Ме касна куче, а докторите ме пратија да го уловам...

• Креатор на темата Креатор на темата emmy007
  • Време на започнување Време на започнување
и сеуште мислите дека треба да и се даде покачување на плата?
сеуште сметате дека се доктори за да помагаат, да прават добри дела, и дека треба да се поише ценети од останатите нас кои работи сосема друга работа за која исто зимаме плата?
ова ти е исто како нашите ценети пејачи што идат да пејат на хумантарни концерти за кои бараат пари :) а послем се перчат со тоа што имале учество на таков концерт :)
:icon_mrgr:,,,,,,,a i bidejki socijalizmot pomina ,,,normalno e za ochekuvanje deka kako i site drugi nema potreba da pomagaat ilitimi pravat dobri dela ,,,,no,,,,sekogash ima edno golemo ""NO"",,,,,,,,,zatoa shto dodeka vie ostanatite shto rabotite imate pravo na greshki ,,,i vo zakonska vorma se kriete od istite,,,,,doktorite nemaat pravo na greshka ,,i zatoa zasluzhuvaat pogolema plata ,,,i na krajot na kraishtata ,,,kolku pari tolku muzika ,,, a shto si mislevte vie deka na doktorot mu pishuva na chelo deka e human ,,i deka ,,vo lebara lebot go kupuva poevtino od vas ,,,,,
,,stavete ja odgovornosta rabotna vasha naspram doktorskata ,,,,,,""za koja i vprochem tuka se krshat kopja ,,""",,,,pa videte dali zasluzhuvaat ili ne ,,barem priblizhno za odgovornosta shto ja imaat ,,,imajki go vo svoite race vasheto zdravje ,,,,i neka vi e nazdravje,,,,,,,,
,,,ajde vi se molam denes mama na tato nedava za bezpari ,,,a vie sakate neshto ,,recidiv socijalistichki,,,,,:coffee:

А па уште потрагично би било ако немаш водилка ( за шетање куче ) со тебе ... е тогаш брате си го наебал ... хах ...
Не бе шала на страна , каков е тој однос доктор - пациент ? Оди најди го кучето и викни ветеринар ? Што утре ако треба да правам јас на пример некоја операција , шо ќе ми рече , иди земи од дома игла и конец ќе те сошиеме ? Мислам , секоја му чест на Тодоров за мерките и превентивите , ама за ваквите само клоцата во газот ... па уште ароганција на ниво на калдрма, ех сеа ми прекина муабет со колешките баш на сред гледање на кафе ти ми доаѓаш за преврска :/ Не ќе е на арно. Што вика еден член погоре , покачување на плати барале ? Какво покачување ? За онаа ароганција која пациентите ја трпат ? Епа нечеш сестро :)

А па уште потрагично би било ако немаш водилка ( за шетање куче ) со тебе ... е тогаш брате си го наебал ... хах ...
Не бе шала на страна , каков е тој однос доктор - пациент ? Оди најди го кучето и викни ветеринар ? Што утре ако треба да правам јас на пример некоја операција , шо ќе ми рече , иди земи од дома игла и конец ќе те сошиеме ? Мислам , секоја му чест на Тодоров за мерките и превентивите , ама за ваквите само клоцата во газот ... па уште ароганција на ниво на калдрма, ех сеа ми прекина муабет со колешките баш на сред гледање на кафе ти ми доаѓаш за преврска :/ Не ќе е на арно. Што вика еден член погоре , покачување на плати барале ? Какво покачување ? За онаа ароганција која пациентите ја трпат ? Епа нечеш сестро :)
Токму поради таквите доктори и во 21-век сеуште умираат родилки и бебиња во породилиштата а тука и таму некое бебе ќе закачи жолтица или некоја друга заразна болест. :)

Токму поради таквите доктори и во 21-век сеуште умираат родилки и бебиња во породилиштата а тука и таму некое бебе ќе закачи жолтица или некоја друга заразна болест. :)

Да ти кажам право , денес да идеш на болница поголеми шанси има да заболиш отколку да те излекуваат :) Aли , незнам , ме зачуди ова , да отиде на болница и да му речат оди улови го кучето што те каснало ? Да не очекува и да го вдоми тоа куче дома ? Нели треба да имаш статус на психопат за да го кажеш тоа или ? Не ги разбирам уопште :tapp:

Да ти кажам право , денес да идеш на болница поголеми шанси има да заболиш отколку да те излекуваат :) Aли , незнам , ме зачуди ова , да отиде на болница и да му речат оди улови го кучето што те каснало ? Да не очекува и да го вдоми тоа куче дома ? Нели треба да имаш статус на психопат за да го кажеш тоа или ? Не ги разбирам уопште :tapp:
Дали сакаш докторот да оди да го лови?

:icon_mrgr:,,,,,,,a i bidejki socijalizmot pomina ,,,normalno e za ochekuvanje deka kako i site drugi nema potreba da pomagaat ilitimi pravat dobri dela ,,,,no,,,,sekogash ima edno golemo ""NO"",,,,,,,,,zatoa shto dodeka vie ostanatite shto rabotite imate pravo na greshki ,,,i vo zakonska vorma se kriete od istite,,,,,doktorite nemaat pravo na greshka ,,i zatoa zasluzhuvaat pogolema plata ,,,i na krajot na kraishtata ,,,kolku pari tolku muzika ,,, a shto si mislevte vie deka na doktorot mu pishuva na chelo deka e human ,,i deka ,,vo lebara lebot go kupuva poevtino od vas ,,,,,
,,stavete ja odgovornosta rabotna vasha naspram doktorskata ,,,,,,""za koja i vprochem tuka se krshat kopja ,,""",,,,pa videte dali zasluzhuvaat ili ne ,,barem priblizhno za odgovornosta shto ja imaat ,,,imajki go vo svoite race vasheto zdravje ,,,,i neka vi e nazdravje,,,,,,,,
,,,ajde vi se molam denes mama na tato nedava za bezpari ,,,a vie sakate neshto ,,recidiv socijalistichki,,,,,:coffee:
немаат право на грешки а грешат :) упознаени сме со многу случаеви каде ради докторска грешка некој го изгубил животот, без да сносат одговорност, со што автоматски многу не ги засега тоа дали некој ке преживее или не.
ова што ке го пишам не е баш поврзано со темава али ипак...
пред некое време на еден другар почина таткому ради тоа што од брза помош не сакаа да дојдат со образложение дека они не биле такси служба, него они сами нека си го однеле до болница.
Бидеејќи неможеле веднаш да се снајдат за некој да го однесе, оти било мн рано, човекот починува за 20 и нешо минути во моментот кога го ставаел у кола. и по следното вртење у браза помош тие доаѓаат за помалку од 15 мин. што значи дека ке стигнеле на време за да го спречат нападот што го имал :)
и на која основа бе да им се дадат поише пари? каде е нивната одговорност што викаш?
или треба да ја наградиме нивната мрзливост а?

Што кај нас работи како што треба па за да работи и здраството...освен крадењето секако :D

,,,,dobro de ,,,,od sega aj predlozhete mu na ministerot ,,,,doktorive ,,,od svojata plata /popat kazhano ,,koja ne e poveke vo prosek od 250 evriki/,,,,neka vi gi kupuvaat siteneophodni sredstva za vasheto ;lechenje ,,,vaka kao vi e rezonot,,,:tapp:,,, ke pobarate i avtobuskata karta da vi ja plakaat ,,ili so taksi doma da ve isprakaat so buket cveke,,,,:tapp::LOL:,,,omg,,,,,pa posle zoshto e zoshtoto takvo kavo e ,,,
,,,tiki aj dosta :D,, diskusija tuka ,,,aj imate od mene ,,,edna ,,,
kras_bajadera_bombonjera_200_l.jpg
,,za pacientite ,,,
,,,a za da ne bidam oftopik ,,,,ne znaete ,,voopshto i za shto zboruvate ,,,,i na vremeto ,,,vo zakonska forma ,,posle kasanje od kuche ,,,morashe istoto da bide pronajdeno,,,,i tofash ,,,pobliskite rodnini i prijateli go baraa kuchet da se najde i proveri dali e zarazeno od besnilo ,,,ili go baraa nadlezhni sluzhbi,,,,a ne doktorite ,,,,:facepalm:,,, se chitate li shto pishuvate ,,,,ushte malku ,,pa sekoj od vas ke si ja kazhe tuka sopstvenata dijagnoza,,,,,,i zatoa ,,,podobro predlog do ministerot ,,da formira sluzba ,,,ili zadolzheni od gradska higiena ,,za vakvi sluchaevi ,,,, :tapp:,,, a vie ste zapnale doktorot da vi go najde kucheto ,,,,
,,,i povtorno ushte ednash ,,,,i spored starite zakoni pacientot beshe dolzhen da go pronajde kucheto ili negoviot gazda ako se raboti za odomeno kuche,,,,,i ,,,dosta so ,,,,:LOL:,,,kuchinja de ,,,,,imate materijal za raspravanje ,,so tolku magarinja ,vo zemjava i na olitichkava scena ,,,a vie ste se fanale za eden banalen sluchaj,,,,aj pozdrav tolku od mene,,,,:icon_mrgr:

Да ти е страв на доктор да отидеш, со кој памет ти рекле да го бараш кучето, а ако им се онесвестеше таму пак ли ќе те тераа да го бараш? Е какви луѓе.
Јас од таму свински грип си фатив, а ми рекоа дека имам од кога оздравев.
А па на една другарка резултатите и ги замениле некои резултати на +35 годишен маж со 120 пулс и тахикардија, а другаркава 20 години има и синусите нешто не и биле во ред, кога си отишла дома и ги видела резултатите срцето ја стегнало па после приметила дека не се нејзини и ги однесла кај матичната за да види што ќе и рече, а таа ништо не приметила... се чудам дали воопшто ги читаат и прегледуваат резултатите или од ракав си трескаат нешто како и да е со исклучок на мал дел имаме многу глупи доктори.

Па имат ли дадено Хипократова заклетва или немат? :icon_lol:
Да не знае човек дали имаат дадено Хипократова, или Хипокритова заклетва... :pos:

Па имат ли дадено Хипократова заклетва или немат? :icon_lol:
Да не знае човек дали имаат дадено Хипократова, или Хипокритова заклетва... :pos:
Не смеат да даваат никакви вакцини додека кучето не биде пронајдено за да се провери дали има беснило. Инаку се јавив на ветеринар и тој ми рече дека тоа не се вакцини туку серуми кои чинат 100 евра за една и терапијата трае 1 месец и е многу болна проследена со температура, треска повраќање..и со тоа се интервенира само кога веќе ќе имас беснило
Членот убаво е информиран за ситацијата , ама сака да прави циркуз на форум овде, па вие дежурни сеирџии се собравте да фаќате сеир, без сериозно да ја согледате ситуацијата! :гомце:

Членот убаво е информиран за ситацијата , ама сака да прави циркуз на форум овде, па вие дежурни сеирџии се собравте да фаќате сеир, без сериозно да ја согледате ситуацијата! :гомце:
Извини :гомце:, во која ситуација фатив сеир? И веќе објаснив погоре дека докторите, според мене, постапиле тотално непрофесионално.
Ако ти сметаш дека праќање на девојче сама да лови куче (кое патем претходно ја каснало) среде ноќ, наместо да и се даде вакцина против беснило, е правилно - тогаш ти си печен за докторска позиција во македонското здравство.

Читај погоре, има објаснување од некое интервју на оваа тема. Не дека „не смеат“ да даваат вакцини, туку они сами си го толкуваат тоа во смислам “иди фати го, па ако е бесно - ќе ти дадеме вакцина“ наместо да и дадат соодветна грижа и вакцина.

и сеуште мислите дека треба да и се даде покачување на плата?
сеуште сметате дека се доктори за да помагаат, да прават добри дела, и дека треба да се поише ценети од останатите нас кои работи сосема друга работа за која исто зимаме плата?
ова ти е исто како нашите ценети пејачи што идат да пејат на хумантарни концерти за кои бараат пари :) а послем се перчат со тоа што имале учество на таков концерт :)
Секако дека треба да им се покачи платата.Тие луѓе минале 20 па и повеќе години над книга,специјализации и навистина е срамно трудот да им се изедначува со некојси келнер(без навреда,и тоа е професија) во Џино.Срамно е некој што пола живот поминал во учење и кој спасил многу човечки животи да зема плата од 20 000.Се додека е така,здравството ќе ни биде корумпирано и без никаков квалитет.Настрана што се испопримаа неписмени лекари благодарение на рамковен кои дополнително го "качуваат" квалитетот на здравството а не знаат еден збор на македонски да изустат.Те уверувам дека има лекари кои добро си ја познаваат својата работа и заслужуваат секоја почит но и тие се изгубија во тоталното сивило на државното здравство.Затоа 80 проценти од способните лекари на Клиника си отидоа по приватните новоотворени болници,останаа само лешинарите,корумпираните,партиските војничиња и чат-пат по некој што навистина вреди,но може ништо да направи од претходноспоменатите.
Проблемот во здравството е пред се политички,затоа што таква ни стана државата,место каде паразитите успеваат да се одржат и да уништат се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom