Тоа е одлично. Почитувам луѓе кои прават работа која им е љубов, желба и за која живеат. Секогаш сум го почитувал мотото "праи го тоа што те прави среќен."
Пошто од мал си со Вардар, навиваш и си комита, сакам да те прашам нешто.
Дали поштуеш тепање на други навивачи и воопшто насилство кога се зборува за фудбал?
Објективно гледано, он навива за едниот тим, ти за другиот и сам знаеш дека тоа е субјективно и дека не секогаш твојот тим ќе изигра најдобро исто како што неговиот тим нема да изигра најдобро. Знаеш дека причината на почеток, поради која си се одлучил да навиваш за Вардар е субјективна, да си живеел у Битола ќе си навивал за Пелистер итн...
Зошто тогаш, навивачи на Вардар на пример еве, се тепале крвнички со навивачи на Пелистер? Имало и сериозни последици, повредени итн... Зошто морало тоа?
Дали го оправдуваш тоа и објасни ги твоите причини и мотиви?
Да ти одговрам на прашањава со ред...
Јас лично не спаѓам во оние кои искористуваат и најмала шанса за да направат инцидент, ако некој таков се пронајде во муабетов нека се изјасни зошто тоа го прави. Јас одам за Вардар и само за Вардар не одам со мисла да се тепам со гостински навивачи. (не дека ги има во последно време) Доказ за тоа е дека бев на ФК Вардар на снег со уште неколку души на форумов, каде што заедно на цел стаидон бевме 70 души а Комити го бојкотираа натпреварот, гостински навивачи немаше, тогаш зошто би идел ако не само заради Вардар?

Во Македонија нема тепачки друже само затоа што некој друг навивал за друг тим, уште еден пример ти се натпреварите помеѓу Вардар и Металург, од иста врата на иста трибина поминуваа и фанови на Вардар и на Металург, не видов некој да е повреден заради тоа, исто така и после утакмица никој не е до толку будала да нападне некој затоа што е за Металург, како што и јас не сметав на никој кога поминував со дрес од РК Вардар помеѓу фанови на Металург. Ама добро ова ти се обични симпатизери.
Инцидентите настануваат најмногу заради пубертетлии кои мислат дека се најголеми мангупи, па кршат сообраќајни знакови по пат, фрлаат предмети во терен, се провоцираат со навивачите од друга група итн...А најголема омраза се создава помеѓу Македонските и Албанските навивачи, многу е лошо што политиката е премногу вмешана и во спортот и јас сум многу, многу против тоа...Но и често има провокации од типот "Тоше п*дер, Алах п*дер" скандирања Цигани, Ш*птари, повици за голема Албанија итн. и толку му треба да народот да се попали, заостанати работи...Никогаш немало инцидент затоа што некој изгубил, ете најмногу заради ваквите што ги спомнав се случуваат инцидентите.
Нормално е да навиваш за клубот каде што си израснал, последниве години не се случиле такви крвнички инциденти како што велиш, сигурно нема да се тепам со некој ако е од Битола и навива за Пелистер, меѓутоа често има провокации од двете страни и во глобала останува на тоа, на трибина одат секакви и покрај оние пубертетлии кои се влезени во филм доволно е некогаш еден да влезе под дејство на алкохол и да направи ршум на трибина, дури и на својата трибина не само со гостинските навивачи, често заради такви ликови доаѓа и до инцидент со полицијата...
Од муабетов горе ќе сфатиш дека јас немам такви мотиви, мојот мотив е Вардар и да не постојат Комити и да нема други навивачки групи јас ќе одам на секоја утакмица на Вардар.