Мене ова ми смета...

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ништо не ми смета..се навикнав на работите дека се онакви какви што се и дека нема да се сменат никогаш.Затоа фино лепо еден убав сончев ден ќе си се иселам...

Да те зеам со мене? У Северна Кореја ќе се селам јас.

ми сметаат некои луѓе што се живи :unsure:

Ми сметаат луѓе што се опседнати и само зборуваат за промената на времето/метео :(

Ми пречи што се лизнав од коњска лепешка што за малку ќе паднев и пречи на сред лето шири смрдеа од коњска гомна ,а кучешка гомна од скитници да не зборувам ,а бе ај чоек се навикнува на селски урбан начин на живот :coffee:

ми сметеат пензионерите по автобусите во нивните free style денови -баш фри стајл ..ми смета фрлањто на отпадоци...и тоа мн кога некој пред мене ќе фрли на земја... има уи поише работи...али...

Ми смета камерата на работа што е вперена во мене.
...многу ми смета и тоа што има многу кучиња скитници и никој не сака да се погрижи за тоа
Направи чекор напред и вдоми некое куче, мачка...

Ми сметаат моиве што прават собири со комшиите навечер :mad:
Грегор мисли дека се свингери... :cautious:

Пошто темата започна како незадоволство од животната средина:

-Ми сметаат високите тротоари кога сум со количка за деца ... а којзнае колку им сметаат на инвалидите со количка. Исто така ми пречи кога колите стојат на тротоар , а пешаците се по улица.
-Ми смета кога нема канти за отпадоци во центарот на градот/градовите.
-А пошто на Анчо му сметаат коњите кои серат по улица , и мене ми сметаат луѓето кои серат/мочат по скали и места каде се движат луѓе.
-Ми смета пајажината од кабли по бандерите.

Ако имате улога во овие работи , не продолжете.

Зборувам за во Велес, ми сметаат тие со кочии што пренесуваат стари работи, цел собраќај го заебуваат, да ти е страв да поминеш покрај тоа коњот пошто може да окркаш некое копито, најмногу ги има кај мало мовче и кај пазарот, а кај пазарот на пазарен ден ако поминеш и преживееш свака ти част. Тука има милиони комбиња, тезги, луѓе, приколки курци палци, растовараат производи во Жито со огромни комбиња паркирани на среде улица и го кочат собраќајот а богами и неможеш да поминеш на пешачки. Стварно треба да се среди тоа таму, хаос е.

Како да се среди кога цел град е заебан.. забутан.. во хаос..
Како да се среди кога прво нема асален паркинг.. кога луѓето што доаѓаат за да продадат нешто, го направија паркингот, пазар.
Треба да се затвори тоа место кај пазарот, да се изгради на 2 спрата.. со посебни тезги или дуќанчиња каде секој ќе може да си отиде и да си испазари, дури и во најладните денови, а од друга страна луѓето што стојат на тезгите, ќе бидат заштитени од секакви временски неприлики, со самото тоа и робата која ја продаваат.
Значи тоа може да биде одлично местенце, со подземна гаража и 2 спрата кои ќе бидат итекако доволни за сите оние што доаѓаат на пазарот. Помал хаос, помала гужва, подобри услови и за едните и за другите.. и решен проблем со сообраќајниот хаос.
Али.. не може сето воа, знаеш зошто?! Затоа што тие што се одговорни за тоа се без мозок и не мислат на трајно решение, туку само привремено.. колку ете да се каже дека нешто се прави во градот.

Мене ми смета кд на некога му сметам дека мноо збору
из коррен га познаам дека кд изведуе корнер е у офсајд

Ми смета што некој циган ми се сере пред гаража и ондак цела проба смрди на :гомце:

Што не ги убиеш?:unsure:

Илегално е...

Ми смета (за во Тетово)
- Паркирани Коли насекаде (буквално, 1 асален паркинг нема)
- Ѓубрето
- Гужвата. Абе тотално не организиран е градов
Сеа кој напраеја повеќе кружни наместо крстосници, 90 посто незнаат на кружен правилата и 15 минути има да чекаш на кружен да поминеш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom