се што можам да фрлам низ прозор додека возам не фрлам туку го собирам и после тоа еднаш неделно кога ке ја однесам на перење го чистат тоа.... итн итн итн... али тоа сум јас, сопругата дури нкогаш ми вика дека сум глуп и дека сите прават се што не треба да се прави а јас почитувам некој правила до некаде. Ја и викам, ако, нека прават, зошто јас да станам како нив? Зошто они не станат како мене? Па моето е многу подобро од нивното... и така до бескрај...
...ќе завршам со една мисла на Мохандас Карамчанд...."бидете промената што сакате да ја видите во светот"
Па реално да правиме муабет кога сите би ги следеле правилата како што се би биле роботи а не луѓе, али добро ке биде барем да се трудиме да ги следиме колку што можеме. Е тука е проблем што сите тие што ги кажа и наброја не се потрудуваат ни најмалку тоа да го прават. Проблем е кај нас она... ајде бе фрлај кур те боли, има кој да чисти и сл....
п.с. респект за мислата подоле!