MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Ми повикаа денес да одам во телеком во врска до интернет телевизијата веројатно ќе може да ми вклучат штом ме викнаа. но како што чиват на темава сите се жалат.
Кажете ми накратко, кој се конкретните проблеми со интернетот и телевизијата, и колку се чести, дали вреди да се уклучува ова сега, или да се чека на нови рутери ако можеби некогаш би ги смениле.
Јас користам веќе месец дена, со телевизијата нема проблеми (освен оние 4 дена кога немаше телевизија), а интернетот од како е ставен е тапа. Јас имав и проблеми со телефонот, ај што тие кога инсталираа не уклучиле идентификација тоа е најмал проблем, ама сигналот беше 1943-та, ништо не се слушаше и многу шум имаше.
И да, им требаше 2 недели за да изреагираат, после 2 мејла, 3 налога и слично. И сега не е најсјаен сигналот на телефонот, ама се трпи.
Мој совет ти е ако веќе зимаш, да си го земеш основниот пакет, пошто од интернетот ништо нема да видиш (а тука е разликата во цена), а после можеш (ваљда ќе се среди некад работава) да мигрираш.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Ама како што слушам за интернетот што го нуделе сите викаат дека бил слаб поради рутерот. Јас коа прашував во т хоме ми кажаа дека и рутер ти поставувале па можеби затоа е и послаб.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Не е послаб, интернетот останува ист. Интересни функции има. Само многу малку филмчиња за порачување има... Знае некој кога ке клават нови?

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Кај мене интернет е малце послаб. Пред да ставам ТВ на тестовите одеше околу 5200 кбпс, а сега око 4500 кбпс, со два вклучени СТБ-а.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Има ли некои новости околу МАКС ТВ ?
Ги средија ли рутерите ?
Направив математика дома , и заклучив дека ми се исплати да земам , па вчера го нарачав . Се колебав околу коментарите што ги читав на форумов и проблемите со рутерите (или незнам што) , ама мислам дека понудата што ја даваат е доста примамлива :toe:
Ќе плаќам околу 300-400 денари повеќе , ама се добиваат 500 минути(кон фиксен) , 15 GB повеќе , пониска цена кон мобилни ,поквалитетна слика отколку сега ...
Немам намера да ги рекламирам T-HOME ама темава е за тоа па си кажувам свое мислење .:helou:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Ponudata momentalno e najdobra.Jas koristam 3MAX okolu mesec ipol i vo globala e ok osven so imase mali problemi so netot.Pred 2 saata se javiv na 0800 12345 za da se karam ama mi rekoa deka utre ke bide sreden problemot so ruterot odnosno ke napravat zamena na softverot na postoeckiot ruter.

P

Princ

Гостин
head, ако денес даде барање, те молам кажи ни кога ќе го склучиш договорот и кога ќе ти монтираат :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Има ли некои новости околу МАКС ТВ ?
Ги средија ли рутерите ?
Направив математика дома , и заклучив дека ми се исплати да земам , па вчера го нарачав . Се колебав околу коментарите што ги читав на форумов и проблемите со рутерите (или незнам што) , ама мислам дека понудата што ја даваат е доста примамлива :toe:
Ќе плаќам околу 300-400 денари повеќе , ама се добиваат 500 минути(кон фиксен) , 15 GB повеќе , пониска цена кон мобилни ,поквалитетна слика отколку сега ...
Немам намера да ги рекламирам T-HOME ама темава е за тоа па си кажувам свое мислење .:helou:
Kaj mene deneska go sredija ruterot. Sega e se ok.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
head, ако денес даде барање, те молам кажи ни кога ќе го склучиш договорот и кога ќе ти монтираат :)
Договорено , чим ќе ми го монтираат ќе ви кажам !
Уште нешто !
Ме интересира дали е добар квалитетот на сликата ?
Имено , земав ЛЦД Sony 40` , и нормално сликава не е тоа што треба да биде . Има ли разлика во однос на кабелската(аналогна) во поглед на квалитет на слика или ... ?

Член од
11 јуни 2008
Мислења
54
Поени од реакции
0
Мое искуство со Max тв : Сликата кај 50% од програмите иста со таа од кабловска, кај 10 % подобра, кај 40% полоша. Затоа и ја задржав и кабловската, па таму гледам засега. Интернетот полош отколку што беше ( го имав пакетот со 100 гига). Се на се не сум задоволен од квалитетот. Не можам да нагласам колку многу не сум задоволен.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ај аирлија нека е. Денес ми ставија MaxTV. Ако нешто не чини ќе им ебем матер :pipi:

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Ај аирлија нека е. Денес ми ставија MaxTV. Ако нешто не чини ќе им ебем матер :pipi:
Ај со здравје да се служиш:helou:
Кажи ми колку време чекаше од барање до монтажа ?
Да си знам барем , пошто пред 3 дена поднесов барање ...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Хм... мислим дека чекав недела дена

А еве и спид тест

Kajgana Shop

На врв Bottom