Мажите и спортот

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
"многумина не знаат,а не ни мора" - страв ти е ако дознаат од нивната реакција ?

Да бе страв ми е...:pos: Од што да ми биде страв? Зошто би се замарала со нечија реакција на нешто што јас сакам?
Муабетот ми беше дека немам потреба секому да кажувам и докажувам што јас сакам и да се впуштам во бесцелни и глупави дискусии, особено со луѓе кои не ги познавам, а сум излегла на пример за да си поминам убаво. Порано со сите дебатирав, се расправав до последно, сега си штедам енергија. Не гледам поента да дискутирам со било кој чиј најјак аргумент му е “женско си“. Исто ко ако некое машко ми искоментира за мода на пример, да му речам “машко си“. Каков побогу аргумент е тоа во дискусија?

2А праша од кога приоритет на женските им е машките да гледаат фудбал, а не праша за тоа дали женските треба да гледаат фудбал и да сакаат фудбал.
Коментарот му се однесуваше на првиот пост на Леа, кајшто леа мрчи дека мажите се тапа ако не гледаат фудбал.

Знам, отпосле сфатив, се разбравме преку ПП. :icon_mrgr: Моја грешка. (y)

Јас знам машки што не само што не ги интересира воопшто спорт , туку не ги интересира ни ништо друго :pos:
Вегетира . Работа - дома - спиење. Без женска цел живот. Едно до две кафиња у месец ќе излезе во град и тоа му е . :confused:

Сваќам тоа за женската и за монотоноста во денот, али кафе бе? Значи до ден денес не ми е јасно од кај таа потреба да се оди на кафе секој ден? Имам другар , значи само еден е , буквално е опседнат со тоа "ај на кафе" секој ден.

Ти ебам тоа младината денешна , да имаат 150 денари во џебот за кафе и сендвич , и да седнат во кафичот да бидат видени дека и денеска тие величествените се на кафе. НА КАФЕ. Незнам за другите градови , али јас кај што живеам ако испуштиш само 3-4 дена да не одиш на кафе , автоматски нешто ти фали и треба да размислуваш за консултација со психолог.

Има еден куп други активности на кои можеш да го искористиш времето , да се дружиш и да научиш нешто , отколку да чмаеш на кафе секој ден.

Што се однесува до спортот секако дека пратам од се по малце , не сум некој голем фанатик , али знам од прилика што се дешава низ европските фудбалски лиги. :)

Гледам спорт цел мој живот, цел. Од 9-10 години, на времето и играв фудбал у маало со машки и сеа што?
Tи текнува кога игравме маало против маало? :rolleyes: Ех, убави времиња....
Он: Следам спорт уште од мали нозе, почнав со фудбал, па потоа се појави интерес и за ракомет, баскет, тенис, формула... Сум играла фудбал, сум идела на утакмици, фан сум на неколку тимови и дефинитивно се присутни нервози и стресни/радосни моменти кога ги следам истите, едноставно не можам да останам рамнодушна :). Од прва ми било несфатливо и чудно како може машко да не прати никаков спорт, но сепак со тек на време ќе го сварам тој факт иако првично сум се надевала дека ќе имам уште една плус личност во кругот со која ќе можам да праам муабети поврзани со спорт уз пиво :D. Неколку пати сум откажала искачање заради некоја утакмица но среќа повеќебројни се оние искачања каде што другите се прилагодувале на мене и сме искачале на некое место каде што знам дека ќе даваат пренос од онаа која ме интересира :oops: :icon_lol:.

темата е ако јадиш пица со раце си сељак или не :D

ама се глеа ја напиздил некој леандра наша

Што има лошо у тоа пеер?:)

Многу е едноставно пеер, ако неможеш да создадеш вредности за себеси, некој друг ќе го направи тоа за тебе; И тоа нема да биде во твоја корист.

Во повоопштена смисла, има многу повеќе во живеењето на животот отколку задоволство деривирано од материјалистична исполнетост (која патем речено е продукт на масовно-консумеристичко општество). Фокусирајќи се само на задовоство остануваш со мошне ограничен и беззначаен живот кој на крајот ќе те направи несреќен (хедонистички парадокс). Постои многу повеќе од тоа во животот и во светот. Едно целосно подлабоко духовно постоење ако сакаш.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paradox_of_hedonism

Ме боли кур и за спорт и за тоа како се бакнувате, искрено.

I love you.
--- надополнето: 19 јануари 2014 во 01:45 ---
Може јас сум алергична на ту мач фудбал тоа сабота и недела да не се испадне од дома, натпревари се следат во секоја мин на телефон, у кафана се збори за фудбал (убер досадно), али маж без да го интересира спорт немам сретнато досега. Како тоа изгледа, зборите за шминки, пудра и хулахопки или?

Сајберспорт рачунаш?

Многу е едноставно пеер, ако неможеш да создадеш вредности за себеси, некој друг ќе го направи тоа за тебе; И тоа нема да биде во твоја корист.

Во повоопштена смисла, има многу повеќе во живеењето на животот отколку задоволство деривирано (која патем речено е продукт на масовно-консумеристичко општество).

Пошто изведено и производ се премногу комерцијални и конзумерски зборови. :X3:

Ми се допаѓаат тие семи анархистички размислувања кои мрчат за све во што уживаат луѓето. Све е тоа теорија на заговор на владата за да не запре од тоа да го видиме тајниот план за уништување на светот кој се спрема зад завесите.
Луѓе уживаат во WOW, игри, кафиња, спортови и такви секојдневни и материјални работи...
Пошто нели, водката што ја пиеш у Менада не е конзумерска и материјална. Таа е "духовна водка". Ти не уживаш во работите и книгите кои ги читаш? Не ти предизвикуваат задоволство? Или ги читаш затоа што не ти се допаѓаат и имаш некои мазохистички пориви?
И ако ги читаш пошто ти причинуваат задоволство и сакаш да уживаш во истите, не е тоа хедонизам? Не е тоа примарниот драјв кој го води твојот мозок да напредува?
Да лачи серотонин и допамин?
Или според тебе, единствениот пристап кон работите во светот светот кој ќе не продухови е ако правиме работи кои нејќеме да ги правиме и не прават да се осеќаме срање?
Ако сакаш да читаш книги и да напредуваш духовно, прави го тоа. Не мрчи за тоа што други луѓе сакаат да прават и ги прави среќни. Има работа која се вика диверзитет и толеранција. Ти како про либерал треба да знаеш дека секој треба да го прави тоа со што е среќен се додека не повредува некој друг, не беше така?

Ич не ми е гајле дали гледа или не спорт. Ама ич.
Поарно да земе да игра нешто рекреативно, кошарка, фудбал, што било, а да не ми е обесен на тв само со пивото и пивскиот стомак.

Порано можда се чудев на машкиве што не ги занимаше ич спорт, зошто дома кај мене постојано се гледа нешто што е во тек, а и претежно машки имам во фамилија, па чудно ми беше.
Сега, што знам, не ми е тоа ич битно кај некој.
Посебно пак за нашиве репрезентации, поарно нека си тера некоја работа, отколку да ми изиграва вештачки патриот за нешто што не го интересира.

И не, не се прави муабет за пудри и слични женски глупости, не значи дека е педерче прикриено ако не гледа фудбал и урла ко манијак.

Сите спортисти тука а никој еден круг околу зграда не истрчал.ја поарно би идел у 6 сабајле да трчам надвор отколку да седам саат и пол пред тв и да гледам како ја бркаат топката.
А уште понесфатливи ми се оние кои кршат инвентар по дома од нервоза додека фудбалериве зимаат милиончиња и кур не ги боли за нивните фанови.

Во повоопштена смисла, има многу повеќе во живеењето на животот отколку задоволство деривирано од материјалистична исполнетост (која патем речено е продукт на масовно-консумеристичко општество). Фокусирајќи се само на задовоство остануваш со мошне ограничен и беззначаен живот кој на крајот ќе те направи несреќен (хедонистички парадокс). Постои многу повеќе од тоа во животот и во светот. Едно целосно подлабоко духовно постоење ако сакаш.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paradox_of_hedonism

Не негирам ништо од твојов пост, тоа си е твое дихотомско поимање на светот кој те опкружува. Постои и духовен хедонизам, некои и страдањето го прифаќаат ко задоволство. Муабетот е дека вредностите отсекогаш постоеле, ти само го одбираш тоа што ти се допаѓа. Се додека некој не ти наложува како да живееш (освен нели ако самиот тоа не го побараш) не гледам никаков проблем, па макар задоволството да си го наоѓаш и во секојдневно пијанчење по кафани, соништа да направиш милиони, гледање турски серии итн. За некои луѓе гледањето фудбалски утакмици и опседнатост со фудбал и со својот фудбалски клуб претставува духовна исполнетост, ја на пример можам да кажам дека тој начин на живот не ми се свиѓа, ама да ги карактеризирам или стреотипизирам ко вакви или онакви само поради тоа што сакале или не сакале фудбал ми е претерано, заради тоа и се надоврзав на твојот пост, ако едните кои според тебе се проста маса или луѓе кои тежнеат да се сообразат со масата, тогаш оние помалубројните кои се сметаат себе си за просветлени се сигурно псеудо-интелектуалци.

Од прееска кога гледавме Европско Македонија - Унгарија (нека се запамети денов и изгубивме) ми текна идеја за темава. Ние гледаме Европско нервоза пука, пцуеме, од маса се лета, се пцуе по фамилии, меѓу себе, по ракометари, едноставно по кој ти налета во тие 5 минти и добивам лајк на тема како се бакнувате од машки профил. Добро бе мажи вие спорт гледате или не гледате? Нешто фудбалче играте или не играте? Некој омилен спорт имате ли? Нешто во гради нели ви заигрува кога игра наша репрезентација да седнете со другари и да ја изгледате без досадни жени кои зборат 60 мин за пудра и сенка? Имате ли вие машки другари кои ви ѕвонат на тел и ве викаат на фудбал или било што да изиграте рекреативно?

Жени како реагирате на вакви мажи кои апсолутно не ги интереира спорт? Дали ви е поинтересно ако даљинското е во ваши раце и заедно гледате фешн? Може ли да опишете што ве пали кај вакви мажи кои апсолутно немаат ни една спортска карактеристика?

Може јас сум алергична на ту мач фудбал тоа сабота и недела да не се испадне од дома, натпревари се следат во секоја мин на телефон, у кафана се збори за фудбал (убер досадно), али маж без да го интересира спорт немам сретнато досега. Како тоа изгледа, зборите за шминки, пудра и хулахопки или?

Зошто мешаш играње и гледање?
Замисли ме како гледам по неколку саати партии на Каспаров на јутуб а не играм ни по една блиц партија дневно. Исто и со фудбал, и со ракомет и пинг понг и што знам уште што.
Мене ми е разбирливо да гледам фудбал затоа што тренирам....и тоа и било некогаш така. Во детски денови...сум играл и пинг понг исто така. Ама некој со стомак како трудна жена да седи пред телевизор и да пцуе(навива бе)....уствари да си лечи комплекси да биде репер за машкост?
Дај не заебавај.

Пошто изведено и производ се премногу комерцијални и конзумерски зборови. :X3:

Ми се допаѓаат тие семи анархистички размислувања кои мрчат за све во што уживаат луѓето. Све е тоа теорија на заговор на владата за да не запре од тоа да го видиме тајниот план за уништување на светот кој се спрема зад завесите.
Луѓе уживаат во WOW, игри, кафиња, спортови и такви секојдневни и материјални работи...
Пошто нели, водката што ја пиеш у Менада не е конзумерска и материјална. Таа е "духовна водка". Ти не уживаш во работите и книгите кои ги читаш? Не ти предизвикуваат задоволство? Или ги читаш затоа што не ти се допаѓаат и имаш некои мазохистички пориви?
И ако ги читаш пошто ти причинуваат задоволство и сакаш да уживаш во истите, не е тоа хедонизам? Не е тоа примарниот драјв кој го води твојот мозок да напредува?
Да лачи серотонин и допамин?
Или според тебе, единствениот пристап кон работите во светот светот кој ќе не продухови е ако правиме работи кои нејќеме да ги правиме и не прават да се осеќаме срање?
Ако сакаш да читаш книги и да напредуваш духовно, прави го тоа. Не мрчи за тоа што други луѓе сакаат да прават и ги прави среќни. Има работа која се вика диверзитет и толеранција. Ти како про либерал треба да знаеш дека секој треба да го прави тоа со што е среќен се додека не повредува некој друг, не беше така?

Иако уживам додека читам книги, главната и примарна причина поради која читам е да се унапредам и да се надградам. Нема ништо хедонистички во врска со тоа. Потоа како тежок либерал со изразито семи-анархистички ставови го имам истото мислење и за општеството. Тоа треба да се води според цели и принципи кои се утврдени во неговата најпрагматична форма, и како резултат на тоа постојано да се надградува и унапредува. Од оваа точка станува јасно што е утилитарна вредност а што не е. Алкохолот, WoW, и пасивното гледање спортови на телевизија се бесцелни, залудни активности. Тие не го наградуваат духот туку го дегенерираат. Активното спортување и потрагата по духовното постоење на пример, се спротивно на тоа.

И пошто знам што ќе пишеш следно, ајде да скратиме две три бесцелни коментари: утилитаријанизмот не може да се поврзе со хедонизмот. Прочитај повеќе за Џон Стјуард Мил -- Mill's "proof" of the principle of utility

Баш прееска со екипава го оговаравме еден другар шо у животов нема изгледано ниту 5 минути било каков спорт. И згора на се со сиот памет еден ден ни вика : НЕ МОЖАМ ДА ВЕ СФАТАМ КАКО МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ ФУДБАЛ ???????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom