MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Еј луѓе ај некој со МАкс ТВ да ми помогне. Порачав филм, и се убаво си почна филмот но нема превод. дали има нешто во опциите да се подеси за да има титл, ај ве молам за помош, ако може по ПП. Итно е.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Поднесов барање за пакет кој чини 3000 денари, вклучувајки 150 гб интернет, безплатни разговори локални и цела мак, вклучен е и рутер, има мах тв со 70 канали.. е сега ме интересира дали некој го има пакетов, и дали е се како што така пише. И каква е телевизијата, сигналот, вреди ли да се има мах тв??
Јас го користам истиот пакет веќе месец дена. Мој совет ти е или да почекаш, т.е. да не се приклучуваш, или да го земеш основниот пакет. Ти велам да почекаш, зошто имаат огромни проблеми, засега нерешени и за да не кркаш бедови како што кркавме деновиве. Разликата во цена е заради интернетот, а интернетот по тапа не може да биде (може да видиш поназад, имам скрин шотови ставено), нудат едно а не испорачуват ни приближно, наводно проблемот е во рутерите.
Сликата е џам, многу е подобра од кабловска, и звукот на каналите исто така.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Поднесов барање за пакет кој чини 3000 денари, вклучувајки 150 гб интернет, безплатни разговори локални и цела мак, вклучен е и рутер, има мах тв со 70 канали.. е сега ме интересира дали некој го има пакетов, и дали е се како што така пише. И каква е телевизијата, сигналот, вреди ли да се има мах тв??
Imam MAXTV od pred nova godina i slobodno mozam da kazam iako ne sum od skopje citajki ja temata za Cabletel deka vo momentov vo makedonija nema podobra opcija i za internet, televizija i telefonija od T-Home. Lokalnite kabelski televizii sekade vo drzavata se od tapa po tapa nikakov signal nikakva slika nikakvi pravila nema.
Do sega e ok samo sto pred 2-3 dena imaa nekoj problem so televizijata i so internetot koja traese 3 dena.
Moe mislenje e da si zemes i ic da ne cekas i da ne si se nerviras so lokalniot kabelki operator.

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Па мене ми е интернетот важен и така тв не гледам (тоа моите дома).. имам 100 гб да, и демек сеа 150 гб е, а побавен а..? damn.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Па мене ми е интернетот важен и така тв не гледам (тоа моите дома).. имам 100 гб да, и демек сеа 150 гб е, а побавен а..? damn.
Направив прост тест, пошто ме изнервираа зошто се вадеа дека демек Србија им правеле проблеми и слично. Одштекав рутерот што ми го дадоа и ја ставив линијата на мојот модем и рутер. Имав 1,5Мбит побрз даунлоад и 500кбита побрз аплоуд.
Тешко сра&е се рутерите што ги даваат. За торент нејќе да чуе, повеќе од 10-20 кило бајти не тегне, мењам рутерот си тегне прописно. Линијата е истата.
Иако, мора да кажам, пошто го користев АДСЛ100, пак е послаб интернетот со Макс понудава.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Направив прост тест, пошто ме изнервираа зошто се вадеа дека демек Србија им правеле проблеми и слично. Одштекав рутерот што ми го дадоа и ја ставив линијата на мојот модем и рутер. Имав 1,5Мбит побрз даунлоад и 500кбита побрз аплоуд.
Тешко сра&е се рутерите што ги даваат. За торент нејќе да чуе, повеќе од 10-20 кило бајти не тегне, мењам рутерот си тегне прописно. Линијата е истата.
Иако, мора да кажам, пошто го користев АДСЛ100, пак е послаб интернетот со Макс понудава.

Aj ako sakas kazi so ruter imas od t-home na koristenje, i kako go pravis toa da ide preku tvojot ruter ako sakas da mi kazes poso i ja imam moj ruter dobar ako moze nekako da go stavam u funkcija

P

Princ

Гостин
Тешко сра&е се рутерите што ги даваат. За торент нејќе да чуе, повеќе од 10-20 кило бајти не тегне, мењам рутерот си тегне прописно.
Тркало, грешиш. Тоа што ти се погодило да излегуваш на интернет преку Унгарија е башка муабет. Вака јас ќе ти препорачам, најдобар тест.
Конектирај се со кој сакаш модем/рутер и измери ја брзината.
Ако ти е солидна, направи tracert google.com
Реконектирај се неколку пати додека не ти е гадна брзината и пак направи tracert google.com
Тогаш ќе видиш дека само кога излегуваш на интернет преку Унгарија интернетот ти е добар, не дека нешто менува модемот/рутерот :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Тркало, грешиш. Тоа што ти се погодило да излегуваш на интернет преку Унгарија е башка муабет. Вака јас ќе ти препорачам, најдобар тест.
Конектирај се со кој сакаш модем/рутер и измери ја брзината.
Ако ти е солидна, направи tracert google.com
Реконектирај се неколку пати додека не ти е гадна брзината и пак направи tracert google.com
Тогаш ќе видиш дека само кога излегуваш на интернет преку Унгарија интернетот ти е добар, не дека нешто менува модемот/рутерот :)
Не, не ...
Како мислиш излагам преку Унгарија. Ако мислиш на тестовите предходно направени, нема врска и преку Зимбабве да тестирам горе доле таа е брзината.
Рутерот е бел no name, т.е. нема на него никаква ознака освен доле лепенка Pirelli. Искрено прв пат кога го донесоа видов дека Пирели правеле рутери, ја како што знам со гумите добро им одеше. А добив објаснување дека наводно ќе ги мењале, пошто се испоставило дека нечинат.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Vo eden post ponazad kazav deka nema da menjaat ruteri tuku ke menjaat softver samo.

Jas go imam istiot ruter pirelli aj ako sakas kazi koj porti kako so da otvoram da napisam za da ode preku mojot ruter

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Pirelli рутерите се багувани, наводно се чека на нов фирмвер, па после ќе ги средуваат. Може само да си чекате.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Наводно не им чинеле рутерите (ПА ТОА Е НИВНИ ПРОБЛЕМ)

Нема везе тапа им се рутерите.Пробано со стариот линк се е ок.А PIRELLI е несто ван сериско не функционира.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
A so se podobri tomsonot nisto. Filip27 kolku sto mi kazuvase toj ima tomson na sabajle kafe si vari i jajca si przi za pojadok na tomsonot.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Isto gjubre se i tomsonot i pirelito, i toa zamislete lugjeto pocnaa na mesecinata ovostarnici da si sadat a t-home davaat ruteri koi ne podrzuvaat N mreza.

Sramota za edna vakva kompanija.

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Да прашам, дали мора да се користи тој рутер, или можам да си го задржам стариот обичен моден? Или преку тој бежичниот е и интернетот и телевизијата?

Kajgana Shop

На врв Bottom