Mazda 6 vs. Opel Insignia

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Зависи кој што сака.Јас би избрал Open Insignia.
:salut:

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.788
Поени од реакции
3.858
Брат ти драпаш или ти дале некоја демо верзија да возиш?

Фордт мој (караван) со 60 кс дизел, можам да речам дека солидно влечи а е над тон... Инсигниата е 3 пати појака а потешка со некои 200-300 кг и велиш дека не влечи? Нема теоретска шанса.

Може демо ми дале, во Скопје, во Аутомакедонија таа личната што им е во салон за курчење, може им е демо кој ги знае... Можно е деновиве пак да и чучнам да ја осетам уше еднаш.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Drugar moj tuka vozi Mazda 6 Mugen system so 2300 kubici. Masinata e stvarno grom.
Ama nikako da stignam da vidam ili pak da sednam u nekoja Insignia.
Sepak, spored dizajnot se u gotovo ist podest. Sea za performansite ne bi znael.
A i cenata.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Јас гласот го давам за опелот, некако повеќе на око иде во дизајн. За перформанси не сум упознаен за двете возила ама ако бирам дизајн ќе одберам Инсигнија.

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Некако маздава ме разочара на краш тестов, има послаб резултат од Toyota IQ а има дури и портокалово поле во можните повреди(што го немало последниве 3-4 год. во таа класа)

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Овде може да се додади и новата Тојота Авенсис :)

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Ако е само за изглед,што и да се одбере нема да се погреши,ама маздата ми е некако веќе видена работа,додека инсигниава изненади,а башка опел си е опел,така да мај воут гоус ту опел

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.788
Поени од реакции
3.858
Мене ептен ми е тапа таа кола. Ја видов два пати. Надворешен изглед 0.
Точно... Мислам, ние сме млади луѓе и сакаме да возиме/дискутираме/гледаме младелачки коли, пред се надворешен изглед кој ке те освои. Тојотата е за пензионери...Е сеа да, нигде не пишува дека не може да ја вози и млад човек али кога би ги имал парите дефинитивно не би ги потрошил на Авенсис:). Според мене дефинитивно не треба да се најде измеѓу овие две...

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Мојот глас иде за Мазда заради јапанците не за друго:pos2::pos2::pos2:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Опелов е подобар од Маздава :smir:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
:) Каква споредба... Знаете.. според мене ова е исто ко некој да ти нуди 100 евра и 6100 денара.. ШТО КЕ ОДБЕРЕТЕ ??? у принцип така му доаѓа .. претходно прочитав еден пост Што и да одбереш нема да згрешиш и потполно го подржувам тоа... Мислам колите се стварно супер, убави на изглед, добро декорирани, технологија имаат бајаги, економични се и ред други работи.... можда опелот е поубав на внатрешниот лик.. али ако земеме у предвид деа опелот има посовршена технологија ондак испаѓа дека он е подобар.. а што се однесува до мене јас лично би избрал мазда.. незнам зашто ама заљубен сум во јапонскиве коли ПОГОТОВО ВО МАЗДА 6 !!! .. сум имал прилика да се возам во таква кола и едноставно воодушевен сум...

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.788
Поени од реакции
3.858
Има некој видено слика од Инсигниа со OPC Line? Се утепав од барање по нетов ама никако не можам да најдам... Ни чичко Гугл не може да ми помогне. Ако некој случајно налета на таков уникат нека се јави:)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
Има некој видено слика од Инсигниа со OPC Line? Се утепав од барање по нетов ама никако не можам да најдам... Ни чичко Гугл не може да ми помогне. Ако некој случајно налета на таков уникат нека се јави:)
На ова налетав:

[URL="http://www.motorauthority.com/images/GM/Opel/Insignia/Spy/OPC_2/Opel_Insignia_OPC_spy_MotorAuthority_001.jpg"]:vozbud:[/URL]http://i42.photobucket.com/albums/e313/autopics2008/medium_2778993190_9991916206_o-1.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom