Ме касна куче, а докторите ме пратија да го уловам...

• Креатор на темата Креатор на темата emmy007
  • Време на започнување Време на започнување
абе види пес не каса тики туку така..или си многу грда или имаш грешено..ај стај слика од тебе да видиме шо фаца си?
Вакви недозреани коментари не заслужуваат пристап до темава. Бан од неа.

Во секоја нормална држава ги серилизираат животните т.с им го спречуваат множењето.Иако ги сакам животните сепак не треба да има толку скитници низ градов а ги има многу.

ти што си ја отворила темава до каде си со потрагата по кучето?
неколку дена не ја видов темава, настанал голем хаос и не можам да сфатам што зборувате.
ти ставија вакцина? го најде кучето?

неколку дена не ја видов темава, настанал голем хаос и не можам да сфатам што зборувате.
Не го нашла кучето, и ставиле вакцина.

Во секоја нормална држава ги серилизираат животните т.с им го спречуваат множењето.Иако ги сакам животните сепак не треба да има толку скитници низ градов а ги има многу.

Па тие што се со обетка се стерилизирани и вакцинирани, затоа и ја имаат таа обетка.
Проблемот е што Вардариште како служба работи крајно непрофесионално, а и тоа што има премногу кучиња НОВИ по улиците.
Позната ,,практика,, во Македонија е ако ти здосади кучето да го однесеш подалеку од дома и да го оставиш на улица. А после жителите на тоа место нека му го берат гајлето.
Во нормалните држави се регистрираат милениците и се знае кој има а кој нема миленик, и задолжително се чипуваат животните.
Па кога утре ќе го оставиш на улица кучето, ќе го најдат, ќе видат чие е и ќе те прашаат дали си го загубил, да го земеш. Ако не го сакаш... казна, плати и клати.
Затоа во понормалните држави, нема да те бркаат чопори по улица и нема да бркаш агресивни кучиња да ги носиш во хумани болници.
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 01:59 ---
Тоа е одлична идеја. Ако те нападне и касне некој доберман или питбул, сигурно првата реакција што ќе ја имаш е да го фатиш...

:D
И пекинезар да е, тешко дека ќе се затрчаш да го фаќаш :)

Добро сум, не го најдов кучето и почнав да ти примам тие серумите против беснило инаку се е во ред (y)

кучето може да те нападне од повеќе причини
1. беснило има
2. си му одземала храна или наликувало на тоа
3. си го нападнала, на негов начин
4. било повредено и исплашено па испаничило
5. не си догвисперер

Озбилно, додека е пациетот во животна опасност, наместо ако веќе се мора да се најде кучето, да се јават во Вардариште, тие пациетот го праќаат во потрага.... Не можам да се дочудам.
Муабетов, одам во полиција: Ме силуваа!!! Ај трк најди си го силувачот и донеси го, да видиме дал има сида, психичко нарушување.....
Да не е толку трагично, смешно ќе е.
случка од денес.
Денес ме касна куче околу 10 часот,веднаш отидов во Градската (стара) болница,
ми ја зачистија раната и ми дадоа упат за на Инфективна клиника.
Отидов таму ми дадоа рецепта да си купам вакцина Тетанус,бидеиќи немале.
Потоа ме пратија во Ветеринарната болница за некоја потврда за кучето.
Во Ветеринарната болница ми рекоа да одам да го ДОНЕСАМ кучето, (а и ми дадоа некој телефон) или да го однесам докторот - лицето таму да го прегледа кучето.
А каде да се најде сега кучето. Цел ден го изгубив во барање и трчање по лекари.
Кај прочита дека добила вакцина (антисерум)?
Утре до 10 часот морам да ја почнам процедурата за примање вакцина,
против беснило ( а ако се најдеше кучето и установи да е здраво немораше )

Озбилно, додека е пациетот во животна опасност, наместо ако веќе се мора да се најде кучето, да се јават во Вардариште, тие пациетот го праќаат во потрага.... Не можам да се дочудам.
Муабетов, одам во полиција: Ме силуваа!!! Ај трк најди си го силувачот и донеси го, да видиме дал има сида, психичко нарушување.....
Да не е толку трагично, смешно ќе е.
случка од денес.
Потоа ме пратија во Ветеринарната болница за некоја потврда за кучето.
Во Ветеринарната болница ми рекоа да одам да го ДОНЕСАМ кучето, (а и ми дадоа некој телефон) или да го однесам докторот - лицето таму да го прегледа кучето.
А каде да се најде сега кучето. Цел ден го изгубив во барање и трчање по лекари.
Кај прочита дека добила вакцина (антисерум)?
Утре до 10 часот морам да ја почнам процедурата за примање вакцина,
против беснило ( а ако се најдеше кучето и установи да е здраво немораше )
--- надополнето: 26 мај 2013 во 22:17 ---
Бев со моите лаевме лаевме и таа вика ништо кучето па кучето фати го :pos:
па и мене само ова ми го збореа секаде - и никако неможеш да се разбереш

случка од денес.
ова НЕМАЛЕ го сумира нашето здравство преполно со, нели, инвестиции, опрема и чуда.

И за тие памтам на почетоков од темава што викаа немало беснило во Македонија, ај наздравје, во Радишани два случаи на кучиња од пред две недели.

a,што стана со „уапената„ ?
Picture 328.jpg
еве ја раната - фармерката е искината на тоа место
горните две рани од забите, се само нагмечување,така изгледа,
кожата како на тоа место да не е искината.

Прегледај го приврзокот 64507
еве ја раната - фармерката е искината на тоа место
горните две рани од забите, се само нагмечување,така изгледа,
кожата како на тоа место да не е искината.
лошо Анчо,
шинтери нема а скитниците атакуваат
па згора на тоа и она- оди донеси го кучето ,немање вакцина и ред други глупости ми потврдува само дека МК е најмизерната земја у свет

Anco кажи кај те касна куче (во која населба), да не поминувам низ таму повеќе.

лошо Анчо,
шинтери нема а скитниците атакуваат
па згора на тоа и она- оди донеси го кучето ,немање вакцина и ред други глупости ми потврдува само дека МК е најмизерната земја у свет

Шинтери има, ама колку и по кои правила работат?
Дали навистина кучињата со обетка се безопасни, и дали доколку некое од нив ,,стане опасно,, сигурни сме дека нема да ни пренесе болест?

Куче од беснило се вакцинира секоја година. А дека баш овие секоја година ги вакцинираат, сигурно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom