McDonald's и случувањата со McDonald's во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Пред 2 недели на канал 5 телевизија имаше една емисија за дебелината во САД, каде направија еден експеримент,еден човек да јаде цел 1 месец секој ден по три пати ххл(од најголемите) оброци дневно од Мек Доналдс и резултатите беа зачудувачки, се здебели околу 15 килограми, се чувствуваше доста изнемоштено, само тогаш кога јадеше беше среќен (значи храната на Мек Доналдс му стана зависност исто како дрога)
почнуваше да му се покачува крвниот притсок, имаше проблеми со срцето и црниот дроб и ред други болести и докторите го предупредуваа да се откаже зошто може да добие трајни компликации и тој успеа да издржи 30 дена
после му беше забрането да јаде таква храна 1 година, а тежината си ја врати по 9 месеци.
Значи сите оние продукти кои спаѓаат во групата на брза храна се доста опасни за здравјето,
јас имам забележано дека ако јадам хамбургер два дена со ред (и денес и утре)навистина се чувствувам тешко и лошо после тоа, затоа почесто го одбегнувам

Обожавам:)Најубаво е тост оброк...а од пијалоци милкејк:)

Аууу обожавам храна од Мекдоналдс, кога и да доаѓам во Скопје кога имам време стално јадам таму. Многу ми се ќефски сендвичите мали, вкусни ( секси :D ) Да има овде во Струмица Мекдоналдс има по 100 пати во ден да јадам од таму. BTW некнеска во Вторникот бев во Скопје само на кратко колку половина час на поминување бевме само и јадевме во една сендвичара во Гази Баба, ми се допаднаа тостевите многу големи ги прават таму најадуваат ама многу малце материјал има внатре. Не беше лошо ама сепак некако чудни ми беа.:toe::helou:

Не ми е јасно само како може во Америка да се дебелеат толку децата од Мек кога тоа хамбургерчето е големо колку анус на незнам таму ај орангутан нека биде.

Не ми е јасно само како може во Америка да се дебелеат толку децата од Мек кога тоа хамбургерчето е големо колку анус на незнам таму ај орангутан нека биде.

Нема врска што е големо или мало, многу се калорични сендвичите и прилично штетни и затоа побрзо се дебелеат. Имаат состојки кои се вештачки и кои го брзаат тој процес на дебелеење.

Со умерено конзумирање, не би се дешавало тоа, али...:toe:

Него шо ја видов темава, кај се запустив, сеа ми се пријаде.:nesum:

Обожавам. <3

Најслаткото јадење на свет. Жалам што нема во мојот град.

Обожавам. <3

Најслаткото јадење на свет. Жалам што нема во мојот град.

Заеби Mc Donalds, во Софиа кога бев последниот пат јадев во KFC, е тоа е јадење најслатко на свет. Тоа да го донесат кај нас.

Глупост тешка е. За сите пари глупост, али еј. Недела дена сум се крстела и сум ја бацувала земјата пред влезот на секој McDonalds што ќе го видев. Сеа, домче... Не го ни есапам. :icon_lol:

Фак, пак ми се присакува хепимил. Кученца имаа бе па! :(

Колешка моја од Струмица имаше на гости дечко од Германија. Се' додека во Скопје не виде дека има Mc Donalds, за сите други градови во кои нема а тие беа, меѓу кои и Струмица, велеше дека се села и беше разочаран=). А кога го видел во Скопје, веднаш ја натерал да влезат таму, како дете по играчка што трча. Не знам од кога Mc Donalds стана фактор за разграничување на село од град, ама ајде=). А за мене лично, чизбургер оброк, ве молам.=)

Гнасотија тешка...како можете да го јадете тоа не ми е јасно.

„За мене уште еден од тој“ :zlo:
fat_children.jpg

Еве ви го Mc Donalds :uvo:, без навреда ама ова не личи на ништо, што ќе биде со ова дете кога ќе порасне ако продолжи вака, ќе стане неподвижен.
Се разбира дека е вкусно но повеќето работи кои се вкусни се и штетни.

А јас, јас воопште не јадам ваква храна, бидејќи ова е калорична бомба :ban?:

Mc Donalds????? :nenene::nenene::nenene:
Naj reklamiraniot svetski singir na Fast-Food vo svetot.
Naj odvatno vo svetot.

Шо се паѓа оваа недела у Happy Meal да не знае некој? :)

hranata vo mc donalds mi e odratnaaaaa, mozebi deka sum vegetarijanec ama ne mi e jasno kako moze lugevo tolku da jadat od tamu i da se zavisni od toa, a za toa kolku e stetno da ne pravime muabet

obozavam jadam po 7 do 8 pati nedelno u mcdonalds mislam za mene toa e najubavata hrana posho mama ja zaboravif u skopje pa nema koj da mi gotvi inache mcdonalds tuka u usa ne e tolku poshtuvan ima sega brza hrana sho poveche se jade od mcdonalds na primer taco bell i kfc

Сакам кфццц:(:(:(
ај пушти ми 3-wing combo :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
:pos2::pos2::pos2::pos2:

штета што нема тука...уффф како ми недостига...
(а и dominoes не е лошо)

:helou::smir:

а иначе:обожавам мкдоналдс... обично земам медаљони или мкчикен ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom