MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
13 декември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
18
Иста ситуациа е и кај мене, нема денес цел ден, истата слика, грешка при активирање.
Ќе има тепачки со сметките мене така ми изгледа, 2 недели се канеа да дојдат за да средат телефон и интернет, сега нема ТВ, а интернетот е сеуште тапа невидена.

Овој муабетот со рутерите се испоставува дека е апсолутно точен, пошто се заинатив извадив стариот модем и рутер и оп, даунлоад 1Мегабит повеќе, аплоад 6-пати поврз.
Е%ате аматерите.
Ova samo kaj nas li se slucuva ili e pogolem problemot mislam vo Makedonija ili samo vo Skopje
A inaku ruterite se totalno sranje jas pred dva dena go nosev vo t-home mi pagase dsl linkot ima 10min pa nema 10min i taka 3 dena i koga mi go vratija ruterot mi rekoa se e vo red so ruterot i kao demek smenile nekakva ploca tamu kaj niv vo t-home.Eve 2 dena ne e padnata konekcijata ama od denes nema maxtv.Jas sepak mislam deka vo ruterot e problem

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Иста ситуациа е и кај мене, нема денес цел ден, истата слика, грешка при активирање.
Ќе има тепачки со сметките мене така ми изгледа, 2 недели се канеа да дојдат за да средат телефон и интернет, сега нема ТВ, а интернетот е сеуште тапа невидена.

Овој муабетот со рутерите се испоставува дека е апсолутно точен, пошто се заинатив извадив стариот модем и рутер и оп, даунлоад 1Мегабит повеќе, аплоад 6-пати побрз.
Е%ате аматерите.

I kaj mene i vcera i deneska od 10 nema tv.

Za ruterite: nema da ima zamena na ruterite tuku samo ke ima zamena na softverot.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Taka ke bide ama pa koga ke pomislam ic ne mi se vraka pak na lokalnata kablovska televizija, ke trebe da baram drugo resenie.:toe:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Zdravo na site i eden golem pozdrav do clenovite na kajgana. Eve jas sum nov clen i odma da si go kazam moeto:)Vcera edno 5 saata nemav max tv a denes od sabalje od kaj 10 do sea eve vise nova den i 2.55casot uste nema televizija :(.Zvonam na 080012345 i nikako ne se javuat .Dobiv preku denot kaj 2 saatot i mi kazaa deka do niv e problemot i deka za 2 casa ce se uprave t.s do 4 ce dobijam tv ama nisto.Kazano deka 1 i pol den nema Tv .Korisnik sum na Call &Surf + paketot i imam 2 recivera.Ova e slucaj za vo Kavadarci:)i tipot plus mi kaza da sum prijavel na 171 i ce mi odzemele od smetkata vo periodot koga nemalo tv znaci PRIGOVOR.So 2 recivera brzinata na netot padja na 2500kbs.Vo dogovorot ne pise deka so tv deka padja brzinata na internetot .slikata svarno e djam ama brzinata padja na netot:(((Za da postignis 5500kbs treba 2 recivara da gi stavis na stand:9(

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Принц, еве го образложувањето од т-хоме:
Паднал напонот на рутерот, самиот се ресетирал и се вратил на фабрички подесувања а со тоа автоматски и го изгубил софтверот од т-хоме. Сега го средија, нити имам некаков пристап до него (мислам на администраторски) нити пак ќе буричкам во него. Баш ме интересира како ќе работи сега

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Пад на напонот е дефинитивно проблем и затоа UPS не ти врши работа, ти треба стабилизатор. Кај мене од ког ставив стабилизатор се нема прекинато конекција освен кога ми ја зголемија брзината од нивна страна (претпоставувам поради ТВ) пред 7 дена. И кај мене кога ќе паднеше напон светеше Power сијаличката поротокалово, а сите други беа изгаснати.

Член од
24 март 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Кај мене во Радовиш од недела нема телевизија а интернетот тече супер, изгледа имат некој голем проблем

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Јас порачав сеа чекам да дојдат и да ми стават, тука освен проблеми и поплаки ништо друго не читам, ај вајда не е толку лошо:toe:. Или ако е лошо се надевам дека ќе се оправат со тек на време, ваквата понуда е прв пат во Македонија по може ова се само вообичаени детски болести.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Јас порачав сеа чекам да дојдат и да ми стават, тука освен проблеми и поплаки ништо друго не читам, ај вајда не е толку лошо:toe:. Или ако е лошо се надевам дека ќе се оправат со тек на време, ваквата понуда е прв пат во Македонија по може ова се само вообичаени детски болести.
Со оглед дека пакетите и искуството го собираат од Хрватска, овие проблеми не требаше да им се случат. Срамота и брука е T-Home да си дозволи веќе трет ден да остава без ТВ и катастрофа интернет. Вчера се јавија се извинуваа, ќе надокнаделе, ама пробај се пред да влезеш во бизнис, а не одпосле да ги решаваш проблемите.
Во 21 век во очи Светско првенство на собна гледам и изигравам антена дома.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Со оглед дека пакетите и искуството го собираат од Хрватска, овие проблеми не требаше да им се случат. Срамота и брука е T-Home да си дозволи веќе трет ден да остава без ТВ и катастрофа интернет. Вчера се јавија се извинуваа, ќе надокнаделе, ама пробај се пред да влезеш во бизнис, а не одпосле да ги решаваш проблемите.
Во 21 век во очи Светско првенство на собна гледам и изигравам антена дома.
Тоа на лажга од 19 век изгледа :pos2:, како ќе надокнаделе, место на 10 сметката ќе ти дојде на 12 ли. Абе од што немаат изговор за некои проблеми само да се вадат. А тоа горе кој наведе дека место упс ти треба стабилизатор малце нелогички е дека претежно упс'те се со вграден стабилизатор, зависи кој каков купил. Сега за 1000 денари стабилизатор малце тешко во упс но сепак, шкартерија рутери даваат сите провајдери + ти ги наплаќаат некои :pos2:

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Не е тема да дискутираме Liner или UPS. Ни еден UPS нема да го исправи напон од 160V, а посебно не тие по цена од 1000-3000. Кај мене дома паѓаше напонот до 170V, што го имам измерено. Затоа и треба да се постави стабилизатор а не UPS.

UPS кој работи во напонскиот ранг од 160-282V, има кај нас и кошта око 6000 ДЕН. (Стабилизатор кошта око 3500 ден.)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
стабилизатори мт.нет ќе даваат или ние ќе треба да си купиме?
само за MaxTV да работи.

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Ќе ти го купи ЕВН, ако им поднесеш писмено барање.

Kajgana Shop

На врв Bottom